Dolar84 Napisano Październik 22, 2015 Share Napisano Październik 22, 2015 Witajcie ponownie!Gradobicie cieszy się (póki co) znaczną popularnością, ustaliliśmy więc iż nadszedł czas na edycję numer trzyRaz jeszcze przypomnę na czym rzecz ma polegać (wiem, nudziarz ze mnie) - uczestnicy dostają 10 zagadnień i w wyznaczonym czasie mają napisać krótkie opowiadania na przynajmniej trzy z nich. Po upływie wyznaczonego czasu osoby które przedstawiły co najmniej trzy opowiadania zostaną ocenione przez jury w składzie SPIDIvonMARDER i Dolar84. Uczulamy na jedną rzecz - choć opowiadania mogą się ze sobą fabularnie łączyć, to jednak każde będzie oceniane jako indywidualna całość.Co prawda myślałem o podwyższeniu poprzeczki na ilość opowiadań uprawniających do oceny, ale póki co zostaniemy przy limicie trzech. Może w następnej edycji. I tak, dobrze widzicie, to wyżej jest kopiuj-wklejką z poprzedniej. Jakoś o tej porze nie miałem w sobie mocy twórczej No i jeszcze jedno - dolnego limitu nie ma, ale opowiadania jednozdaniowe piszecie na własne ryzyko. Sami widzieliście jak były ostatnio ocenione więc zachęcam do... rozważnego podejścia do ich tworzenia. Czas przejść do regulaminu: 1. Limit słów - po 1500 na jedno opowiadanie2. Czas oddawania prac - 23:59 30.11.20153. Opowiadania muszą być w klimacie MLP4. Formatem obowiązującym jest wysłanie linków do google docs w których będą prace. 1 link = 1 opowiadanie. Przypominam, że po opublikowaniu opowiadania nie można dokonywać w nim żadnych zmian, tak więc proszę pamiętać o wyłączeniu opcji edycji/komentowania aż do ogłoszenia wyników. Jednocześnie prace można opublikować w dziale po zakończeniu terminu ich wysyłania, ale przed ogłoszeniem wyników.5. Wszystkie swoje prace proszę umieszczać w jednym poście, edytując go w razie potrzeby.6. Jeżeli chodzi o tagi - są one dowolne zarówno w liczbie jak i rodzaju (z wyłączeniem gore/clop). 7. Prace które przekroczą limit słów, będą zawierać elementy gore/clop, zostaną poddane korekcie przez osoby trzecie lub zostaną wysłane po terminie podlegają natychmiastowej i nieodwołalnej dyskwalifikacji. 8. Przystępując do konkursu uczestnicy akceptują w całości powyższe postanowienia. Zagadnienia (po pięć od każdego z sędziów): 1. Kapitan Equestria!2. Burza w szklance wody3. Za dzień... za dwa...4. Kotły buch! Para w ruch!5. Silny jak kuc ziemski6. Moonlight Shadow7. I'm the Night!8. Pewnego razu w Everfree9. Trochę straszno, trochę śmieszno10. Elektronika nie gra za muzyka Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania to zadawajcie je w temacie - odpowiedzi udzielimy jak najszybciej.Warunki podane, termin ustalony, zagadnienia wypisane... to na co jeszcze czekacie? Rozgrzewać klawiatury i do boju! Życzymy powodzenia!Let the chaos begin! 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Październik 22, 2015 Share Napisano Październik 22, 2015 Równocześnie od razu sobie zastrzegam lekko większy margines czasowy na ocenę wszystkich, niż ostatnio :crazytwi: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 Gradobicie cieszy się (póki co) znaczną popularnością, ustaliliśmy więc iż nadszedł czas na edycję numer trzyMniemam, że Oskary idą dobrze, a czasu przybywa, skoro już otwierasz kolejny konkurs 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 Mniemam, że Oskary idą dobrze, a czasu przybywa, skoro już otwierasz kolejny konkurs Oskary idą mu bardzo dobrze, potwierdzam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 Ktoś tu ewidentnie nie chce bym napisał inżynierkę. No ale tym razem niestety będę silny (już poprzednim razem miałem być i zająć się zbieraniem materiałów) i odpuszczę sobie oba konkursy (ten na Halloween też). Ale reszcie życzę powodzenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geralt of Poland Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 O patrz pan, znowu Gradobicie, moje ulubiene Jeden pomysł nawet już mam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Appledash132 Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 Yyymmm... Jako, że jestem tu nowa i nie do końca wszysko rozumiem to nie do końca wiem co muszę zrobić by się zgłosić? Będę wdzięczna za pomoc, bo bardzo chętnie wezmę w tym udział, a nie wiem co zrobić by się zgłosć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 Yyymmm... Jako, że jestem tu nowa i nie do końca wszysko rozumiem to nie do końca wiem co muszę zrobić by się zgłosić? Będę wdzięczna za pomoc, bo bardzo chętnie wezmę w tym udział, a nie wiem co zrobić by się zgłosćZ podanej listy tematów musisz wybrać trzy, które przekujesz na opowiadania nie dłuższe niż 1500 słów. Linki zamieszczasz w tym temacie. Tyle i aż tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 (edytowany) Opowiadania wrzucasz jako dokument na Google Drive (polecam tu poradnik FGE - masz tam ładnie wytłumaczone, jak stworzyć i poprawnie udostępnić plik) i oznaczasz zgodnie z listą tagów.http://mlppolska.pl/topic/1329-regulamin-działu-lista-tagów/ Edytowano Październik 23, 2015 przez Ylthin Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 Yyymmm... Jako, że jestem tu nowa i nie do końca wszysko rozumiem to nie do końca wiem co muszę zrobić by się zgłosić? Będę wdzięczna za pomoc, bo bardzo chętnie wezmę w tym udział, a nie wiem co zrobić by się zgłosćNie ma czegoś takiego jak formalne zgłoszenie. Tak jak powiedziano wcześniej, po prostu piszesz trzy opowiadania w trzech dokumentach (OSOBNYCH!), a potem umieszczasz je w JEDNYM poście. Trzy dokumenty, jeden post 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 23, 2015 Autor Share Napisano Październik 23, 2015 Tylko dla uściślenie - minimum trzy. Jak zechcesz możesz napisać i dziesięć. Po jednym na każdy temat. Trzy to minimum by załapać się na bycie ocenianym w konkursie (choć mini-recenzja byłaby i tak) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black_scroll Napisano Październik 25, 2015 Share Napisano Październik 25, 2015 Dobra, to ja mam pytanie o kwestię merytoryczną żebym nie walnął potem gafy i sobie nie utrudniał. Czy mają być trzy zagadnienia, i każde opowiadanie ma się ich trzymać, czy do każdego opowiadania można wybrać trzy dowolne, zupełnie różne zagadnienia?I jeszcze jedno, trochę durne pytanie, ale kto pyta nie błądzi, czy może wybiera się trzy zagadnienia i używa jedno na opowiadanie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordecz Napisano Październik 25, 2015 Share Napisano Październik 25, 2015 Jedno opowiadanie realizuje jeden temat przewodni. Najlepiej podczas publikacji swoich dzieł podawać, na jaki temat zechciałeś napisać. Podam na swoim przykładzie z poprzedniej edycji:1. Odliczanie [Mordeczowe][Opowieści Żałobnego Miasta][slice of Life] (~1 200 słów) - realizowany temat Dla większego dobraPozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacpi Napisano Październik 27, 2015 Share Napisano Październik 27, 2015 (edytowany) Hmm... wychodzi na to, że wrzucam opowiadania jako pierwszy. 4. Kotły buch! Para w ruch! - Klaczy nie zrozumiesz [slice of Life] [random] (mniej niż 1000 słów) 10. Elektronika nie gra za muzyka - Grać na żywo [slice of Life] (mniej niż 900 słów) 7. I'm the Night! - Dobry wieczór na dzień dobry [slice of Life] (mniej niż 1500 słów) 3. Za dzień... za dwa... - Dzisiaj po treningu [slice of Life] (mniej niż 1400 słów) 2. Burza w szklance wody - Proste, nie znaczy łatwe [slice of Life] (mniej niż 1200 słów) Ewentualną resztę dodam w późniejszym czasie Edytowano Listopad 15, 2015 przez Kacpi Dodanie opowiadania konkursowego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Listopad 7, 2015 Share Napisano Listopad 7, 2015 Hehe, gratuluję pierwszeństwa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 7, 2015 Autor Share Napisano Listopad 7, 2015 Również gratuluję i na dodatek dziko się cieszę, że zostało użyte "Elektronika nie gra za muzyka" Obawiałem się, że nikt nie podejmie tego tematu. Cóż, jak widać Majka Jeżowska jest jednak nieśmiertelna :D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 7, 2015 Share Napisano Listopad 7, 2015 5 godzin temu Dolar84 napisał: Również gratuluję i na dodatek dziko się cieszę, że zostało użyte "Elektronika nie gra za muzyka" Obawiałem się, że nikt nie podejmie tego tematu. Cóż, jak widać Majka Jeżowska jest jednak nieśmiertelna :D W takim razie nie ma powodów do obaw. Wybrałem go w pierwszej kolejności. Co z tego wyjdzie? Zobaczymy. Mam tylko nadzieję, że nie podeślę takich "potworów" jak w poprzedniej edycji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Listopad 25, 2015 Share Napisano Listopad 25, 2015 No... zostało ledwie 5 dni, nie licząc dzisiejszego. Czyżby kacpi miał wygrać walkowerem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Listopad 25, 2015 Share Napisano Listopad 25, 2015 Spokojnie, SPIDI. Powoli, bo się... zniszczy. Poza tym, trzeba zadbać o dramatyzm. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falconek Napisano Listopad 25, 2015 Share Napisano Listopad 25, 2015 Będzie na ostatni dzień :) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Listopad 25, 2015 Share Napisano Listopad 25, 2015 Tak tylko przypominam zapominalskim, że zaraz Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Listopad 26, 2015 Share Napisano Listopad 26, 2015 (edytowany) Jednak się wyrobiłem... No! Zatem niech wygra lepszy! (Czyli ten, który wpasował się w gusta jurorów) 1. Night of the Dead [sad], Burza w szklance wody 2. Unmarked Grave [sad], Za dzień... za dwa... 3. Zecory lirycznych przygód początek [poetry], Pewnego razu w Everfree Edytowano Listopad 30, 2015 przez Zodiak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sukite Napisano Listopad 26, 2015 Share Napisano Listopad 26, 2015 Mam parę pomysłów... Jak się wyrobię to może coś z tego wyjdzie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sukite Napisano Listopad 27, 2015 Share Napisano Listopad 27, 2015 (edytowany) 8. Pewnego razu w Everfree - Wyprawa po ziółka [slice of Live] (mniej niż 900 słów) Na razie tyle, jutro dodam kolejne. Edytowano Listopad 27, 2015 przez Sukite Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 28, 2015 Share Napisano Listopad 28, 2015 (edytowany) Trzy teksty. Nie miałem czasu na "odłóż na kilka dni i wyłapuj błędy". Niech się dzieje wola nieba, z jurry zgadzać się trzeba" Zagadnienie 1. "Kapitan Equestria" - Kapitan Equestria #1 [Slice of Life] Zagadnienie 3. "Za dzień... Za dwa..." - Upadek Equestrii [Dark][Crossover: "This War of Mine"][Slice of Life][Alternate Universe] Zagadnienie 10. "Elektronika nie zagra za kucyka" - DJ Tavi [Slice of Life][Własny: czasy współczesne] Mam nadzieję, że nie wyląduję na ostatnim miejscu z ocenami 2/10 EDIT. Zagadnienie 1 - podałem zły tytuł :/ Musiałem to "naprawić". Edytowałem tytuł opowiadania w poście. Tekst i link pozostały nietknięte. Edytowano Listopad 28, 2015 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts