MnieTuNieMa Napisano Lipiec 30, 2013 Share Napisano Lipiec 30, 2013 Ja czytam teraz Harry'ego Pottera. 5 raz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmonella Napisano Sierpień 1, 2013 Share Napisano Sierpień 1, 2013 Brnę przez Proces Kafki - jest dobry, wciągnął mnie, ale ciężko mi się go czyta, nie wiem dlaczego. No i przypominam sobie Doktora Bluthegelda Philipa K. Dicka. Z reguły nie czytam książek drugi raz, ale potrzebuję do recenzji. Problem jest taki, że miała być ona bardzo pozytywna, a książka okazała się słabsza, niż zapamiętałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D'yer'ailt Napisano Sierpień 1, 2013 Share Napisano Sierpień 1, 2013 Ostatnio pomimo tego że cenię sobie dobrą książkę, nie czytam nic i wątpię aby w najbliższym czasie miało się coś zmienić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plx Napisano Sierpień 28, 2013 Share Napisano Sierpień 28, 2013 Dallas '63 Stephena Kinga. To pierwsza powieść tego autora, jaką czytam i muszę przyznać, że jestem zauroczony Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Sierpień 28, 2013 Share Napisano Sierpień 28, 2013 World War Z, akurat była w promocji, a poprzednia książka Maxa Brooksa (tak, z tych Brooksów od Spaceballs), Zombie Survival, była niczego sobie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWarrior Napisano Sierpień 30, 2013 Share Napisano Sierpień 30, 2013 Opowieści z Niebezpiecznego Królestwa, J.R.R. Tolkiena. Nawet to niezłe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Wrzesień 6, 2013 Share Napisano Wrzesień 6, 2013 Cóż ja obecnie, gdy mam wolny czas nie zajmowany przez broniczną część moje osobowości to poczytuję sobię Grę o Tron Pana Martina, ale idzie to "tankowym" tempem , bo stram się dbać aby Quiz CMC nam nie zdechł hehe Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Wrzesień 6, 2013 Share Napisano Wrzesień 6, 2013 Aktualnie czytam Złodziejka książek. Zaczyna się fajnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWarrior Napisano Wrzesień 14, 2013 Share Napisano Wrzesień 14, 2013 "Kuźnia Ciemności" Stevena Eriksona i jak na razie jest ciekawie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Littlebart Napisano Wrzesień 18, 2013 Share Napisano Wrzesień 18, 2013 Fiodor Dostojewski Zbrodnia i kara. Nie polecam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrenka Katherine Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Dorwałam w końcu "Eragona" ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 19, 2013 Share Napisano Wrzesień 19, 2013 Czytałam kiedyś serię "Eragon", poległam w połowie drugiej części przez jedno zdanie. Serio. Mnie udało się dorwać książkę "Chłopcy.Bangarang" Ćwieka oraz "Park Jurajski" Crichtona. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 22, 2013 Share Napisano Wrzesień 22, 2013 Fiodor DostojewskiZbrodnia i kara. Nie polecam Ktoś tu się nie zna na sztuce. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Littlebart Napisano Wrzesień 22, 2013 Share Napisano Wrzesień 22, 2013 Ktoś tu się nie zna na sztuce. Czytam teraz streszczenie szczegółowe i czytam i jak tu mam opowiadać tak długą lekturę? Jeszcze te nazwiska rosyjskie, Raskolnikow, Świdrygajłow, normalnie mózg rozwalony nawet nie wiem co się dzieje w tej książce jest trudna przez tą nudę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 22, 2013 Share Napisano Wrzesień 22, 2013 Streszczenia nie mają zastąpić książki (wbrew opinii ludzi zbyt leniwych, żeby ją przeczytać), streszczenia są po to, żeby ją sobie przypomnieć. Oczywiście, że wszystko jest nudne i niezrozumiałe, jeśli nawet nie próbujesz jej przeczytać. Jak możesz się związać emocjonalnie z bohaterem, o którym czytasz w samych równoważnikach zdania?A "Zbrodnia i Kara" to jedna z najlepszych lektur w szkołach, ale oczywiście nie można się o tym przekonać, czytając "długie streszczenie z gupimi rosyjskimi nazwiskami". Zresztą, po co ja się tu produkuję. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Wrzesień 22, 2013 Share Napisano Wrzesień 22, 2013 Osobiście uważam "Zbrodnię i karę" za jedną z lepszych i ciekawszych lektur w szkole i książek w ogóle, które czytałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akiria Napisano Wrzesień 22, 2013 Share Napisano Wrzesień 22, 2013 (edytowany) Mnie "Zbrodnia i kara" podobała się przez to, że mogłam poznać motywacje Raskolnikowa do zbrodni i zobaczyć jego późniejszą przemianę. Poza tym, sam Dostojewski miał dosyć "niestandardowe" życie. Edytowano Wrzesień 22, 2013 przez Akiria Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian31215 Napisano Wrzesień 22, 2013 Share Napisano Wrzesień 22, 2013 a ja może kiedyś przeczytam tą "Zbrodnie i karę" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Wrzesień 24, 2013 Share Napisano Wrzesień 24, 2013 Ostatni Jednorożec - Beagle Peter S. Polecam cudowna opowieść, na jej podstawie nakręcono wspaniały film animowany o tym samym tytule, który z resztą umiejętnie oddaje treść i klimat książki bo reżyserem jest tą sam autor pierwowzoru :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Wrzesień 24, 2013 Share Napisano Wrzesień 24, 2013 Ja dzisiaj wypożyczam z Empika "Prawdziwa Historia kapitana Haka" - zobaczę z czym to się je. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravin Napisano Wrzesień 26, 2013 Share Napisano Wrzesień 26, 2013 Aktualnie czytam "W mrok" Andrieja Diakowa i jestem gdzieś w połowie. Polecam szczególnie tym, którym podobało się Metro 2033 (książka oczywiście). A co do "Zbrodni i kary" to też muszę przyznać, że mnie też się podobała. Miała świetny klimat. Nazwiska rzeczywiście sprawiały trudność, ale mówi się trudno. Rosyjska książka więc wiadomo, że nazwiska też są rosyjskie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskof Napisano Wrzesień 29, 2013 Share Napisano Wrzesień 29, 2013 Alex Kava "Fałszywy krok". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Wrzesień 30, 2013 Share Napisano Wrzesień 30, 2013 "Folwark zwierzęcy". Miałem jako lekturę dwa lata temu, ale do dobrych książek się wraca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Październik 4, 2013 Share Napisano Październik 4, 2013 Drugi tom wspomnień generała Wrangla z lat 1916-1920. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko z Bogdańca Napisano Październik 4, 2013 Share Napisano Październik 4, 2013 Ja polecam "Duch w Sieci". Jest to autobiografia największego hakera wszech czasów, Kevina Mitnick'a, który hakował komputery nie dla pieniędzy czy czegoś, ale dla przyjemności i sprawdzania własnych umiejętności. Po pierwszych 25 stronach widać, że ciekawa. Polecam dla zaintersowanych komputerami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się