Skipper Napisano Czerwiec 4, 2012 Share Napisano Czerwiec 4, 2012 No to w sumie dwie książki. -Doctor Who: The Art of Destruction (wyd. BBC Books) - czyli powtórka tego czym może grozić głód złota. -The Adventures of Sherlock Holmes (wyd. BBC Books) - znów powtórka. Chociaż t jest nowiutki nabytek co ciekawe... napisany w oryginalnym wiktoriańskim angielskim. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Occultist Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Ja aktualnie czytam cykl "Amber" Rogera Zelaznego. Jestem przy tomie 5 na 9, bardzo polecam te książki ale wątpię że, gdziekolwiek je dostaniecie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shosanna Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Teraz czytam "Hobbit, czyli tam i z powrotem" (lektura..) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amolek Napisano Czerwiec 7, 2012 Share Napisano Czerwiec 7, 2012 Dobra, oberwę za napisanie tego, ale aktualnie czytam "Mein Kampf" oraz "50 teorii matematyki, które powinieneś znać" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Angel Wing Napisano Czerwiec 7, 2012 Share Napisano Czerwiec 7, 2012 A ja aktualnie czytam "Metro 2034" A za sobą mam już "Metro 2033" Ogólnie bardzo podoba mi się taka tematyka postapokaliptyczna i coś w tym guście. Znacie może jeszcze jakieś fajne książki podobne do tych, które wymieniłem ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zethariel Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 Moje klimaty to literatura angielska raczej -- uwielbiam wszystkie książki wydane spod skrzydeł Black Library opowiadające historie poszczególnych zakonów Space Marines (w szczególności sagę o Kapitanie Urielu Ventrisie). Z polskich autorów na pewno w pamięci wyryły mi się dzieła pana Piekary (seria o inkwizytorze Mortimerze Madderdinie), seria Pana Lodowego Ogrodu (polecam, naprawdę porządnie i z pomysłem przedstawiony świat, na którym bogowie powodują, iż technologia przestaje działać, a silna wola staje się pokręconą rzeczywistością) oraz kilka perełek autorstwa Magdaleny Kozak (np. Fiolet albo niesamowity cykl o Vesperze, opowiadający o polskich wampirach pracujących jako tajne służby do walki z dzikimi wampirami) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delfinek Keola Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 Orson Scott Card - Mówca Umarłych, i w ogóle cały cykl o Enderze . Coś w stylu sci-fi, ale mocno skupiające się na aspektach psychologicznych, mało akcji, dużo gadania - czyli świetnie ^_^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WROB3L_PL Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 Oprócz FF to nie czytam nic. Chociaż tak akurat się zdarzyło ze dorwałem Metro 2033 - Dmitry Glukhovsky`ege @down Masz rację już poprawione Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
War Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 Wróblu, Metro 2033, albo 2034, nic mi nie wiadomo o 2032 (jest jeszcze uniwersum metro). Jesteś pewny, że 2032? Ja sobie odświeżam Świat Według Clarksona 1 część. To się nigdy nie znudzi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 @Keola Ender był naprawdę świetny! Chociaż najlepsza była "Gra Endera". W reszcie tomów klimat bardzo się zmienił. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ares Prime Napisano Czerwiec 12, 2012 Share Napisano Czerwiec 12, 2012 Obecnie czytam teraz na zmianę różne FF z MLP, a w drodze jest pierwszy tom Cyklu Inkwizytorskiego J. Piekary ''Sługa Boży''. Tak wiem niecodzienne połączenie, ale ja wiem, jestem dziwny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy2601 Napisano Czerwiec 12, 2012 Share Napisano Czerwiec 12, 2012 Ja po raz któryś tam Metro33. Wdg mnie książka świetna (wiecie że Głuchowski ma dzisiaj urodziny? ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zethariel Napisano Czerwiec 12, 2012 Share Napisano Czerwiec 12, 2012 Tak, seria o Enderze to na pewno kultowa pozycja, chociaz bardziej stawia na myslenie i zadawanie pytań niż typowe sci-fi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delfinek Keola Napisano Czerwiec 12, 2012 Share Napisano Czerwiec 12, 2012 Dlatego właśnie czytam . Swoją drogą, kiedy wreszcie ma wyjść nowa część, łącząca sagę Endera z sagą Cienia? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Groomlake Napisano Czerwiec 14, 2012 Share Napisano Czerwiec 14, 2012 Ja na obecną chwilę czytam coś co już kędyś przeczytałem,lecz jakoś znowu nabrałem chęci do ponownego przeczytania,mianowicie mowa o książce "Boska matryca" autor Gregg Braden. W książce jest mowa o filozofii ,fizyce kwiatowej masa ciekawych eksperymentów to tak w skrócie oczywiście,bardzo fajna polecam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Czerwiec 14, 2012 Share Napisano Czerwiec 14, 2012 Ja teraz z wiedźmina przerzuciłem się na Stephen'a King'a i czytam "Smętarz Źwieżąt". Doczytałem połowę i muszę przyznać... początek nie poruszył mnie wcale ale już środek był tak dziwny że jak czytałem to robiłem WTF?! Czytając tekst parę razy. Czekam nadal na kolejną książkę sagi wiedźmin czy ktoś z was wie kiedy zostanie wydana? Czy nadal to jest w trakcie pisania? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skipper Napisano Czerwiec 14, 2012 Share Napisano Czerwiec 14, 2012 Uroki Kinga~ Ja osobiście czytam sobie "Antologię poezji brytyjskiej z lat 1870 - 1930" po brytyjsku. Mieszany victorian i common english. Ciężka sprawa, nie ma co. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrenka Katherine Napisano Czerwiec 15, 2012 Share Napisano Czerwiec 15, 2012 Czekając na "City of Fallen Angels" i "City of Lost Souls" (musiałam zamówić u cioci z NY bo zanim wydadzą po polsku to osiwieję), czytam po raz kolejny "W pierścieniu ognia" i "Kosogłos" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tidex Napisano Czerwiec 16, 2012 Share Napisano Czerwiec 16, 2012 Ja kończę czytać "Dar" Alison Croggon i powiem, że fajna książka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Czerwiec 22, 2012 Share Napisano Czerwiec 22, 2012 Ja aktualnie jestem trakcie czytania pierwszego tomu cyklu Inkwizytorskiego (oczywiście w formie Ebooka) pierwsze 2 opowiadania przeczytane i jak na razie najfajniejszą postacią ze wszystkich jest dla mnie Kostuch (Mordrimer jest dla mnie za sztywny ciągle tylko mówi o Bogu i cytuje Biblię. Ja rozumiem jest Inkwizytorem ,ale jest też przecież człowiekiem więc powinien umieć się zabawić, a jak na razie uczynił to tylko raz i to dosyć sztywno. Ne rozumiem czemu niektórzy go lubią ,ale być może gdy przeczytam cały cykl moje zdanie o Mordrimerze się zmieni, ale jak na razie Kostuch Rulez) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Czerwiec 22, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 22, 2012 cykl Inkwizytorski, przeczytałem tylko jedną część, bo pozostałych nie mogę znaleźć w bibliotekach (sic!) fajna, ale bardzo lekka literatura Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Mike Napisano Czerwiec 24, 2012 Share Napisano Czerwiec 24, 2012 Pojechałem wczoraj po prezent na Dzień Ojca. No i kupiłem. Tylko że przy okazji zauważyłem "www.ru2012.pl" Marcina Ciszewskiego. No i kupiłem, jestem w połowie. Bardzo fajnie facet pisze, jeszcze się wybiorę na dniach z kartą upominkową po inną jego książkę (tytuł mi wyleciał) i Metro 2033. I nie daj Boże żebym jeszcze coś znalazł, bo zostanę bankrutem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Czerwiec 24, 2012 Share Napisano Czerwiec 24, 2012 Zapomniałem o przeczytanym do połowy "Ojcu Chrzestnym" - trzeba to nadrobić A po tym chyba zabiorę się za "Coś" Tolkiena :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuddly Doggy Napisano Czerwiec 24, 2012 Share Napisano Czerwiec 24, 2012 Aktualnie czytam Kaci i ofiary. Laurence Rees oraz kończę Czy to jest człowiek? Prima Leviego ogólnie wszystkie jego książki o obozach są bardzo fajne... chociaż w sumie czy książki o obozach można nazwać "fajnymi" w każdym bądź razie polecam jego twórczość. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amolek Napisano Czerwiec 25, 2012 Share Napisano Czerwiec 25, 2012 "Niegrzeszny Mag" Eugeniusza Dębskiego. Całkiem śmieszna książka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się