Bezik Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 (edytowany) Mam dla was takie pytanie, bo ciekawy jestem jak to jest u innych ludzi. Co częściej pijecie? Kawę, herbatę, czy może coś innego? No i jak często? U mnie to zależy od tego co robię, ale myślę że 2 herbaty na godzinę mi wychodzą, kawy za to w ogóle nie pijam. Moja mama mi mówi że to niezdrowo bo jak piję herbatę tak często to nie przyswajam prawie w ogóle żelaza. Jak herbata, to tylko czarna, czasem zdaży się zielona, ale wszystkie owocowe i inne takie herbatki to jest samo zło. Edytowano Listopad 23, 2013 przez Bezik Link do komentarza
Gandzia Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Herbata, dwie łyżeczki cukru, żadnych dodatków pokroju mleka. Kawę pije wtedy, gdy muszę jakoś przeżyć do rana bez snu. Link do komentarza
osa21c Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Woda mineralna, niegazowana. Nie, to nie jest żart. Link do komentarza
IommIPony Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 (edytowany) Czystą... Wodę, herbatę z sześcioma łyżeczkami cukru i czasami kawę rozpuszczalną z mlekiem. Edytowano Listopad 23, 2013 przez krystipon Link do komentarza
Insomnia Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Zawsze wszystko słodzę dwoma łyżeczkami cukru (prócz wody i tego ostatniego )Co piję Herbatka miętowa albo lipowa. Woda gazowana. Kawa (sypana) z odrobiną mleka. Cappuccino. Rano obowiązkowo kawa, bez niej padłabym pewnie w drodze do szkoły. Po powrocie do domu, no, zależy od dnia. Link do komentarza
Parabellum Edge Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Głównie jestem wodożłopem. Od czasu do czasu zaszaleję i kpię sok pomarańczowy . Herbata 1-3 razy dziennie: Zwykła w torebce (dobrze naciągnięta) + sok malina z cytryną + łyżeczka miodu. Link do komentarza
Ohmowe Ciastko Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Kranówa przez całą dobę... chyba, że ktoś mi zrobi herbatę, którą nie pogardzę. Kiedyś piłem też dużo mleka, ale jakoś zwyczaj sam zanikł. Link do komentarza
The Valkyrie Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Herbata zielona lub czerwona, bez cukru. Napar z rumianku i nagietka. Latem woda mineralna i soki owocowe. Link do komentarza
Geralt of Poland Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Kranówa, w sporych ilościach herbata: czarna (2 łyżeczki cukru), zielona, albo mocno słodzona miętowa. Czasami sypana kawa z mlekiem i cukrem. Link do komentarza
Cahan Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Mocna, gorzka, czarna herbata . Czasem kranówa, od święta bardzo mocna kawa [ja po kawie śpię], zdarza się jakaś pitna czekolada, albo sok. Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Woda mineralna i kakao o około 21. Link do komentarza
WilczeK Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 ,,Nestea'' brzoskwiniowa, ,,Tymbark'' brzoskwinia-jabłko , Herbata (najzwyklejsza jaka może być), woda, cola, Gorąca czekolada, raz na jakiś czas kawa. Link do komentarza
Skylen Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Herbata zwykła z 2 łyżeczkami cukru lub herbata zielona (wtedy bez cukru) - to co najmniej raz dziennie. Poza tym woda mineralna, woda cytrynowa, oranżada. Link do komentarza
Salmonella Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Herbata. Ogólnie zwykła, ewentualnie z cytryną, zimą z cytryną i imbirem. Tylko czasem trafi się coś oryginalnego (a jak już to głównie przysłane z Izraela). Swoją drogą nadal oczekuję dnia w którym pyszna ekologiczna herbata czekoladowa przywieziona przez krewnych z Niemiec w końcu mnie zabije. Nie ufam jej. Rano często piję kakao - głównie ze względów praktycznych, po prostu nie trzeba czekać, aż ostygnie. Nie cierpię za to kawy, jakiejkolwiek, nie zdzierżę nawet niewinnego cukierka o tym smaku czy ciasta z jej dodatkiem. Link do komentarza
Hoffner Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 (edytowany) Herbatka: zielona, lipowa, biała w kubku, a najczęściej to mocna zaparzona Saga słodzona 5 łyżkami stołowymi w termosie. Nie lubię chodzić w te i z powrotem wygodne to jest a może stać gorąca. Zrobiona wieczorem ciepła do rana. Do tego w ciągu tygodnia schodzi zgrzewka wody niezależnie od pory roki. Oczywiście latem więcej. Edytowano Listopad 23, 2013 przez Hoffner Link do komentarza
Eter Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Kawa, czarna z dwoma łyżeczkami cukru. Czasem piję z mlekiem. Jestem uzależniony od kawy, potrafię dziennie naprawdę wiele wypić. Herbaty w ogóle nie pijam. Poza tym woda, zwykła bez dodatków. Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Najczęściej sok jabłkowy i kakao. Link do komentarza
Airlick Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Głównie woda niegazowana, poza tym cola albo sok pomarańczowy. Od święta napiję się herbaty, a z kawą mam do czynienia tylko wtedy, kiedy robię ją gościom. Link do komentarza
Imeshovy Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Codziennie herbata (jakaś owocowa - im dziwniejsza, tym lepsza ) i oczywiście woda mineralna gazowana. Raz na jakieś trzy dni walnę sobie browarka, trochę rzadziej drink whisky + cola (raz na dwa tygodnie - coś takiego ). Kawy nie pijam . 1 Link do komentarza
GoForGold Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 Wszelkiego rodzaju soki oraz kawa, chociaż ją piję głównie w szkole to zdarza mi się także w domu. Link do komentarza
Gość ChrisEggII Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 (edytowany) Czyż to nie oczywiste? No dobra, tak szczerze to nie jest moje. Co tu dużo gadać, w 90% piję wodę. Pozostałe 10% to mleko i... domowej roboty "napój energetyczny", czyli rozpuszczony w wodzie miód (koniecznie naturalny!) z sokiem cytrynowym. Kawa mi nie smakuje, herbata dziwnie wpływa na mój układ pokarmowy, a z alkoholu całkowicie zrezygnowałem pół roku temu. Edytowano Listopad 23, 2013 przez ChrisEggII Link do komentarza
Gość Skurwysyn Napisano Listopad 24, 2013 Share Napisano Listopad 24, 2013 Non-Stop piję Ice-Tea. ( Najczęściej Nestea ) Kiedy piję? Jak tylko w grze padnę lub muszę czekać, bo coś się ładuje. ( Czyli... Klawiatura, schylam się po picie, duży łyk, z powrotem do klawiatury i znowu schylanie się itd. ) Dziennie piję ok. 1.5 l Ice-Tea. Rano o 6:00 przed pójściem do szkoły zawsze piję herbatę. Nie wiem jaka, ale jest czerwona Jak się kończy Nestea to jestem 'zmuszony' pić Gazowany Sok Jabłkowy (Znany w Niemczech jako Apfelschorle ) Nie jestem zainteresowany, jeśli mowa o 'ekstrawaganckich' ( ) napojach, którymi są kawa i alkohole. Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Listopad 24, 2013 Share Napisano Listopad 24, 2013 (edytowany) Kubek termiczny, DUŻO cytryny i herbatka lipton. NIE zalewać wrzątkiem, nie słodzić. Odczekać dłuższą chwilę. Po ok minucie wyjmujecie herbatę, wyciskacie cytrynę, uzupełniacie brak wody... herbata na 2h. A ile tego piję? Cóż. Rano - 0.5l, po obiedzie 0.5l, kolacja... taj zgadliście. I gdzieś pomiędzy posiłkami w małym kubku. Trochę tego jest. Coś jeszcze? A tak. "Mineral waser" Napoje gazowane a już w szczególności alkohol odpadają. A kawy nie lubię Edytowano Listopad 24, 2013 przez Triste Cordis Link do komentarza
Maćko z Bogdańca Napisano Listopad 24, 2013 Share Napisano Listopad 24, 2013 Mleko, mleko i jeszcze raz herbata. Równie często kakałko i pitna czekolada (jakoś po tym nie ciągnie mnie do spania). Link do komentarza
Churchille Napisano Listopad 24, 2013 Share Napisano Listopad 24, 2013 Ja piję napoje np. Nestea czy Tymbark. Link do komentarza
Recommended Posts