Dr. Whooves Napisano Wrzesień 26, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 26, 2013 Celestia Vs Discord Link 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian31215 Napisano Wrzesień 27, 2013 Share Napisano Wrzesień 27, 2013 Księżniczka Celestia 1 Discord 0 no dobre to było Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Wrzesień 27, 2013 Share Napisano Wrzesień 27, 2013 Pierwszy dymek Discorda - wydaje mi się, że brakuje "u" na końcu w słowie "tłuścioch". Komiks doskonały, tłumaczenie przednie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. Whooves Napisano Wrzesień 27, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 27, 2013 Pierwszy dymek Discorda - wydaje mi się, że brakuje "u" na końcu w słowie "tłuścioch". Mogło by się tak wydawać... nie zauważyłem, że "ty" mi przeniosło mi na dół. Chyba powinienem zamiast przecinka dać myślnik. Wtedy było by wszystko jasne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krulig Napisano Wrzesień 27, 2013 Share Napisano Wrzesień 27, 2013 Komiksy świetne.Czekam na dalsze tłumaczenia...Przy okazji widziałam kilka błędów,ale nie przeszkadza mi to... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. Whooves Napisano Październik 8, 2013 Autor Share Napisano Październik 8, 2013 Kontynuacja komiksu o DiscordzieLink I jeszcze jeden, który odkrywa co mi się śni Link Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. Whooves Napisano Październik 15, 2013 Autor Share Napisano Październik 15, 2013 Kontynuacja komiksu z serii Twilight Sparkle. Pierwszy dzień w szkole. Link Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Październik 15, 2013 Share Napisano Październik 15, 2013 Coś źle zrozumiałeś. Zauważ, że Twilight ma już znaczek, ergo - rzecz dzieje się PO zdanym egzaminie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. Whooves Napisano Październik 18, 2013 Autor Share Napisano Październik 18, 2013 Kolejne komiksy 1 LINK 2LINK 3LINK Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Październik 18, 2013 Share Napisano Październik 18, 2013 Można podsyłać ci komiksy do tłumaczenia? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metis Napisano Październik 18, 2013 Share Napisano Październik 18, 2013 Dobre, dobre. Trzeci komiks super. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. Whooves Napisano Październik 18, 2013 Autor Share Napisano Październik 18, 2013 Można podsyłać ci komiksy do tłumaczenia? Dać zawsze możesz, tylko nie obiecuję, że szybko przetłumaczę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 22, 2013 Share Napisano Październik 22, 2013 Dobre komiksy dobierasz, tłumaczenia też wysokiej klasy, jednak tutaj muszę się do jednego dymka przyczepić. Komiks trzeci, ostatni obrazek, słowa Luny w oryginale brzmią "One of this days, sister..." co powinno się tłumaczyć mniej więcej na "Przyjdzie taki dzień, siostro..." gdyż mamy tu do czynienia z wyraźną pogróżką dotyczącą przyszłej zemsty Pani Księżyca . Typowy przypadek, gdzie o znaczeniu słów decyduje w głównej mierze kontekst. Poza tym drobnym potknięciem wszystko w normie - jak zwykle czekam na kolejną porcję wyśmienitych komiksów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. Whooves Napisano Listopad 19, 2013 Autor Share Napisano Listopad 19, 2013 http://youtu.be/psmelOfKj1I Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WładcaCiemnościIWszelkiegoZła Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Hm... Tłumaczenia - bardzo dobre. Komiksy wysokiej klasy. Czasem zdarzają się błędy, no ale ten się nie myli, kto nic nie robi. Czekam więc na czas, gdy Władca Czasu będzie miał... Czas. Na tworzenie kolejnych tłumaczeń. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. Whooves Napisano Listopad 25, 2013 Autor Share Napisano Listopad 25, 2013 (edytowany) To jak obiecałem coś wstawiam, na razie skromnie tylko 1 komiks. A i dziękuję z korektę Dolar84. Ale lepiej byś powiedział czy Mystheria22 powróci.A tego to najstarsze kuce z Eqestrii nie wiedzą.Zapomniałem linku dodać LINKJuż poprawiłem Edytowano Listopad 25, 2013 przez Dr. Whooves Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightbringer Napisano Listopad 25, 2013 Share Napisano Listopad 25, 2013 Doktorku coś mały ten obrazek ? Da się to jakoś powiększyć ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aTOM Napisano Listopad 25, 2013 Share Napisano Listopad 25, 2013 (edytowany) Całkiem niezłe! Powinieneś podsyłać te komiksy na FGE, żeby umieszczali w Niedzielnych, miast angielskich oryginałów. Sporo ludzi się pewno ucieszy. Ale ten ostatni... przerażająca więc gra słów z tym "bark". Wybrnąłeś, ale czemu wybrałeś akurat "myszkuje"? Osobiście widziałbym tam odmianę słowa "bość" (czyli winorośl bodzie... chyba W każdym razie, też brzmi dziwnie). Ale to tylko moje czepianie się. Kontynuuj, dobry panie. Edytowano Listopad 25, 2013 przez aTOM Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 26, 2013 Share Napisano Listopad 26, 2013 Czyż nie aTOMie? Jednoczesny idiom i gra słów. Pixelkitties jest po prostu potworem - uwielbiam ją . Super, że Doktor wybrał akurat ten komiks do przełożenia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. Whooves Napisano Listopad 27, 2013 Autor Share Napisano Listopad 27, 2013 (edytowany) Kolejny komiks tym razem Fluttershy wybiera pupila dla Rainbow Dash Bezpośredni LINK Edytowano Listopad 28, 2013 przez Dr. Whooves 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aTOM Napisano Listopad 28, 2013 Share Napisano Listopad 28, 2013 (edytowany) Widzę, że masz dobrą rękę co do wyboru komiksów, bo bierzesz wszystkie, którą są warte uwagi. Byle tak dalej! Aczkolwiek... W "Flutter Pets" masz mały błąd w ostatniej kratce. Fluttershy Scootaloo (Luno, co za błąd) mówi tam "You have no idea", co w kontekście tej sytuacji powinno zostać przełożone jako " Nie masz pojęcia". Literówka? Ewentualnie można by to zrobić na zasadzie wolnego tłumaczenia i zastąpić czymś w stylu "Nawet nie wiesz, jak bardzo". Ale dobry pomysł z przełożeniem "I don't want something broken" nie dosłownie, ale jako "Coś tu nie zadziałało", chyba nawet nieco lepiej pasuje do sytuacji Edytowano Listopad 28, 2013 przez aTOM Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. Whooves Napisano Listopad 28, 2013 Autor Share Napisano Listopad 28, 2013 (edytowany) Ewentualnie można by to zrobić na zasadzie wolnego tłumaczenia i zastąpić czymś w stylu "Nawet nie wiesz, jak bardzo". Faktycznie jest lepiej i zabawniej, to tak jest jak się nie zna angielskiego wychodzą różne cuda i kwiatki Poprawiłem końcówkę. Edytowano Listopad 28, 2013 przez Dr. Whooves Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aTOM Napisano Listopad 28, 2013 Share Napisano Listopad 28, 2013 Gdybyś nie znał angielskiego, to byś się nie brał za tłumaczenia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. Whooves Napisano Grudzień 5, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 5, 2013 (edytowany) Gdybyś nie znał angielskiego, to byś się nie brał za tłumaczenia A od czego mam technologię i Tardis A tu kolejny świeżutki komiksPezpośredni LINK Kolejny komiks tym razem Twilight nie zauważyła paru pułapek w zamku Celestii. Pezpośredni LINK Edytowano Lipiec 8, 2014 przez Dr. Whooves 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Grudzień 5, 2013 Share Napisano Grudzień 5, 2013 Ostatni komiks jest naprawdę świetny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się