Romano Napisano Styczeń 24, 2013 Share Napisano Styczeń 24, 2013 Czytam "Inny wiatr" U. Le Guin. Bardzo mi się podoba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Styczeń 24, 2013 Share Napisano Styczeń 24, 2013 "Gra o Tron" Martina. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kameleon317 Napisano Styczeń 24, 2013 Share Napisano Styczeń 24, 2013 Wreszcie dotarł do moich rączek. Jeszcze ciepły. Pan Lodowego Ogrodu część czwarta. Nie jestem dostępny dla świata. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
453 Napisano Styczeń 25, 2013 Share Napisano Styczeń 25, 2013 "U-Booty Kriegsmarine 1939-1945" Chrisa Bishopa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phinbella Flynn Napisano Styczeń 25, 2013 Share Napisano Styczeń 25, 2013 „Dziesięciu Murzynków” to jedna z najbardziej znanych powieści Agaty Christie – może ze względu na przewrotny koncept, jaki tym razem przedstawiła czytelnikom. Jak to wielokroć czyni w swoich książkach – odwołuje się tu do dziecinnego wierszyka, prostej rymowanki dla najmłodszych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrenka Katherine Napisano Styczeń 25, 2013 Share Napisano Styczeń 25, 2013 Zacząłem ostatnio czytać Diunę ale po przeczytaniu ~100 stron uznaję że to nie moje klimaty. Wziąłem za to Miasto Kości, Cassandry Clare. Jak dotąd czyta się przyjemnie. Bardzo dobrze! Czytaj i uwielbiaj Valentine'a <3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muddy Napisano Luty 5, 2013 Share Napisano Luty 5, 2013 Ja to instrukcje czytam... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Luty 5, 2013 Share Napisano Luty 5, 2013 "Uzbrojenie średniowieczne w Polsce" Nowakowskiego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leah Napisano Luty 6, 2013 Share Napisano Luty 6, 2013 Jam jeszcze dziecko.... Czytam aktualnie Karbo Minervę Clark xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deadpon3 Napisano Luty 12, 2013 Share Napisano Luty 12, 2013 ummm... Stigmata :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cAnon Napisano Luty 12, 2013 Share Napisano Luty 12, 2013 Na feryjnym wyjeździe skończyłem w try miga "Strażników Historii" - nie spodziewałem się, że tak szybko pójdzie. Jest to pierwsza książka Damiana Dibbena, i na początku wydaje się dłużyć i być absurdalnie przerysowana, ale od środka nabiera tępa i szczerze, to nie mogłem się oderwać. Po dwóch dniach i przeczytaniu w. w. pozycji, szukałem panicznie książek wokół mnie: znalazłem "Wałkowanie Ameryki" Marka Wałkuskiego. Niesamowita książka. Łamie stereotypy, przedstawia USA 'od kuchni', traktuje o tzw. Kulturze Broni, country - duszy Ameryki, historii i życiu przeciętnego Smitha. Naprawdę, przeczytałem tu rzeczy o których mi się nie śniło, lub myślałem, że to zwykłe urban legend. Sam Wałkuski to korespondent radia urzędujący w Ameryce od kilku ładnych lat, toteż uważam, że jest on wiarygodnym źródłem. Bardzo gorąco polecam! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk4 Napisano Luty 13, 2013 Share Napisano Luty 13, 2013 Ja teraz jadę trylogię "Igrzyska Śmierci" Suzanne Collins (każdy zna pewno) i jestem na drugiej części Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 14, 2013 Share Napisano Luty 14, 2013 Ja teraz czytam trylogię Tolkiena raczej każdemu znaną, mianowicie ,, Władca Pierścieni '' aktualnie jestem przy drugim tomie. A i oczywiście czytam se od czasu do czasu rożnego rodzaju fanfici Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Luty 14, 2013 Share Napisano Luty 14, 2013 Aktualnie "Homo bimbrownikus" Pilipiuka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 15, 2013 Share Napisano Luty 15, 2013 Pewnie trochę przynudze, widząc że czytacie same powieści, ale zaczęłam się interesować psychologią. A konkretniej psychologią osobowości. Aktualnie czytam jedną z pięciu książek od bardzo ciekawego autora a konkretniej: "Psychologia kluczowe koncepcje - Psychologia osobowości" Philip G. Zimbardo. Książka jest ciekawa, porusza wiele teori. Jest podzielona na trzy działy: - osobowość: teorie - zaburzenia psychiczne - terapia zaburzeń psychicznych Tekst nie jest aż tak skomplikowany choć muszę przyznać że pewnych rzeczy od razu nie rozumiałam. W końcu kto powiedział że psychologia jest łatwą dziedziną ;P Jednak serdecznie polecam, szczególnie rubryki zrób to sam dają wiele radości. Mi osobiście przynosi wiele radości zgłębianie ludzkich zachowań a więc... wracam do lekturki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaniPunz Napisano Luty 15, 2013 Share Napisano Luty 15, 2013 "Bursztynową komnatę" Steve Berry Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspartam Napisano Luty 15, 2013 Share Napisano Luty 15, 2013 Co do psychologi to zaczynam Nową ziemię Eckharta Tollea i poraz któryś najbardziej absurdalną i jednocześnie moją ulubioną książkę czyli Alicję w krainie czarów (wreszcie kupiłem sobie na własność a nie z biblioteki) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 16, 2013 Share Napisano Luty 16, 2013 Super. Dzięki tobie Aspartam wiem co poczytam później Chodzi mi o Nową Ziemię Eckharta Tollea ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspartam Napisano Luty 16, 2013 Share Napisano Luty 16, 2013 Daj znać jak przeczytasz ,można będzie przeprowadzić jakąś "burzę mózgów" Trudno ją dostać w księgarni (właściwie to w mojej okolicy nie było nigdzie) więc u mnie na razie tylko w PDF-ie :( Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Luty 17, 2013 Share Napisano Luty 17, 2013 No ja mam w swoim okręgu parę księgarni i bibliotekę więc zobaczymy czy się znajdzie Jak nie zawsze, mogę poszukać w necie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jake Napisano Luty 19, 2013 Share Napisano Luty 19, 2013 Cóż ja teraz czytam "Świat Dysku" "Blask Fantastyczny" powiem wam, to jest genialna książka. Polecam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Luty 20, 2013 Share Napisano Luty 20, 2013 A Ja czytam Harrego Pottera. A raczej Ktoś Mi czyta na głos wszystkie części (mówię poważnie) i książki aktualnie (teraz kończymy 'Czare ognia') oceniam tak, iż całkowicie zgadzam się z Kościołem, Natankiem, Tekielim itd, książki te uczą niczego wartościowego, zachęcają dzieci do okultyzmu, świat okultyzmu, urodzonych czarodziei jest cool, a normalni ludzie to są 'mugole' czyli idioci bez sensu. czysty rasizm i infantylizm brak równości, krótko mówiąc powiem, że jest to jakby częsc Pinokia kiedy to ten znalazł się w tym wesołym miasteczku gdzie dzieci w konsekwencji zmieniały się w osły, tyle że w HP tej konsekwencji pozbawiono, ba nawet nieustannie temu głównemu bohaterowi uchodzi na sucho, czyli jego lekkomyślność, infantylność, egocentryczność (bo żeby to on się komukolwiek poświęcał, a nie wszyscy za niego,nawet nikomu prezentu nie dał, a sam non stop dostaje) i kłamstwa które sieje za sobą nieustannie. Do tego te złorzeczenia na co drugiej stronie... Lepiej sie z tym tytułowym pajacem nie utożsamiać i nim się po książki te sięgnie zapoznać się z tą prawdą. Ale mimo to to fajnie się czyta(słucha) i maluje przy tym^^ najbardziej lubię Snape'a i Irytka <3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cAnon Napisano Luty 21, 2013 Share Napisano Luty 21, 2013 Skończyłem "Wałkowanie Ameryki". Jak wcześniej opisałem, świetne dzieło. Właśnie sięgam po "Koronę Śniegu i Krwi" Elżbiety Cherezińskiej - jaka będzie napiszę w kolejnym poście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedSky Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Umberto Eco "Imię Róży". Znane, więc nie będę się rozpisywać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syskiev Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Blask Fantastyczny -połowa Zielona Mila - skończone dzisiaj rano. Nie myślałem, e będzie lepsze od filmu, a jednak. Skazani na Shawshank - skończone wczoraj. Christine - Czytam to 3 raz i dalej się jaram, głównie z powodu głównej bohaterki. Tak piękna i idealna kobieta, a taka zabójcza. Dr.Futurity - zaczynam, ale czytałem wcześniej. Wizja świata gdzie eutanazja jest prawem i obowiązkiem, jest bardzo ciekawa. - Czytam kilka na raz bo: na telefonie w nocy, książki do szkoły to fantastyka bo lekkie i przyjemne, a konkretniejsze książki czytam w domu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się