Szonszczyk Napisano Wrzesień 24, 2016 Share Napisano Wrzesień 24, 2016 (edytowany) @DDB Greyjoy Znowu nie podałeś ŻADNEGO ARGUMENTU + co to w ogóle za logika: Quote Argumentem jest sam fakt istnienia wad ?????????????????????????? Także ja uznaję temat za zamknięty. Ps. Reszty nie czytałem, bo mam dosyć tego co piszesz. Naprawdę dosyć, i nie tylko ja. Edytowano Wrzesień 24, 2016 przez MasterOfRainbows 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Wrzesień 24, 2016 Share Napisano Wrzesień 24, 2016 3 minuty temu Niklas napisał: A pamiętasz, jak takie edycje standardowe umieszczano w dużych pudełkach i były one wyładowane różnymi dobrami, które teraz nie istnieją, a jak już, nazywa się je edycją limitowaną? Ja pamiętam Co prawda to nie było do mnie, ale zgadzam się w pełni. Za czasów gier wypakowanych gadżetami jeszcze nie za bardzo mnie one interesowały, ale pamiętam je w sklepach. To smutne, że teraz nie dość, że gry są o wiele droższe to jeszcze zazwyczaj dają nam samą płytkę, nawet bez instrukcji. A jeśli o Overwatcha chodzi to szkoda, że wersja z gadżetami zawierała jedynie gadżety cyfrowe. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ever3Tree Napisano Wrzesień 24, 2016 Share Napisano Wrzesień 24, 2016 4 minuty temu MasterOfRainbows napisał: Ps. Reszty nie czytałem, bo mam dosyć tego co piszesz. Naprawdę dosyć, i nie tylko ja. Najpiękniejszy przykład samozaorania w dyskusji, uwielbiam takie kwiatki. P.S. Jeśli nie doczytujesz argumentów przeciwnika, to nic dziwnego, że nie wiesz, o co mu chodzi. A chodzi mu, w dużym skrócie, o fanboystwo, którym ten wątek z lekka trąci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szonszczyk Napisano Wrzesień 24, 2016 Share Napisano Wrzesień 24, 2016 14 minutes ago, Ever3Tree said: P.S. Jeśli nie doczytujesz argumentów przeciwnika, to nic dziwnego, że nie wiesz, o co mu chodzi. A chodzi mu, w dużym skrócie, o fanboystwo, którym ten wątek z lekka trąci. Przeczytałem tylko to co ten koleś mi odpisał, czaisz? Reszta nie dotyczy wątków które mnie interesują. #KończcieTąDurnąDyskusję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Wrzesień 24, 2016 Share Napisano Wrzesień 24, 2016 @MasterOfRainbows Szkoda nerwów, oni cię tylko prowokują. Po prostu ich olej i już Nie zrozumieli za pierwszym razem, za drugim...za trzecim też nie zrozumieją. Niestety. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szonszczyk Napisano Wrzesień 24, 2016 Share Napisano Wrzesień 24, 2016 (edytowany) @Uszatka Spoiler OK. MACIE MÓJ OLEJ. xD Edytowano Wrzesień 24, 2016 przez MasterOfRainbows Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano Wrzesień 28, 2016 Share Napisano Wrzesień 28, 2016 (edytowany) Takie tam nawiązanie do OW kiedy zacząłem grać w Diablo 3 na pełnej wersji, uprzednio był starter. Spoiler Postać z którą walczę nazywa się Opiekun McCree. Edytowano Wrzesień 29, 2016 przez Lucas Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 29, 2016 Share Napisano Wrzesień 29, 2016 24.09.2016 at 19:03 Ever3Tree napisał: Co do overhyped, to spójrz na to z innej strony - to majstersztyk marketingowców Blizzurda. Jeszcze nikomu nie udało się tak dobrze sprzedać gry zanim w ogóle powstała, nikt chyba nie wyprodukował do niej takiej ilości materiałów promocyjnych. Wydaje mi się, że Zamieć zaczyna powoli otwierać nowy rozdział w dystrybuowaniu gier - w taki niepokojący, Iphonowy sposób, ergo: jesteśmy świadkami rewolucji i tego, jak działa konsumpcyjne społeczeństwo Nie jest to żadna nowość. Wielkie akcje marketingowe w branży growej już się zdarzały, u nas w Polsze choćby Wiedźmin 3 był hajpowany nawet w hipermarketach, był reklamowany w TV, nie mówię już nawet, że był dosłownie WSZĘDZIE w internecie. Blizzard w końcu wykorzystał swój dział animatorów do promocji gry już przed premierą zamiast tylko produkować trailery i filmiki z gier. I to był strzał w dziesiątkę, bo filmiki Blizzarda ogląda masa osób nawet niezainteresowanych grami - a po części była ta grupa niezainteresowana, bo gry Blizzarda dopiero w ostatnich latach zaczęły się zmieniać i casualizować, wcześniej tylko D3 było casualowe. Teraz jest HS, HotS i właśnie OW, które nie wymagają podjęcia dodatkowego etatu w domu, żeby coś w nich zdziałać, a takie były i nadal są WoW i SC2. Ale co do tych wyników sprzedaży, to GTAV sprzedało się lepiej - OW jest na 2 miejscu pod względem sprzedaży w pierwszym tygodniu. W każdym razie, Blizzard żadnej rewolucji nie dokonuje, po prostu z Overwatchem wyszło im wszystko chyba nawet powyżej ich własnych oczekiwań. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ever3Tree Napisano Wrzesień 29, 2016 Share Napisano Wrzesień 29, 2016 6 godzin temu Airlick napisał: Ale co do tych wyników sprzedaży, to GTAV sprzedało się lepiej - OW jest na 2 miejscu pod względem sprzedaży w pierwszym tygodniu. W każdym razie, Blizzard żadnej rewolucji nie dokonuje, po prostu z Overwatchem wyszło im wszystko chyba nawet powyżej ich własnych oczekiwań. Tak, ale przy GTA trzeba wziąć pod uwagę, że jest to produkt, który miał już wypracowane swoje miejsce na rynku i nikomu nie trzeba było go przedstawiać. Gracze wiedzieli, że dostaną (a przynajmniej powinni ) to, co w poprzedniej części, tyle, że lepiej, a że twórcy mieli od jakiegoś czasu tendencję do robienia rzeczy naprawdę dobrze, to i ludzi nie trzeba było przekonywać do kupna. W przypadku Overwatcha Blizzurd trochę eksperymentował z formułą gry i podpierał się tylko własną marką, a nie renomą gry (kolejny raz przytoczę Diablo 3, które pewnie gdyby nie Diablo 2 sprzedałoby się znacznie gorzej). Niemniej zgadzam się z całością twojej wypowiedzi, zaś hype to teraz jest na różne rzeczy taki, że aż strach z domu wyjść. Ale są i dobre strony tej sytuacji, filmy promocyjne Overwatcha czy teaser najnowszego Deus Exa były czymś, czego oglądanie sprawiło autentyczną przyjemność i zapewniło liczne doznania i estetyczne i lekko filozoficzne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 29, 2016 Share Napisano Wrzesień 29, 2016 (edytowany) Ale jak sam piszesz, Blizzard miał swoją markę, która naprawdę WIELE znaczy na rynku. Blizzard to jednak jest legenda branży, co więcej - żywa legenda. Żadne inne studio nie ma fanów, którzy kupują od nich po prostu wszystko, bo wiedzą, że dostaną dobry produkt. Pod tym względem akurat porównanie Blizza do Apple jest jak najbardziej trafione, ale podczas gdy Apple przeciętne produkty hajpuje jako niestworzone cuda, Blizzard faktycznie wypuszcza naprawdę dobre, doszlifowane, pełne contentu gry, które mogą się niektórym nie podobać, ale nie da się im wytknąć poważnych wad. Tym bardziej gracze wcale nie kupowali kota w worku, że Blizzard wypuścił wcześniej już HotSa i HSa, gry kompletnie różne od dotychczasowych, więc w zasadzie nie było ryzyka, że tym razem eksperyment się nie uda. I pod tym względem sytuacja z OW jest w zasadzie analogiczna do GTAV. Edytowano Wrzesień 29, 2016 przez Airlick 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 8, 2016 Share Napisano Październik 8, 2016 https://overwatch.pl/news/zwiastun-hallowynowych-skorek-i-nowego-komiksu soon Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano Październik 9, 2016 Share Napisano Październik 9, 2016 No i mamy screen Sombry! Spoiler Wygląda dużo lepiej niż za pierwszym razem. Taka Assassynka z PM. Przy okazji potwierdził się mit, że wówczas pokazany model był w budowie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ever3Tree Napisano Październik 9, 2016 Share Napisano Październik 9, 2016 4 minuty temu Lucas napisał: No i mamy screen Sombry! Ukryj zawartość Wygląda dużo lepiej niż za pierwszym razem. Taka Assassynka z PM. > cichy zabójca > pistolet maszynowy Wat Ale model postaci ładny, pasuje mi. Ktoś w ogóle wie już w jakiej kategorii bohaterów wyląduje? Bo potrzebuję kogoś, kim będę umiał brać w "Obronie", a najbardziej ograny przeze mnie na tej pozycji Bastion jest bardzo sytuacyjnym pickiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano Październik 9, 2016 Share Napisano Październik 9, 2016 (edytowany) 13 minuty temu Ever3Tree napisał: > cichy zabójca > pistolet maszynowy Wat Haker to osoba atakująca z ukrycia, a jak już coś zmajstruje to bagno. 13 minuty temu Ever3Tree napisał: Ktoś w ogóle wie już w jakiej kategorii bohaterów wyląduje? Jedynie gdzie może wpaść, to do wsparcia lub tanków. A z racji, że to hakerka, to pierwsza opcja. Wiemy już, że bohater wsparcia nie musi koniecznie leczyć (np. Symmetra). Spoiler Dodatkowo Blizzard zapowiadają Nie-Sombrę, czyli innego nowego bohatera. Nic więcej o tym nie wiadomo, ale przypuszczam, że to czerwony robot z minigunem jako tank. Edytowano Październik 9, 2016 przez Lucas Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Październik 9, 2016 Share Napisano Październik 9, 2016 godzinę temu Lucas napisał: Jedynie gdzie może wpaść, to do wsparcia lub tanków. A w internetach mówią, że ma być bohaterką ataku i dlatego posiada takie uzi xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano Październik 9, 2016 Share Napisano Październik 9, 2016 14 minuty temu Niklas napisał: A w internetach mówią, że ma być bohaterką ataku i dlatego posiada takie uzi xd To wina Watch Dogs 2, ja ci mówię! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 10, 2016 Share Napisano Październik 10, 2016 A jaki był pierwszy model Sombry? Bo jakoś nie kojarzę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Październik 10, 2016 Share Napisano Październik 10, 2016 2 godziny temu Sosna napisał: A jaki był pierwszy model Sombry? Bo jakoś nie kojarzę Chyba ten: Spoiler Który okazał się być Aną xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano Październik 10, 2016 Share Napisano Październik 10, 2016 (edytowany) Były 3 modele Sombry: - pierwszy nie miał maski - ...co drugi, - a trzeci już pokazałem. Hakowałbym ( ͡° ͜ʖ ͡°) #Edit 12 października już Halloween! [źródło] #Edit2 Jeszcze lepiej. Będzie można już zacząć 11 paź. o 20:00. #Edit3 19:29 i Hallowen już jest! Edytowano Październik 11, 2016 przez Lucas Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ever3Tree Napisano Październik 11, 2016 Share Napisano Październik 11, 2016 Bieda, panowie i panie, bieda. Z trzech halloweenowych skrzynek nie wypadło mi jak dotąd nic ciekawego, żadnego fioletu chociażby, a jaram się nowymi skórkami jak kościoły w Norwegii. Drop rate chyba jakiś gorszy niż podczas igrzysk, z darmowej wypadła mi dosłownie tylko jedna powiązana z eventem znajdźka. Tyle dobrego, że tym razem można sobie pożądane rzeczy kupić za walutę. To sobie chociaż skórkę do Zenyatty w końcu kupiłem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Październik 12, 2016 Share Napisano Październik 12, 2016 Z darmowej dostałem skórkę Reinhardta A za kasę dobrałem świetną skórkę dla Any. I naprawdę to dobra rzecz, że można kupić te skiny za walutę, ale kurde... te najciekawsze są tak cholernie drogie xD 3000 za sztukę xD A jak wam się podoba nowa rozróba? Moim zdaniem jest pieruńsko klimatyczną hordą, szkoda tylko, że mapa jest tak mała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 12, 2016 Share Napisano Październik 12, 2016 Nowej rozróby jeszcze nie obczajałem, zresztą jeszcze nawet nie pobrałem najnowszego patcha. Ale dziś prawdopodobnie obczaję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano Październik 12, 2016 Share Napisano Październik 12, 2016 Może tak w grupę 4-osobową obczaić razem rozróbę? Ja już grałem na niej 4 razy, ale nic nie stoi na przeszkodzie. Skrzynki z igrzysk dropiły przedmioty zwykłe i owego wydarzenia, dlatego dali tak, że skrzynia zawsze wyrzuci chociaż jeden przedmiot wydarzenia. W Halloween, skrzynki zawierają tylko halloweenowe, lecz to, że dropi tych wartościowych rzadko to rzecz uzasadniona. Wartość i ich ilość. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 12, 2016 Share Napisano Październik 12, 2016 (edytowany) Ja jestem chętny na rozróbę tylko z góry uprzedzam, że nie biorę Any Dwie skrzynki Eventowe już otwarłem i nie było w nich nic ciekawego... z dwie kwestie hallowenowe i grafitti... może z następną skrzynką mi jakaś skórka wydropi? Edytowano Październik 12, 2016 przez Sosna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Październik 22, 2016 Share Napisano Październik 22, 2016 Anę ja mogę wziąć, z tej ograniczonej puli postaci jest jedyną, którą coś grałem, bo reszty z tej paczki nawet się nie tykałem... ^^" Skoro o tym trybie mowa - ograniczona liczba postaci, aby pasowała do fabuły, granie w kooperacji przeciwko botom, które są zarówno bohaterami gry w odpowiednie dobranych skinach, jak i które są zupełnie nowym rodzajem przeciwników o własnych modelach i niepowtarzalnym wcześniej zachowaniu, i odpowiednio dobrana i wystylizowana mapa... czyż nie wspominałem tutaj o czymś podobnym? Blizz winien poważnie pomyśleć nad wprowadzeniem kampanii jednoosobowej PvE (lub jak w tym przypadku, kooperacji) na stałe do swej gry, jako że widać, iż są w stanie tego dokonać, jeśli im się zechce, a to z kolei pozwoliłoby graczom na własnej skórze doświadczyć fabuły tej gry bez sięgania po zewnętrzne media pokroju komiksów itp. Co o tym sądzicie? Spoiler To tak swoją drogą nie tylko moja opinia, w sensie o trybach co-op, ale sądzę, że wielu też by podeszło do tej gry od bardziej... fabularnej strony~ Zdaję się też, iż Blizz wyciągnął jakąś lekcję z poprzedniego eventu i tym razem świąteczne rzeczy DA SIĘ KUPIĆ!!! Co prawda cena to x3, ale wciąż chociaż da się! Przeto teraz łupy już nie zależą od samego szczęścia jak wcześniej, ale ma się gwarancję, iż uporczywa praca zostanie nagrodzona - jeśli się nie poszczęści losowanie, zawsze zostaje zakup za zgromadzoną walutę... Inna kwestia, że tu również kłania się kwestia szczęścia, gdyż z paczkami to jest tak, że nigdy nie wiadomo czy się trafi 500 czy 50 monet, ale już mniejsza z tym, wciąż - jest lepiej niż poprzednio było ^^ Widać nie tylko ja byłem niezadowolony z poprzedniego rozwiązania... i całe szczęście! Dzięki temu może właśnie coś się zmieniło w tej kwestii, postawa wobec produktu "to jest najlepsza rzecz na świecie, w 100% wad pozbawiona" zazwyczaj źle wpływa na jego rozwój, a jeśli chodzi o UV to zbyt często się spotykałem z takim podejściem, czego przykłady wymieniłem w pierwszym poście... teraz zaś do kolekcji mogę dodać Extra Credits, kanał analizujący gry z perspektywy projektanta niż zwykłego gracza... Spoiler Poznajcie UV z jego rewolucyjnym asymetrycznym projektem map! Co z tego, że zdecydowana większość tych mechanizmów jest żywcem skopiowana z TF2, hmm... jeśli nie wszystkie wymienione w wideo? Nie, naprawdę, z projektowego punktu widzenia nie byłbym w stanie uchwycić z tej prezentacji różnicy między UV a TF2. Chociaż pod względem merytorycznym jednak też może pozostawiać do życzenia, w sensie zakwalifikować TF2 jako team deathmatch? Ałć... Ogólnie mógłbym tutaj porównać UV do D.vy... do niej przez pryzmat tego wideo - D.va with side of salt ^3^ ~~ 24.09.2016 at 18:40 Sosna napisał: hmmm a cóż takiego ci uczyniła moderka, że traktujesz ją jak zieloną zarazę? Jakieś konkretne zarzuty, czy takie zwykłe ot nie lubię zielonych, bo to modne i wygodne? Poza tym odniosłem wrażenie, że zwykłe upomnienie, żeby w temacie nie było kłótni traktujesz jakby dotyczyło to ciebie w szczególności. Może mówi ci coś przysłowie uderz w stół a nożyce się odezwą? A nie pisałem kolorem, bo w momencie sporządzania tego posta pisałem z telefonu i nie miałem zwyczajnie czasu, żeby bawić się w formatowanie Coś kiedyś pisałem w Zażaleniu na moderację nim było to modne, ale to było dawno, poza tym Drzewo ładnie ujął o co mi chodzi~ ♫ 24.09.2016 at 18:21 MasterOfRainbows napisał: Ja zakończyłem dyskusję. Niechaj tak będzie. Tuszę, iż po takim czasie emocje opadły. Ale jako że nie odpowiedziałeś na moje pytanie dwa razy zadane, to może mi wytłumaczysz chociaż, czemu mam wrażenie, iż odebrałeś całą tę dyskusję zbyt personalnie? Patrzyłem na degenerację twych postów pod wpływem emocji, nie do końca rozumiejąc czemu tak się dzieje? Dlaczego traktowałeś mnie wręcz jako wroga? Gdzież nadepnąłem Ci na odcisk? Czyżby ściana tekstu Cię przeraziła? (Sorry, ale tak to wyglądało) Czyżbym obraził twoją waifu-grę, że napełniło Cię to takim żalem i taką goryczą, iż nie byłeś w stanie zdystansowanie podejść do problemu i dostrzec, że te wady, ku którym tak się przyczepiłeś nie są najmniejszym sednem rzekomego problemu, o którym pisałem? (i dlatego tak usilnie wstrzymuję się z ich spisaniem) Że problemem nie jest ani gra, ani jej wady, lecz jej społeczność, która nie radzi sobie nawet z najmniejszą krytyką wymierzoną, nawet niebezpośrednio, w ich ukochaną grę... o tym, o tym właśnie cały czas pisałem, o tym cały czas była mowa... 24.09.2016 at 19:20 Ever3Tree napisał: Najpiękniejszy przykład samozaorania w dyskusji, uwielbiam takie kwiatki. P.S. Jeśli nie doczytujesz argumentów przeciwnika, to nic dziwnego, że nie wiesz, o co mu chodzi. A chodzi mu, w dużym skrócie, o fanboystwo, którym ten wątek z lekka trąci. [*insert thank you gif*] Gdy trzy razy piszesz to samo, a wciąż pozostajesz niezrozumiany, miło dla odmiany spotkać kogoś, kto wręcz czyta w myślach xD 24.09.2016 at 20:03 Uszatka napisał: @MasterOfRainbows Szkoda nerwów, oni cię tylko prowokują. Po prostu ich olej i już Nie zrozumieli za pierwszym razem, za drugim...za trzecim też nie zrozumieją. Niestety. Ależ jakich nerwów...? I nie, nie poddam się tak łatwo, nie zrozumieli za pierwszym, nie zrozumieli za trzecim... będziemy próbować do skutku!! Chwila, to nie do mnie.. xd ej, hallo, to ja jestem tą stroną, która tłumaczy, nie odwrotnie .__. a nie, czekaj, w sensie, że Ci, co namawiają do dalsze dyskusji nie rozumieją?? Hm, sądzę, że jednak rozumieją... po prostu się w tej kwestii nie zgadzają, a to różnica~ ~~ "...miałeś rację, Rozsądku, niczym gniazdo szerszeni... rad jestem, że cię nie posłuchałem. ^^" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się