Syrth Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 3 minuty temu wopybookLight46 napisał: [I jestem ciekaw co miał na myśli twórca minusa, wkładając go w forum .](tak sobie, czy coś konkretnego?) Kierowali nim reptilianie 3 Link to comment
fallout152 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 14 godziny temu Accurate Accu Memory napisał: A tym bardziej debilem, który robi to z WŁASNEGO ip, nie korzystając choćby z VPNu, albo chociaż TOR'a Możliwe, że się tego w między czasie nauczyli. 23 godziny temu Cahan napisał: Dostali przed pojawieniem się ankiety, więc nie mieliby jak. Mimo wszystko dobrze by było zobaczyć listę kont które głosowały. Chyba było to możliwe na poprzednim silniku. Link to comment
Decaded Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 2 minuty temu fallout152 napisał: Mimo wszystko dobrze by było zobaczyć listę kont które głosowały. Chyba było to możliwe na poprzednim silniku. Da się. Wystarczy kliknąć na liczbę po prawej stronie słupka ankiety. 1 Link to comment
BiP Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Właśnie teraz Decaded napisał: Da się. Wystarczy kliknąć na liczbę po prawej stronie słupka ankiety. Da się jeśli autor ankiety ustawi podgląd, który w tym przypadku jest wyłączony i nie widać nic. 1 Link to comment
Socks Chaser Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 2 minuty temu Decaded napisał: Da się. Wystarczy kliknąć na liczbę po prawej stronie słupka ankiety. Nie da się, kursor zachowuje się tak jak przy np. najeżdżaniu na tekst. Widocznie autor ankiety musi coś ustawić, a bezproblemowy dostęp mają teraz tylko kolorowi. Link to comment
Szonszczyk Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Właśnie teraz Socks Chaser napisał: Nie da się, kursor zachowuje się tak jak przy np. najeżdżaniu na tekst. Widocznie autor ankiety musi coś ustawić, a bezproblemowy dostęp mają teraz tylko kolorowi. *Kolorowi wyższego szczebla ... Link to comment
Decaded Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 No to widocznie Siper miał powód, dla którego tak ustawił i ja tu nic nie zmienię. Jego pytać/prosić. Wybaczcie, że zrobiłem Wam nadzieję Link to comment
BiP Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 A wiadomo do kiedy ta ankieta trwać będzie? Link to comment
Szonszczyk Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Nie wiem komu do szczęścia potrzebna wiedza kto i za czym głosował w ankiecie na forum dla kolorowych taboretów ... 1 Link to comment
Syrth Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 2 minuty temu Miszcz Tencz napisał: Nie wiem komu do szczęścia potrzebna wiedza kto i za czym głosował w ankiecie na forum dla kolorowych taboretów ... Bo inaczej to spiski bez powodu nie chowają 1 Link to comment
Szonszczyk Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Właśnie teraz DerpKapitan napisał: Bo inaczej to spiski bez powodu nie chowają Ja od początku pisałem, że siper ma coś za uszami! A wy mnie nie słuchacie! Link to comment
Cahan Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Ja widziałam w ankietach kto głosuje nim zostałam modem. Pszypadeg? Link to comment
Sosna Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Z tego, co widzę ta ankieta jest niepubliczna. W sumie da się to zmienić jednym guziczkiem, ale obawiam się, że to by całkowicie tę ankietę zresetowało 1 Link to comment
Sowenia Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Czegoś tu nie rozumiem. Część osób w tym temacie głośno krzyczy jak to może dojść do "minusowania, bo kogoś nie lubię". Ale już o "plusowanie, bo kogoś lubię" nikt tu się nie pluje. A to jedno i to samo 4 Link to comment
Siper Posted April 21, 2017 Author Share Posted April 21, 2017 Zwykli użytkownicy nie widzą kto jak głosował i nie jest to wina silnika, a ustawiona opcja ankiety. Nie widzę żadnych powodów aby było to widoczne. 1 Link to comment
fallout152 Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 4 godziny temu Uszatka napisał: Część osób w tym temacie głośno krzyczy jak to może dojść do "minusowania, bo kogoś nie lubię". Ale już o "plusowanie, bo kogoś lubię" nikt tu się nie pluje. A to jedno i to samo Czyli jak w mieście grasują podpalacze, to nic złego się nie stanie jeśli wprowadzą się jeszcze złodzieje? Jedna zła rzecz nie jest usprawiedliwieniem dla kolejnej. No chyba żeby najpierw ogarnąć pozytywne repki (np. limit przyznania jednemu userowi jednej repki na dział + reset tego co jest obecnie), to wtedy można by się zastanowić nad negatywnymi. 55 minut temu Siper napisał: Zwykli użytkownicy nie widzą kto jak głosował i nie jest to wina silnika, a ustawiona opcja ankiety. Nie widzę żadnych powodów aby było to widoczne. A jakie racjonalne argumenty przemawiają za ukryciem głosujących? Gdyby było ich widać, to każdy mógłby ocenić, czy nie było głosowania na dwa ręce (np. po dużym nasileniu kont z małą lub żadną aktywnością). 1 6 Link to comment
Sowenia Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 21 minut temu fallout152 napisał: Czyli jak w mieście grasują podpalacze, to nic złego się nie stanie jeśli wprowadzą się jeszcze złodzieje? Jedna zła rzecz nie jest usprawiedliwieniem dla kolejnej. Porównywanie punkcików reputacji do prawdziwych zbrodni 8 Link to comment
Zegarmistrz Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 22 minuty temu fallout152 napisał: A jakie racjonalne argumenty przemawiają za ukryciem głosujących? Gdyby było ich widać, to każdy mógłby ocenić, czy nie było głosowania na dwa ręce (np. po dużym nasileniu kont z małą lub żadną aktywnością) 1. Nie ma prywatnych wycieczek między głosującymi za i przeciw. 2. Ktoś tego pilnuje(tak, widzimy i czuwamy). Osobiście zagłosowałem za zostawieniem. Osoby nadużywające tej opcji już dostały po łapach, kolejne też dostaną - gwarantuję. A sam system działa dobrze. Nie podoba ci się wypowiedź kogoś? Albo ją omijasz, albo dajesz minusa. Nie musisz się rozpisywać dlaczego, choć oczywiście jest to lepsza opcja dla otrzymującego żeby wiedział za co w niego strzelają. Z drugiej strony, jeśli pod czymś masz dużo minusów, od osób których nawet nie znasz, to czasami warto się zastanowić nad tym co piszesz. 2 Link to comment
fallout152 Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 17 minut temu Uszatka napisał: Porównywanie punkcików reputacji do prawdziwych zbrodni To może inaczej. Wyobraź sobie upalny, letni dzień, jedziesz autobusem i w twoim pobliżu siada Seba świeżo po treningu... Skoro już śmierdzi, to może jeszcze włączyć jakieś wiejskie techno na głośnikach? Swoją drogą szkoda też, że osoby, które np. robią napisy mają dużo mniej reputacji niż osoby które po prostu dużo piszą. Poza tym jeśli admni powinni się czymś zająć z najwyższym priorytetem, to byłoby to przywrócenie nagród. 11 minut temu Zegarmistrz napisał: 1. Nie ma prywatnych wycieczek między głosującymi za i przeciw. Serio, ktoś by się kłócił z 50 userami na raz? 13 minuty temu Zegarmistrz napisał: Nie podoba ci się wypowiedź kogoś? Albo ją omijasz, albo dajesz minusa. Nie musisz się rozpisywać dlaczego, choć oczywiście jest to lepsza opcja dla otrzymującego żeby wiedział za co w niego strzelają. Z drugiej strony, jeśli pod czymś masz dużo minusów, od osób których nawet nie znasz, to czasami warto się zastanowić nad tym co piszesz. W temacie o wnioskach kilka osób pisało że będzie to przydatne w tematach politycznych. Ktoś miałby zmienić swoje poglądy pod wpływem cudzego minusa? Raczej to tylko dostarczy kolejnej amunicji w szitstormach. Poza tym jeszcze raz napomknę, że takich tematów tu w ogóle nie powinno być. Może repki powinny być w ogóle wyłączone w discordzie, tak jak licznik postów, bo w sumie byłoby to po prostu rozwinięcie tej myśli co jest obecnie. Może poczekajmy aż trochę odżyją jakieś dyskusje fandomowe i wtedy skupianie się nad kwestiami technicznymi będzie miało tu jakiś sens. 1 Link to comment
Accurate Accu Memory Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 (edited) 2 godziny temu Uszatka napisał: Porównywanie punkcików reputacji do prawdziwych zbrodni Nie rozumiesz Myśląc technicznie to faktycznie jest to samo, to znaczy to porównanie fallouta o podpalaczach i złodziejach.. Tak jak czysto technicznie myśląc, dźwig budowlany jest takim samym dźwigiem, jak winda w przychodni. Bo zasada działania identyczna Przeciwwaga i te sprawy... Jedynie rozmiar inny. Tak jak np MORDERSTWO w książce i morderstwo IRL... Mimo że za zabicie kogoś w powieści mnie nie ukrają... To i tak czytelnik powie, że mój bohater kogoś zamordował jeśli ów bohater wypruje komuś flaki. Myśląc technicznie, opis w książce i opis z sceny IRL będzie pasował pod definicje morderstwa... Technicznego morderstwa. Bo oczywiście jedynie zbrodnia IRL będzie prawdziwym według naszego prawa. Ale w znaczeniu logicznym oba czyny będą się kwalifikować pod ta samą nazwę Chyba falloutowi o opis techniczny chodziło. Tak mniemam. Edited April 22, 2017 by Accurate Accu Memory 1 Link to comment
Syrth Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 @fallout152 Świeży pot nie śmierdzi więc nie widzę przeszkód by usiąść koło takiej osoby. Poza tym dalej porównaniu z tyłu pleców bo repki pozytywne za nic CIESZĄ ludzi, a negatywne za nic WKURZAJĄ, a Ty ciągle próbujesz nam daç przykłady dwóch złych rzeczy. Serio myślisz, że Siper wraz z administracją i moderacją ukrył ankietę by zrobić nas w przyrodzenie i ściągnąć reptilian na forum? Powody ludzi którzy nie chcą tej ujemnej repki są coraz bardziej absurdalne. 4 Link to comment
BiP Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 Ja zapytam się tylko do kiedy ta ankieta będzie? 1 Link to comment
Niklas Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 godzinę temu BiP napisał: Ja zapytam się tylko do kiedy ta ankieta będzie? Do skutku Pewno powisi jeszcze chwilę, by nie było HURR DURR BODE STRONNICZY! Ale raczej "minusy dodatnie" zostaną na dłużej 2 Link to comment
Siper Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Może inaczej, po jaką cholerę chcesz widzieć jak ktoś głosował? Chodzi o wynik ankiety, nie musisz wiedzieć kto co wybrał. A od kontroli ankiety jesteśmy my. Spokojnie, amebami nie jesteśmy. 1 Link to comment
Siper Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Ankieta zostaje do 23 kwietnia 22:00 2 Link to comment
Recommended Posts