Bronek Napisano Lipiec 4, 2016 Share Napisano Lipiec 4, 2016 (edytowany) 3 godziny temu Triste Cordis napisał: Nie mam bladego pojęcia jak zdjąć "urok" przez który "ekipa tu jest i tańczy dla mnie". O jaki urok chodzi? Jedyne co mi się kojarzy to zdolność bohaterska E.T.C. Trzeba poczekać do końca. Nie można tego przerwać (chyba). Niektóre postacie mają talenty na skracanie negatywnych efektów. 3 godziny temu Triste Cordis napisał: Samouczek do bani. Hmmn, ja uważam, że samouczek jest niezły. Jest podzielony na kilka części, a na końcu rozgrywa się normalny mecz z botami. Po samouczku proponuje zagrać z 2 mecze z botami, a potem grać z graczami. Mecz z graczami to zupełnie co innego. EDIT: Chyba wszyscy, co się narazie zapisali, chcą do Solarnych XD Edytowano Lipiec 4, 2016 przez Bronek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuracyja Napisano Lipiec 4, 2016 Share Napisano Lipiec 4, 2016 (edytowany) 30/06/2016 at 18:36 Sosna napisał: Wybrałem [...] nie strategię z tego względu, że co do strategii to muszę jeszcze coś sprawdzić i przetestować Jezeli chodzi o Twierdze to mozesz walic do mnie smialo, jestem weteranem. I jezeli ta mialaby byc w przyszly weekend, to w niedziele ok. 17-18 (bede juz w Warszawie). Wlasnie przeczytalem post Sosny, ogarne HoTSa i moze bedzie stream, tylko prosze o godzine 17-18. Edytowano Lipiec 4, 2016 przez Kuracyja Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reedman_PL Napisano Lipiec 5, 2016 Share Napisano Lipiec 5, 2016 W moim przypadku jeśli kumpel pozwoli mi przenocować do poniedziałku i pożyczy mi swojego kompa to dam radę zagrać dla Lunarnych. Będę dawał znać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dabrowski Napisano Lipiec 5, 2016 Share Napisano Lipiec 5, 2016 Może jakieś gry Paradoxu albo Town of Salem jakkolwiek niektórzy strasznie hejtują tą ,,mafię karcianą"? Ja w sumie na strategiach mam na steamie jakieś 3000 godzin łącznie przez ostatnie 2 lata A mam tez Twierdze i inne klasyki poza platformą Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Lipiec 5, 2016 Share Napisano Lipiec 5, 2016 A właśnie... dowiedziałem się, że w Sobotę pracuję na godzinę 6 do 14, natomiast niedzielę pod względem pracy mam niepewną, ze względu na to, że mogę pracować w godzinach 12-22 lub nie. Proponuję zatem jako datę rozgrywek Sobotę 9 Lipca 2016 o godzinie 18. Komu pasuje niech potwierdzi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reedman_PL Napisano Lipiec 5, 2016 Share Napisano Lipiec 5, 2016 Mi niestety nie :(. Jak pisałem - będę na MEC Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Lipiec 5, 2016 Share Napisano Lipiec 5, 2016 Można się wpisać do tej partyjki HotSa? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Lipiec 5, 2016 Share Napisano Lipiec 5, 2016 można, nikt nie broni, zapisy są cały czas otwarte dla wszystkich Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuracyja Napisano Lipiec 5, 2016 Share Napisano Lipiec 5, 2016 (edytowany) godzinę temu Dabrowski napisał: Może jakieś gry Paradoxu Poza Mount&Blade (tak, Paradox wspolpracowal przy tym btw) nie widze sensu bo bedzie czesto pauza ze wzgledu na lacza i gra sie moze dluuuuuuuuuuuuuuuugo ciagnac (vide EU4 i HoI3). 18 minut temu Sosna napisał: Proponuję zatem jako datę rozgrywek Sobotę 9 Lipca 2016 o godzinie 18. Komu pasuje niech potwierdzi Czyli moj stream odpada D: Edytowano Lipiec 5, 2016 przez Kuracyja Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Lipiec 5, 2016 Share Napisano Lipiec 5, 2016 No to fajno, bo chętnie bym pograła ^^ Wpisuję się do Solarnych. Battletag to: Minku#2161 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Lipiec 5, 2016 Share Napisano Lipiec 5, 2016 Właśnie teraz Kuracyja napisał: Czyli moj stream odpada D: Jakby ta niedziela była na 100% pewna, że nie pójdę do pracy to bym ustawił w niedzielę, no przykro mi bardzo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuracyja Napisano Lipiec 5, 2016 Share Napisano Lipiec 5, 2016 Właśnie teraz Sosna napisał: Jakby ta niedziela była na 100% pewna, że nie pójdę do pracy to bym ustawił w niedzielę, no przykro mi bardzo no bywa, co ja poradze Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrozenTear7 Napisano Lipiec 5, 2016 Share Napisano Lipiec 5, 2016 Po przeczytaniu tych wpisów wciąż kiepsko sprawę ogarniam ale jak gramy w sobotę o 18 w Hotsa to dopiszcie mnie ^^ RainbowPablo#2387 - Solarni albo postraszę moim pluszakiem Celestii jak tam nie dodacie Grałem może 1 mecz w Hotsa ale oby 2000+ godzin w Dotę 2 coś dało w tej grze. O ile jeszcze jest miejsce PS POGRAJMY KIEDYŚ W DOTĘ OKAY? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dabrowski Napisano Lipiec 5, 2016 Share Napisano Lipiec 5, 2016 (edytowany) godzinę temu Kuracyja napisał: Poza Mount&Blade (tak, Paradox wspolpracowal przy tym btw) nie widze sensu bo bedzie czesto pauza ze wzgledu na lacza i gra sie moze dluuuuuuuuuuuuuuuugo ciagnac (vide EU4 i HoI3). Czyli moj stream odpada D: Jest juz HoI 4 gdzie desynchry to rzadkość o ile każdy ma angielską wersję gry Edytowano Lipiec 5, 2016 przez Sosna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuracyja Napisano Lipiec 6, 2016 Share Napisano Lipiec 6, 2016 12 godziny temu Dabrowski napisał: Jest juz HoI 4 gdzie desynchry to rzadkość o ile każdy ma angielską wersję gry Ale nie kazdy moze wydac 40 ojro (~160-170 zl) i nie kazdy ma dobry sprzet. EOT. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Lipiec 6, 2016 Share Napisano Lipiec 6, 2016 4 godziny temu Kuracyja napisał: Ale nie kazdy moze wydac 40 ojro (~160-170 zl) i nie kazdy ma dobry sprzet. EOT. Ogolnie rzecz biorąc jeżeli tematem przewodnim są najpopularniejsze gry, to temat kierowany jest do graczy i ludzi, którzy w te gry grają. Nie powinnismy ograniczać sie jedynie do darmowek i gier niższowych, biorąc za argument, że części ludzi nie pójdzie gra na starym laptopie. Jeżeli ma takiego laptopa to znaczy ze nie gra w gry z braku możliwości i checi modernizacji sprzętu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dabrowski Napisano Lipiec 6, 2016 Share Napisano Lipiec 6, 2016 @Kuracyja W HoI 4 aby któraś ze stron wygrała wystarczy łącznie 6-8 godzin I to na zasadach ,,No non-focus wars before 1939" na poczciwej prędkości 3 lub 4 (Gra o wiele lepiej zoptymalizowana pod tym względem i ciągnie na 3 nawet jak masz 20 graczy.) Pozatym nie słyszałem żeby HoI 4 miał kosmiczne wymagania A tak wgl to mówiłem też o Twierdzy Krzyżowiec, a tu nie masz chyba nic do zarzucenia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Lipiec 6, 2016 Share Napisano Lipiec 6, 2016 (edytowany) za każdym razem, kiedy chcę wziąć grę, która nie jest darmówką, pytam o realne możliwości zorganizowania rozgrywek w daną grę, z racji właśnie kosztów To nie jest , że nie chcę uderzyć w jakiś komercyjny tytuł, tylko nie będę widział sensu w zorganizowaniu rozgrywek dla dajmy na to dwóch graczy, który dany tytuł posiadają, a reszcie nie będzie się opłacało kupować gry dla jednej rozgrywki. Inną sprawą jest fakt, że skoro chodzi o komercyjne gry to celuję również w te, które sam posiadam, bo wydać dość sporo pieniędzy na grę, która mi będzie potrzebna grę po to, żeby raz zagrać i nigdy więcej do niej nie wrócić to jak dla mnie średi interes A i żeby nie było to spytam się już teraz... jakie są szanse, że uda mi się zorganizować rozgrywki w Age of Empires 2 HD lub Company of Heroes 1 lub 2 ewentualnie Grey Goo? W sensie ile osób te gry posiada? Edytowano Lipiec 6, 2016 przez Sosna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Lipiec 6, 2016 Share Napisano Lipiec 6, 2016 Kiedy GW2? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dabrowski Napisano Lipiec 6, 2016 Share Napisano Lipiec 6, 2016 A i tak wgl co powiecie na to ,,Town of Salem"? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrozenTear7 Napisano Lipiec 6, 2016 Share Napisano Lipiec 6, 2016 AoE tylko trójkę mam [*] Btw wiem że parę osób na forum chyba jest zaznajomione z Hirołsikami. Teoretycznie Heroesy III albo V można by jakieś meczyki kiedyś ustalić tylko to raczej gra z typu długich. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Lipiec 6, 2016 Share Napisano Lipiec 6, 2016 (edytowany) 3 godziny temu Chief napisał: Jeżeli ma takiego laptopa to znaczy ze nie gra w gry z braku możliwości i checi modernizacji sprzętu. Ewentualnie posiada wolnego/starego laptopa, a od gier ma konsolę Jestem przykładem takiego "combo": nowy, ale wolniejszy laptop i PS4. Chętnie zagrałbym w takie Rocket League (cudo). I zanim mi ktoś napisze: "gry na konsolę są drogie i... (tutaj argumenty przemawiające za tym, że konsole są fuj)". Owszem, drogie, ale gra to nie mleko - nie skiśnie. Można poczekać aż stanieją. Ja tak robię i jakoś nie płaczę z tego powodu. @Sosna Nie posiadam żadnej z tych gier. Nie wziąłbym udziału. @Dabrowski Town of Salem jest super. Można grać za darmo w przeglądarce, ale czy można postawić własny serwer czy coś? Jeśli tak, to jestem jak najbardziej za tym tytułem. Edytowano Lipiec 6, 2016 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bronek Napisano Lipiec 6, 2016 Share Napisano Lipiec 6, 2016 4 godziny temu FrozenTear7 napisał: Btw wiem że parę osób na forum chyba jest zaznajomione z Hirołsikami. Teoretycznie Heroesy III albo V można by jakieś meczyki kiedyś ustalić tylko to raczej gra z typu długich. Jestem za. Byłoby ciekawie. Możnaby wziąć jakąś dużą mape na wielu graczy i zagrać drużynowo. Tylko, że rozgrywka trwałaby pewnie baaardzo długo. Z szybką bitwą i krótkim limitem tury może dałoby się zagrać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuracyja Napisano Lipiec 6, 2016 Share Napisano Lipiec 6, 2016 5 godzin temu Sosna napisał: jakie są szanse, że uda mi się zorganizować rozgrywki w Age of Empires 2 HD lub Company of Heroes 1 lub 2 ewentualnie Grey Goo? W sensie ile osób te gry posiada? AoE 2 HD hir o/ Spoiler 5 godzin temu Dabrowski napisał: @Kuracyja W HoI 4 aby któraś ze stron wygrała wystarczy łącznie 6-8 godzin I to na zasadach ,,No non-focus wars before 1939" na poczciwej prędkości 3 lub 4 (Gra o wiele lepiej zoptymalizowana pod tym względem i ciągnie na 3 nawet jak masz 20 graczy.) Pozatym nie słyszałem żeby HoI 4 miał kosmiczne wymagania A tak wgl to mówiłem też o Twierdzy Krzyżowiec, a tu nie masz chyba nic do zarzucenia 5 godzin temu Chief napisał: Jeżeli ma takiego laptopa to znaczy ze nie gra w gry z braku możliwości i checi modernizacji sprzętu. Jak mi chlopaki udowodnicie ze HoI 4 mi pojdzie na GeForce 315M (laptop rocznik 2011) to stawiam wam po browarze... A nad kupnem nowego peceta zastanawiam sie od pewnego czasu. Tylko pieniadze sa przeszkoda, nie checi. Tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrozenTear7 Napisano Lipiec 6, 2016 Share Napisano Lipiec 6, 2016 38 minuty temu Bronek napisał: Jestem za. Byłoby ciekawie. Możnaby wziąć jakąś dużą mape na wielu graczy i zagrać drużynowo. Tylko, że rozgrywka trwałaby pewnie baaardzo długo. Z szybką bitwą i krótkim limitem tury może dałoby się zagrać. Graliśmy z kumplami ostatnio w 3 Hot seat (HOT SHIET) i trwało to chyba z 5h gdzieś. Mała mapa i powoli mieli tego wszyscy dosyć potem. Były to Hirołsiki V i z pewnością III poszłyby szybciej. Jest to stara gra i raczej nie jest to taki problem ją gdzieś *KHY* znaleźć na necie i *KHY* ściągnąć. Ale 4v4 jakby mieć to byśmy o 8 rano zaczęli a skończyli o 8 wieczorem no ale cóż. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts