Mephisto The Undying Napisano Grudzień 23, 2013 Share Napisano Grudzień 23, 2013 Fajne chociaż w jednym momencie miałem wrażenie że to Metallica. 8/10 Ode mnie nieco wikingów Upadek Młota - Przeznaczony Dla Chwały z płyty Renegat. http://www.youtube.com/watch?v=RwZ2SeWELx0 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Grudzień 23, 2013 Share Napisano Grudzień 23, 2013 Fajne chociaż w jednym momencie miałem wrażenie że to Metallica. 8/10 Hejtowałabym. A utwór 8/10 - głos wokalisty super, muzyka w porządku. Całkiem mi się podobało. "Run like hell" z historycznego i sławetnego "The wall". Oryginalny teledysk z filmu zawiera trochę przemocy, więc nie wstawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Grudzień 23, 2013 Share Napisano Grudzień 23, 2013 Blazing Heart, dnia 23 Gru 2013 - 09:23 AM, napisał: Fajne chociaż w jednym momencie miałem wrażenie że to Metallica. 8/10 Hejtowałabym. Chodziło mi o to że wstęp nieco podobny do Metallicy. Dawno pink floydów nie słuchałem. Zawsze byli dla mnie nieco za delikatni. Chociaż nie samym metalem i hard rockiem się żyje 7/10 Ode mnie hammerfall ponownie lecz tym razem z innej płyty Upadek Młota - Legion z płyty Bez poświęcenia, nie ma zwycięstwa Niech was nie zrazi wstęp po nim utwór jest świetny. http://www.youtube.com/watch?v=ilYE1LNj7EI P.S. Jeżeli ktoś nie zna się na demonologi to chodzi o demona Legiona. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imeshovy Napisano Grudzień 23, 2013 Share Napisano Grudzień 23, 2013 Nice one. Energia kipi z utworu. Świetne solo. Dobrze mi się tego słuchało ^^. 8/10. Teraz może coś dla fanów Jackass : Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Grudzień 23, 2013 Share Napisano Grudzień 23, 2013 Nice. Ciekawy teledysk i ogólnie niezły rytm. 7/10 HammerFalla ciąg dalszy Upadek Młota - Święć Się Me Imię http://www.youtube.com/watch?v=vDPMhxGeTRw Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Grudzień 23, 2013 Share Napisano Grudzień 23, 2013 Well, nie lubię zbytnio takich klimatów, aczkolwiek sama piosenka jest niezła. Brzmienie gitar oraz wokal cholernie przypadły mi do gustu. Solo też w miarę.. Także ocena będzie pozytywna. Łapaj te 7,3/10. Czas na troszku post-rocka. Jeśli ktoś nie zna ich, to lepiej aby zmienił dany fakt, bo są genialni, przynajmniej moim zdaniem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Grudzień 23, 2013 Share Napisano Grudzień 23, 2013 Czy ja wiem? Utwór ciekawy nie powiem. Ale czy genialny? Moim skromnym zdaniem genialność zespołu nie zależy od jego muzyki lecz od tych do których trafia. Muzyka jest niezła, nieźle dopasowana gitara do fortepianu (prawdopodobnie to i tak klawisze na trybie funk piano) dobrze zarysowany. W kwestii udźwiękowienia wszystko gra i brzęczy. Ten mocniejszy fragment również nie najgorszy. Ale wciąż dla mnie za delikatne. W kwestii dźwięku jest 8/10 -1 za powolność -0,5 za brak jakiegokolwiek tekstu. Ogólnie 6,5/10 jest git. Przerobiłem: Smoki, Żelazne dziewice, piratów, wilkołaki i wikingów. Co wy na muzykę rycerzy? Rapsodia Ognia - Królowa Terroru http://www.youtube.com/watch?v=aItNg5SDX9Q Niechaj królowa trwa na wieki! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imeshovy Napisano Grudzień 25, 2013 Share Napisano Grudzień 25, 2013 Ktoś tu chyba lubi power metal ^^. Tak, zdecydowanie jest w tym power. Słuchawki na uszy, ten utwór i jesteś władcą wszechświata . Dobrze mi się słuchało. 8/10 myśle będzie adekwatną oceną tego utworu . Dam coś bardzo nietypowego. Utwór z.... kreskówki . Odkryty dzisiaj przez przypadek, przy pilnowaniu siostrzeńców . Utwór ten zrobił na mnie duże wrażenie, dla mnie strasznie w stylu Dio . Fillies and gentlecolts, kaczor Daffy i The Wizard : Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Grudzień 25, 2013 Share Napisano Grudzień 25, 2013 lol... a poza tym, muzyka świetna, nie jestem jakimś fanem klasycznego metalu, ale ten utwór naprawdę się mi podoba, i jeszcze ten teledysk utrzymany w epickiej konwencji (czy też jej parodii), bohater o niezwykle potężniej mocy, monstrualne bestie, z którymi walczy i piękne, egzotyczne damy dworu, które to się rozkładają u stóp jego tronu... a fragment z Celestią po prostu mnie rozbroił xD to jak nic będzie przynajmniej 8.9/10 żeby nie przesadzić xd Uff, dobrze, to teraz dam coś, co równie dobrze mógłbym wrzucić do tematu z anime, gdyż utwór robi za ending jednego z nich, ale nie, bardziej interesuje mnie jego ocena jako metalowego kawałka, dlatego też umieszczę go tutaj! ^^ Jeśli się nie mylę gotycki metal to jest, genialne ma chórki, z kolei głos wokalisty bardzo mi przypomina ten znany nam z Budki Suflera o_0 no nic, Jimang i la divina tragedia~魔曲~!! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plx Napisano Grudzień 26, 2013 Share Napisano Grudzień 26, 2013 8/10 Bardzo trudno zadowolić mnie wokalem po japońsku, ale tutaj akurat się udało. Fanem takich klimatów za bardzo nie jestem, ale rzeczywiście - chórki urzekają, a wokal też dobry. Póki jeszcze mamy święta - Rise Against - Making Christmas http://www.youtube.com/watch?v=B0fqgiRu2eE Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Grudzień 26, 2013 Share Napisano Grudzień 26, 2013 Not bad. Niezła muza i wokal. 7/10 Jadę dalej z Rapsodią Ognia (Rhapsody of Fire to to samo co Rhapsody) Rapsodia Ognia - Gniew Zimy http://www.youtube.com/watch?v=UG6ztRsh0iw Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Styczeń 10, 2014 Share Napisano Styczeń 10, 2014 Głos całkiem fajny, muzyka fajna, ale raczej na początku. Ocieniam 6/10, dlatego też, że ze smoków, księżniczek, jednorożców, zamków i ultramagii słucham raczej tylko Dio, i... no. Porównuję. Temple of the Dog, czyli jednorazowy projekt muzyczny Chrisa Cornella (Soundgarden), Eddiego Veddera (Pearl jam) i muzyków z Mother Love Bones, ku pamięci ich zmarłego kolegi, wokalisty Mother Love Bones. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Styczeń 10, 2014 Share Napisano Styczeń 10, 2014 Ocieniam 6/10, dlatego też, że ze smoków, księżniczek, jednorożców, zamków i ultramagii słucham raczej tylko Dio, i... no. Porównuję. Akurat Rage of The Winter ma w sobie najmniej tego co jest w rhapsody motywem przewodnim (est 16 minutowy utwór którego połowa to muzyka a druga połowa to fabuła historii która ciągnie się przez każdy utwór z albumu). A co do powyższego utworu. Cóż, jako iż głównie słucham power i heavy metalu to było dla mnie o wiele za wolne. Wokal i muza nie jest zła ale brakuje mi czegoś. 6/10. Ode mnie więcej power metalu (hoorayy) tym razem nie z Włoch a z Niemiec (hoorayy) czyli Potęga Wilka - Wypijemy twą krew (PowerWolf - We Drink Your Blood) http://www.youtube.com/watch?v=GpxFUo7oxWM Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Styczeń 10, 2014 Share Napisano Styczeń 10, 2014 Powiem tak utwór jest epicki i przyjemny w odbiorze... powiedziałbym, że ma dość ciekawą muzykę i jest dość pogodny A tak na poważnie oceniam ten utwór na 9/10 gdyż, ponieważ jest to jeden z lepszych utworów jakich słuchałem i coś ode mnie http://www.youtube.com/watch?v=QkSASi_eN_k Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Styczeń 10, 2014 Share Napisano Styczeń 10, 2014 powiedziałbym, że ma dość ciekawą muzykę i jest dość pogodny Każdy wie że śpiewanie o krwi jest pogodne. Niezły alternatywny metal. Przyjemny rytm i całkiem zacny teledysk. Możliwe że zacznę ich słuchać bo jest tego wartę. 9/10 No i ode mnie. Szwedzi i młotki czyli. HammerFall! Upadek Młota - Ogień Templariusza http://www.youtube.com/watch?v=KUbwdoYn_Gs Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoForGold Napisano Styczeń 19, 2014 Share Napisano Styczeń 19, 2014 (edytowany) Meh, poza kilkoma wyjątkami nie lubię Power Metalu. Kompletnie nie mój klimat. Dam słabe 5/10. Megadeth (chyba każdy zna), ale i tak wrzucę. Kawałek Tornado of Souls z płyty "Rust in Peace". http://youtu.be/fU_TwAIrJtE Edytowano Styczeń 19, 2014 przez GoForGold Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 Nie jest to mój ulubiony utwór z Rust in Peace, ale i tak bardzo go cenię (bo Megadeth) i daję mu 9/10. Za melodię i wokal. Alter Bridge i singiel "Addicted to pain" z najnowszej płyty tegoż zespołu - Fortress. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabellum Edge Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 Hmmmm.... Ciekawy riff, wokal też w porządku... Ale jakieś takie... za spokojne jak dla mnie. Hmmm... 7/10 Ode mnie wyprawka prosto do piekła: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 (edytowany) 9/10, ponieważ cały utwór trafia w mój gust. I wokal i muzyka są świetne. "Arlandria" z ostatniej płyty Foo Fighters - Wasting Light. Uprzejmie proszę o chowanie filmików w spoilery~CD Edytowano Styczeń 22, 2014 przez Cuddly doggy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 (edytowany) Często leci w radiu roxy fm więc znam. 8/10. Narzekaliście na power metal. Amon Amarthhttp://www.youtube.com/watch?v=M-43pOqheMYUprzejmie proszę o chowanie filmików w spoilery i pisanie nieco rozbudowanych ocen, w przeciwnym wypadku post tego typu zostanie uznany za łamanie wewnętrznego regulaminu działu~CD Edytowano Styczeń 26, 2014 przez Cuddly doggy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Full Metal Dashie Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 (edytowany) Grają fajnie, ale nie lubie takiego warczenia, 5/10. Utwór został nagrany ponownie, wole znacznie bardziej tę wersje. Z szczególnych różnic w tekscie powiem, ze w pierwszej wersji było "czarne mundury, żelazne krzyże". @Hoffner Tak znam symbol słońca. Dłonie wzniesione prosto w słońce=salut, myślę że nie najgorzej u mnie z interpretacją. Edytowano Styczeń 22, 2014 przez Full Metal Dashie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoffner Napisano Styczeń 22, 2014 Share Napisano Styczeń 22, 2014 (edytowany) 7/10 jedna z moich ulubionych pozycji. Jestem tylko ciekawy czy rozumiesz w pełni przekaz i symbolikę. Słońce=Swastyka. Nuta jest doskonała tak samo jak wokal Szczerego. Trochę punkroka dla rozluźnienia atmosfery. Uprzejmie proszę o chowanie filmików w spoilery~CD Full Metal Dashie. Skoro przeszedł Honor to i może Potop bądź Gammadion. Skoro nie ma hejtu a także żadnego warma, to chyba można. Edytowano Styczeń 25, 2014 przez Hoffner Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Styczeń 25, 2014 Share Napisano Styczeń 25, 2014 (edytowany) Jakieś takie nudne. Wokal jest trochę dziwny, muzyka jest względem wokalu za głośna i trochę ciężko zrozumieć tekst. I tak btw. Po kiego grzyba tam symbol neonazistów? Daje 4/10 bo muzyka sama w sobie jest dobra.Ten symbol, który jest w powyższym filmiku to Falanga używana przez Nacjonalistów np. przez Narodowe Odrodzenie Polski. Nacjonalizm nie równa się neonazizmowi, dlatego więc falanga nie jest symbole neonazistowskim. ~Cuddly doggy Well. Jak widzę więcej wiem o symbolach religijnych niż politycznych. Ja zaś zapodam Iron Maiden (mam nadzieje że nie było ale nie zauważyłem)http://www.youtube.com/watch?v=AEOmJ_OeVhU Edytowano Styczeń 26, 2014 przez Blazing Heart Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabellum Edge Napisano Styczeń 26, 2014 Share Napisano Styczeń 26, 2014 Cóż... Nie da się nie docenić Iron Maiden. Po prostu nie da. Ciężko mi opisać kawałek, bo jest równie dobry jak pozostałe ich utwory. Mogę jedynie dać ocenę: 7.5/10 Jeśli byliście grzeczni to dziś przychodzi do was Prince of Darkness: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Full Metal Dashie Napisano Styczeń 26, 2014 Share Napisano Styczeń 26, 2014 Fajne, ale tak na pojedyncze odsłuchanie, nie mój typ muzyki 6,5/10. @Blazing Heart bo to street punk, a w nim też czasem się przejawiają treści nacjonalistyczne. @Hoffner myśle, że wszystko w ramach rozsądku, "ostatni płomień zgasł" już bym nie wrzucał. Przyjemny utwór o tematyce dla każdego, bo kto tutaj nie zaznał młodości? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się