Dolar84 Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Witamy w VII edycji Konkursu Literackiego Po ostatniej, gdzie mieliście zaskakiwać nas kreatywnością (co Wam się udało), pora wrócić do wyznaczania tagów. Tym razem odpowiedzialny za nie jest Gamer_Luna, więc wiecie na kogo macie krzyczeć, jakby coś nie pasowało .1. Limit słów - 1200 (maksymalnie - każde opowiadanie sprawdzam w wordzie, więc nie ufajcie żadnym licznikom słów i tym podobnym bzdetom) 2. Obowiązujące Tagi to: [Romans] oraz dodatkowo jeden z dwóch do wyboru: [slice of Life] lub [Crossover] 3. Opowiadanie musi być w klimacie MLP. 4. Limit oddawania prac: 23:59:59 22.09.2013 5. Każdy uczestnik może zamieścić tylko jedno opowiadanie. 6. Po zamieszczeniu pracy nie można dokonywać w niej żadnych poprawek. Dla uniknięcia takich sytuacji, każda z nich jest kopiowana na moją prywatną listę i jest to jedyna wersja jaka będzie poddawana ocenie. 7. Przed przystąpieniem do pisania proszę zapoznać się z Regulaminem 8. Dla uściślenia - prace, które przekroczą limit słów, nie będą prawidłowo otagowane, lub zostaną poddane korekcie przez osoby trzecie ulegają natychmiastowej i nieodwołalnej dyskwalifikacji. Nagrodą jak zwykle będą piękne odznaczenia i zamieszczenie zwycięskiego opowiadania w magazynie "Brohoof". Życzymy powodzenia i liczymy, że przyślecie nam mnóstwo prac. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Mam nieodparte wrażenie od kilku konkursów, że edycja mówi do mnie "tym razem sobie odpuść, to nie ma sensu" Cóż, pożyjemy-zobaczymy, czy tym razem się posłucham. A co do tagów... Romans?! Ja tego nawet nie czytam, więc jak mam napisać?! Ech... Aż się boję, jakie romanse wymyślą Ci, którzy wybiorą tag Crossover kucyk + inny stwór z bajki/gry/książki... Nie, nie, nie, to by było paskudne. Dobrze, że to jury musi czytać, a nie ja Suma sumarum, gorzej już być nie może, chyba, że sędziowie pomysły będą zbierać w stanie... Ekhm... :facehoof: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 (edytowany) A co do tagów... Romans?! Na tym właśnie polega zabawa Napisanie romansu to nie lada wyzwanie (przynajmniej jak dla kogoś kto lubi epickie opowiadania). Cóż, będzie z tym trudno, ale przynajmniej jest limit do 1200 słów. Postaram się coś wytworzyć... będzie ciężko... jednak nie ma mowy by sobie odpuścić. To świetny pomysł by dać nam coś nowego, coś czego ,,nikt" wcześniej nie praktykował Edytowano Wrzesień 5, 2013 przez Sakitta Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Napisanie romansu to nie lada wyzwanie... Dla osoby, która czytala może ze trzy w życiu! (fandomowe rzecz jasna) Kiedy będzie w końcu Violence? :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Romans, nie mój konik ale napiszę, to mnie odpręża. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merszyt Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Mam nadzieję, że uda mi się napisać jakieś romansidło. Nigdy takowego nie pisałem, więc może być ciekawie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 (edytowany) A ja romansidła pisuję, huh. W tej edycji prawdopodobnie też wezmę udział, tylko trochę ciężko pisać mi o miłości bez innych tagów. Najwyżej odpuszczę sobie rzal i bul bohatera i uczynię go szczęśliwym. Hahahaha. Edytowano Wrzesień 5, 2013 przez Applejuice Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulberk Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Cholipka, łatwo nie będzie, ale co tam szkoła xD. Przynajmniej ciekawe tagi, ale romans... Coś do wykazania się, ale trochę czasu mało. Choć tylko 1200 słów, więc pewni coś sklecę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Budująca Sok, zamiast rujnującej? Ma już mój głos! (gdybym był w jury ) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Romans, Slice of Life? Ech ten limit słów... Biorę udział i mam gdzieś czy wygram czy nie. Konkursy to świetne motywatory... no chyba, że jurry zrówna z ziemią autora i jego tekst. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Niklasie, nie zauważyłeś mojego zuchwałego śmiechu? Oczywiście, że gość nie będzie szczęśliwy. Co to by był za romans bez cierpienia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Testar Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Tagi cudowne. Już jestem pełen podziwu dla osoby, która skrzyżuje romansidło z jakimś innym uniwersum... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GamerLuna Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 (edytowany) Tak to ja jestem odpowiedzialny za tą zbrodnie!!!... Znaczy... Za te tagi. (nie bijcie) Edytowano Wrzesień 5, 2013 przez GamerLuna 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Wrzesień 5, 2013 Share Napisano Wrzesień 5, 2013 Po raz pierwszy na poważnie rozważam wzięcie udziału w tym konkursie. Tagi może nieco wymagające, ale akurat odpowiadają mojemu niedawnemu pomysłowi. Z pewnością wybiorę crossover Drżyjcie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Wrzesień 6, 2013 Share Napisano Wrzesień 6, 2013 No ,wreszcie coś dla mnie Jestem w tym dobra .Zgłaszam się ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Wrzesień 6, 2013 Share Napisano Wrzesień 6, 2013 A czy może być [slice of Life] z [Romansem] będącym niejako drugoplanowym? Bo jak tak, to miałbym fika do konkursu, tylko musiałbym go na polski przetłumaczyć (Dolar powinien się domyslić, którego fika mam na mysli ). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 6, 2013 Share Napisano Wrzesień 6, 2013 Znaczy... Za te tagi. (nie bijcie) *bije* Bo nie chce mi się bawić w romanse, więc nie mogę się pokusił o udział, TY DRANIU! :c 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Wrzesień 6, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 6, 2013 Poulsen - masz wyznaczone tagi, a którego będzie więcej to już Twój wybór. Pamiętaj tylko o tym, żeby korekty nie było. Dyskwalifikowanie dobrych opowiadań naprawdę nie sprawia mi przyjemności. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Wrzesień 6, 2013 Share Napisano Wrzesień 6, 2013 Wspomiane dzieło nie było przez nikogo korektorowane, a skoro nie można, to nie będzie. Jak dobrze pójdzie, to jeszcze dzisiaj wieczorem wrzucę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 7, 2013 Share Napisano Wrzesień 7, 2013 Mam dwa pytania. W moim opowiadaniu główną bohaterką jest źrebię - na ludzkie lata 11-12 lat (żeby nie było, żadnych chorych związków). 1. Jeśli będę pisał w "dziecięcym" stylu to czy nie wpłynie to na ocenę? 2. Czy inspiracja książką grozi dyskwalifikacją? (tag Crossover). Inspiracja, nie kopia 1:1. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Wrzesień 7, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 7, 2013 Inspiracja nie grozi dyskwalifikacją. Jeżeli piszesz w "dziecięcym języku" to zaznacz to wyraźnie w poście, w którym zamieścisz opowiadanie. Zostanie to wzięte pod uwagę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 8, 2013 Share Napisano Wrzesień 8, 2013 Limit słów zabił mi opowiadanie Przenoszę je do ed. specjalnej bo jestem przy Slice of Life, a nie tknąłem nawet Romansu. Ech. Trzeba wymyślić coś nowego... EDIT A jednak się udało... ale z żadnym opowiadaniem nie walczyłem tak jak z tym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Wrzesień 10, 2013 Share Napisano Wrzesień 10, 2013 Tag Romance? Slice of life? Mimo że to nie moje klimaty, to powiem tylko tyle: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Wrzesień 10, 2013 Share Napisano Wrzesień 10, 2013 Pytanie: co, jeżeli jury oceniając crossover przypadkiem nie zna tego drugiego dzieła? Czy ma to wpływ na ocenę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Wrzesień 10, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 10, 2013 Przyznaję, że to może być pewien problem. Najlepiej by było, jeżeli przy crossoverze zostanie napisane z jakim drugim dziełem/światem mamy do czynienia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts