Airlick Napisano Marzec 22, 2012 Share Napisano Marzec 22, 2012 "Dla istoty liczącej swoja lata w milleniach, żal może stać się ciężarem nie do zniesienia." Czyli moje tlumaczenie wybitnego opowiadania (ktore mozna znalezc tu). O jego klasie niech swiadczy ocena na fim-fiction.net - 105/105 plusow.LINK Gotujcie chusteczki, ci ktorzy go klikacie. Mam nadzieje, ze sie spodoba. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vermik Napisano Marzec 22, 2012 Share Napisano Marzec 22, 2012 Cóż... Nie spodziewałem się, że jakikolwiek fanfic doprowadzi do tego, że z moich oczu prawie popłyną łzy. Nie udało się to Komie, nie udało się to My Little Dashie... Ale udało się to Tears of Goddess. Piękne. Po prostu piękne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cartoon Tiger Napisano Marzec 23, 2012 Share Napisano Marzec 23, 2012 Chociaż łzy nie popłynęły, ale Fic godny polecenia. Przewidywalna fabuła, autor umie grać na odczuciach innych, wplątując co jakiś czas piękne sceny, zamieniając je w potok ciemniejszych i smutnych. Możliwe iż każdy kto przeżyje ten fanfic i jakoś związany jest z Twilihgt, jak i Celestią, odczuje go bardziej niż ja, dlatego polecam go dla tych osób. Lubie to ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Marzec 23, 2012 Share Napisano Marzec 23, 2012 No, w końcu fanfic, który na prawdę mnie zainteresował. Wrócę do siebie na kompa, to go przeczytam. Długi jest? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Marzec 23, 2012 Share Napisano Marzec 23, 2012 Ma 15 stron - sam zdecyduj, czy to dużo xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Marzec 23, 2012 Share Napisano Marzec 23, 2012 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Lrr_VVtyUA8I tak przeczytam xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
War Napisano Marzec 23, 2012 Share Napisano Marzec 23, 2012 Omfg. Nigdy. Więcej. Żadnych. Fanficów. Arcydzieło, Koma się chowa...Koma przy tym to badziew. Nigdy się tak dziwnie nie czułem. Szkoda czasu na analizy tego, trzeba się wczuć w to. Za bardzo się zżyłem z Celestią, a i Twi nie jest taka obojętna. Więc... Cóż, chociaż jedno wyszło jak powinno, nie płakałem. przysięgałem sobie, Tarrethowi i Wojxarowi. A teraz się zastanawiam, czy powinienem to w ogóle czytać... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadudałe Napisano Marzec 24, 2012 Share Napisano Marzec 24, 2012 Przeczytałem. Dobrze napisane i ciekawe. Powiem szczerze: może nawet bym się wzruszył, gdybym pomyślał o tych kucykach jako ludziach. Bardzo fajnie mi się czytało, choć łez nie wycisnęło i cóż jeszcze mogę dodać... gorąco wszystkim polecam. Taka fajna odskocznia od typowych ficów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Marzec 27, 2012 Share Napisano Marzec 27, 2012 I co może powiedzieć najbardziej oddany fan Celestii na tym forum? Co może powiedzieć ktoś, kto obdarza Celestię bezgraniczną, fanowską miłością i wiarą w zdolności, siłę, mądrość i co tylko swej idolki? Co mogę powiedzieć, jako Wielki Avatar Celestii, jej orator, wielbiciel i swego rodzaju uczeń? Co mogę powiedzieć, jako ja - jako Tarreth, którego wszyscy znacie? Mam na to tylko dwa zdania: Nie płakałem tylko dlatego, że się oduczyłem płaczu. I... Są rzeczy, są dzieła i prawdziwe skarby... Których nie powinienem dotykać. Opuszcza temat w pośpiechu, chowając twarz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkie Pie Napisano Marzec 27, 2012 Share Napisano Marzec 27, 2012 Przeczytałam tylko cztery fanfic'i, ale ten jest najlepszy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zniszczyciel Napisano Kwiecień 6, 2012 Share Napisano Kwiecień 6, 2012 Chyba ze mną gorzej, niż myślałem. Przeczytałem, ciekawie napisane, pomysł też dobry. Ale nie poczułem nic. Czyli w sumie standard. Aczkolwiek, sam fic mi się podobał. Jest + Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spoiler Cat Napisano Kwiecień 6, 2012 Share Napisano Kwiecień 6, 2012 Jestem świeżo po ficku i powiem tylko tyle. Cel prawie osiągnięty, jeszcze tydzień będzie mi się na zły zbierać, gdy tylko sobie przypomnę ten fanfick. Mnie poruszył. Wciągający, wzruszający... Jeden z niewielu fanficków które przeczytałem, wart polecenia każdemu, nawet hejterowi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThatIsSoSad Napisano Kwiecień 7, 2012 Share Napisano Kwiecień 7, 2012 Ja, niestety, uroniłem łzę przy dokładnie 0 ficach. Ale Tears podobały mi się, były bardzo atmosferyczne i poetyckie. Tłumaczenia nie przeczytałem, co może zresztą być powodem mojego niewzruszenia - nic nie dochodzi tak prosto, jak w języku ojczystym Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskof Napisano Maj 9, 2012 Share Napisano Maj 9, 2012 Świetne opowiadanie! Poruszyło mnie dosyć konkretnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ares Prime Napisano Maj 9, 2012 Share Napisano Maj 9, 2012 Nie powiem, opowiadanie mnie nieco wzruszyło i przejęło, choć łez nie roniłem. Nie mniej jednak to naprawdę dobry FF. Aż szkoda że wiekszość dobrych i epickich FF jest dramatyczna, albo mroczna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Maj 26, 2012 Share Napisano Maj 26, 2012 Naprawdę świetny fanfic... i cytat Airlicka dobrze dobrany. Dosyć smutny, z dala od znanego nam świata, gdzie Twi jest tylko liczącą 3000 lat rzeźbą w ogrodzie... strasznie pusty ten świat się wydawał. Pokazuje, że wszystko ma swój koniec, a długowieczność to wcale nie takie szczęście... naprawdę, doskonałe zakończenie. Cóż, Celestia to aksjomat MLP, wydaje się wieczna i zawsze dobra, dlatego tak ciężko uwierzyć, że coś się jej może stać... Jedyny plus? Luna obejmuje władzę, ale co to za sukces, okupiony dużo większą porażką... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Czerwiec 17, 2012 Share Napisano Czerwiec 17, 2012 Dzięki Airlick za wysłanie linka. Świetnie się czytało, na prawdę dobry fanfic. Daleko od znanych nam czasów, gdzie nie ma już Twilight ani reszty jej przyjaciół tylko Celestia i Luna (patrzcie od razu stanęła na wysokości zadania, nie każdy kucyk szczególnie taki jeden by to zrobił!). Śmierć ulubionej uczennicy, urojenia Celestii w końcu śmierć. Świetne, naprawdę świetne. @down Wiem, wiem, ale w tym komentarzu musiało się to tak skończyć- wszystko w spoilerze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2. Napisano Czerwiec 17, 2012 Share Napisano Czerwiec 17, 2012 Świetne tłumaczenie, świetnego fanfic'a, Airlick. Łzy nie popłynęły, choć nie powiem, było blisko, wczytałem się tak mocno, że byłem okropnie zawiedzony, gdy przeczytałem ostatnią linijkę. Przez kilka sekund próbowalem nawet scrollować dalej w nadziei, że to jednak nie koniec. Gdyby ten ff byłby trochę dłuższy, z pewnością bym się rozkleił. Fragin, takie komentarze, zdradzające zakończenie fanfica umieszczaj w "spojlerze" [spoiler]tekst[/spoiler] Masz szczescie, że ten jeden raz, najpierw przeczytałem fanfic, zamiast komentarzy, bo nie ręczyłbym za siebie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightbringer Napisano Sierpień 1, 2012 Share Napisano Sierpień 1, 2012 To było bardzo smutne i pokazuje też że nieśmiertelność nie jest taka dobra jak by się wydawało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacTavish Napisano Sierpień 1, 2012 Share Napisano Sierpień 1, 2012 Czytałem to kilka tygodni temu i także poczułem się po tym bardzo smutno.Piękne,a zarazem bardzo wzruszające. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 30, 2012 Share Napisano Październik 30, 2012 Fanfik doskonały, prawie tak dobry jak te napisane przez Comma-Kazie. Można się wzruszyć, można i łzę uronić. Tłumaczenie bardzo mi się podoba, gdyż elegancko utrzymuje klimat oryginału. Może w kilku miejscach użyłbym nieco innych sformułowań, ale to już kwestia stylu i przyzwyczajeń. Tak ogólnie to tłumaczenie zasługuje na piątkę z plusem co najmniej. Świetna robota Syrenko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 30, 2012 Autor Share Napisano Październik 30, 2012 Dziękuję, Dolarze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael89pl Napisano Październik 30, 2012 Share Napisano Październik 30, 2012 Czytałem oryginał, chyba tuż po publikacji na EQD. Niby do tematu śmierci podchodzę dość lekceważąco, nawet jeśli chodziłoby o najbliższe mi osoby; to jednak coś mnie dziwnie dławiło w gardle. Fanfik w pełni zasługuje na swoją ocenę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBright Napisano Październik 30, 2012 Share Napisano Październik 30, 2012 Fanfic serio jest wielki od począku do końca trzyma za gardło, aż się łzy kręcą;p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 epicki dramat świetnie pokazuje jak ciężko żyje się z nieśmiertelnością zwłaszcza jak straci się kogoś kto był dla nas wyjątkowy. Cieszmy się zatem swoją śmiertelnością, bowiem jest to Dar Eru (Boga) który dał nam abyśmy osiągnęli szczęście, którego nieśmiertelnym brak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się