Arjen Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Witajcie moi drodzy. Przedstawiam wam teraz moje najlepsze tłumaczenie. Najlepsze, bo sam fic moim zdaniem poziomem przewyższa moje poprzednie tłumaczenie. Najlepsze, bo sam dałem z siebie chyba najwięcej jak do tej pory i mam nadzieję, że udało mi się dobrze przedstawić Wam głębie uczuć bohaterki. Księżniczki Luny, chyba nie jesteście zdziwieni. Fanfik został wysoko oceniony na moim ulubionym serwisie fimfiction.netOryginał." ...ale sens przekazany cudownie, wspaniale! k**** fenomenalnie!" - Dolar84, Opiekun Działu z Fanfikami o tłumaczeniu." ...Arjen daje mi dzieło, prawdziwe dzieło wśród ficów" - Decaded, korektor, o ficu. Jak zwykle mam nadzieję, że tłumaczenie wam się spodoba. Wierzcie mi, naprawdę warto to sprawdzić. Mam nadzieję ujrzeć parę komentarzy.I Love You, Princess Luna [PL]Część 1: PrologCzęść 2: Ostatnie MyśliCzęść 3: DziennikCzęść 4: PoematCzęść 5: Słowo HonoruCzęść 6: Epilog 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Testar Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Cóż moje oczy widzą? Romans? I do tego opatrzony tagiem "Sad"? Będę musiał to przeczytać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Jak w mojej opinii - fanfic jest genialny. Polecam go każdemu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightbringer Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 To było po prostu piękne aż nie wiem co napisać 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flippyn Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Przeczytałem dopiero do 2 części, ale wielkie dzięki za tłumaczenie bo już mi się podoba. Sam jestem bardzo cienki z angielskiego i bez ciebie nawet bym o tym fanfiku. Naprawde piękna robota. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Próbuję wymyślić jakiś stosowny komentarz, ale nie umiem. Opowiadanie jest zbyt piękne, by dało się to opisać. Rzadko się zdarza, bym się czymś wzruszył, ale autorowi się udało. Arjen, dziękuję za to piękne tłumaczenie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grik1 Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Bardzo piękne opowiadanie. Niestety bardzo smutne i prawdziwe. Celestia i Luna żyjąc milenia są niestety bardzo samotne. Na co nam wieczność, jeżeli spędzimy ją sami...... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedoss Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 W opowiadaniu jest wiele smutku i cierpienia przez co wzruszyłem się, jak dla mnie ma przesłanie - miłość dostaniemy z najmniej spodziewanej strony. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Future Pony Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 To było takie piękne. Nic nigdy mnie tak nie wzruszyło. Masz Arjen za przetłumaczenie tego tekstu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacTavish Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Arjen, zginiesz! kolejny fic do czytania a ja ani antropologii i past sins nie zacząłem :( 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Droga Księżniczko Luno, mam nadzieje że nie zatęsknisz za Arjenem, bo właśnie przez niego zaczeło mi się robić smutno, co za tym idzie straciłem dobry nastrój, co za tym idzie. Arjen - tak jak to ładnie zaznaczył przedmówca - zginiesz! Celestio droga, to było takie wzruszające. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheLunek Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Już czytam Arjen dzięki za Fanfic będzie napewno ciekawy :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallen Star Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 Dawno nie czytałem tak wzruszającego opowiadania. Ono jest po prostu genialne. Nie mam słów by opisać moje odczucia więc powiem tylko: Dobra robota! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyja Xores Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 Piękne, nic więcej powiedzieć nie umiem. To opowiadanie mocno chwyta za serce i nie puszcza przez długi czas po przeczytaniu. Grób i gwiazda, to dwa najpiękniejsze, według mnie, fragmenty tego tekstu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izy97 Napisano Marzec 19, 2013 Share Napisano Marzec 19, 2013 nie jestem może fanem tego typu ficów, ale to przebija wszystkie tego rodzaju historie jakie znam! dzięki za tłumaczenie! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Well... aż nawet nie wiem co mam napisać... Niby ten fic był tak krótki, całość to niecałe pięć tysięcy słów. Nie jestem fanem opowieści Sad (to, że tłumaczyłem "Klacz..." to akurat przypadek, ale mniejsza)... No ale kiedy widzę, że Dolar coś mocno rekomenduje, nie może to być słabe dzieło. I... I nie jest. Jest mocne... Mocne jak cholera. Jak cholerne espresso... Hmm, tak, to w sumie niezłe porówanie i... nawet tym mrokiem pasuje do Luny i jej smutku. Nie mam uwag to tłumaczenia - miało odzwierciedlić uczucia Księżniczki Nocy i Arjen swoje zadanie wykonał perfekcyjnie. Deca w sumie też, choć pogubił momentami przecinki. Ale... Heh, wiecie, ja na ogół zwracam na interpunkcję w ficach i jej brak mnie razi i trzeba naprawdę czegoś mocnego, bym na to przestał zwracać uwagę. No a to opowiadanie... to właśnie zrobiło. Cisnęło w mnie w ścianę emocji. W sumie... gdybym potrafił dawać upust emocjom to na pewno kilka łez po tym ficu by poleciało, no ale nie potrafię... Ot, oczy zaszklone, dziwny ucisk w piersiach i smutne przemyślenia nad tragedią Luny w głowie... Heh, teraz nie da mi to spokoju przez pewien czas... Zatem... wykonałeś cholernie dobrą robotę, Ajrenie. I... ten fic powinien mieć zdecydowanie większą popularność. Bo jest to opowiadanko, które z pewnością warto przeczytać... Nawet jeśli nie czytacie na ogół takich opowiadań, jak ja. W sumie... jedynie chyba nie spodoba się tym, którzy wybitnie nie trawią grania na emocjach czytelnika. Drurrp approves that. W porównaniu do "Klaczy u kresu wieczności", którą przełożyłem, ładunek emocjonalny tutaj jest zdecydowanie dużo większy niż w opowiadaniu o Celestii. Więc... dzięki raz jeszcze za przełożenie tego fica. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Dziękuję Ci Arjen za przetłumaczenie tego wspaniałego dzieła. Dawno nic mnie tak nie ruszyło. Wielkie dzięki jeszcze raz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Krótki i wzruszający fic ;_; Bardzo przyjemnie się czyta. Dzięki Arjenowi, Dolarowi i Decowi za to, że ten fic jest w wersji polskiej. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łiczka Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Moja odpowiedź... https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-f.ak/hphotos-ak-prn1/563622_163788107112954_180841379_n.jpg Narysowałam to zaraz po przeczytaniu, razem z kolorowaniem zajęło mi to 2 dni, a że jestem straszliwym leniem, to ten rysunek jest najszybciej zrobiony ze wszystkich. Nie kolorowałam obrazu narysowanego przez strażnika ponieważ wątpię żeby miał tam do dyspozycji kredki. A co do Fanfika jest wspaniały, nie rysuje przecież z byle powodu rysunku na kartce A3! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Testar Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 [justify]A ja zaczną szerzyć herezję, gdyż powiem, że to opowiadanie nie zachwyciło mnie zbytnio. Owszem, jest napisane dobrze, tłumaczenie również stoi na wysokim poziomie, jednak moim zdaniem jest ciut za krótkie, by móc zagłębić się w nim bez reszty, całym sobą odczuwając całą gamę ukazanych tam uczuć. I choć postać tego anonimowego gwardzisty jest tu odwzorowana dobrze, trochę nie przekonała mnie Księżniczka Luna, która właściwie bez większych przemyśleń czy zastanowienia zapałała głęboką miłością do strażnika, właściwie już po przeczytaniu pierwszej notki. Jakoś nie chwyciła mnie za serce atmosfera opowiadania, taka podniosła i melancholijna aż do przesady. Zdaję mi się, ze jest to trochę nieautentyczne, nastawione na takie "wyciskanie łez", ale może to być tylko i wyłącznie moja opinia. Opowiadanie nie jest złe, ale mnie też specjalnie nie urzekło. Takie jest moje zdanie. [/justify] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Księżniczka Luna, która właściwie bez większych przemyśleń czy zastanowienia zapałała głęboką miłością do strażnika, właściwie już po przeczytaniu pierwszej notki. Pewno to kwestia gustu po prostu. No ale z drugiej strony, do chwili przeczytania tej notki uważała, że wciąż jest znienawidzona w Equestrii, a niedawne wydarzenia, które zakończyły się śmiercią strażnika, tylko spotęgowały to uczucie. W sumie podświadomie pragnęła tego uczucia i chyba między innymi dała się mu tak szybko unieść, a im dowiadywała się o swoim wybawcy więcej, tym mocniej go kochała. No ale co ja tam wiem 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twili Napisano Kwiecień 24, 2013 Share Napisano Kwiecień 24, 2013 Łzy mi lecą litrami ale nie żałuję, że to przeczytałam, lubię wzruszające historie a słabo umiem Angielski więc dzienki za tłumaczenie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonathan Cloud Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 ....Wspaniały fanfik, wzruszył mnie niemal do łez(chociaż jeszcze żaden fanfik nie wzruszył mnie do łez, a szkoda). Smutna historia, daje mocny argument przeciw nieśmiertelności. Opowiadanie, które daje do myślenia, a także pokazuje, że najgorsza sytuacja to taka, w której dowiadujesz się o czyjejś miłości do ciebie tuż po jego śmierci.... Uczucie nie do opisania. Współczuję Lunie Wspaniałe, że tak krótkim fanfiku autor potrafił ubrać w słowa tak wiele ciężkich emocji. A co tłumaczenia - świetne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorregaray Napisano Wrzesień 1, 2013 Share Napisano Wrzesień 1, 2013 Piękny fanfik, wzruszyłem się.. Oczywite że nie żałuje tych kilku chwil na przeczytanie. Polecam od siebie :> Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 1, 2013 Share Napisano Wrzesień 1, 2013 Fick mnie się podobał, ale nie rozumiem tego, że Luna się ot, tak od razu zakochała. Rozumiem żal, współczucie, poczucie winy- ale miłość tak od razu? Niemniej jednak bardzo się wzruszyłam czytając to. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się