Future Pony Napisano Grudzień 5, 2012 Share Napisano Grudzień 5, 2012 No fajnie się czytało, w sumie nie zawiodłem się a nawet jestem zadowolony. Jak na razie ( i chyba na stałe) najlepszy fanfick jaki czytałem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max6x8 Napisano Grudzień 5, 2012 Share Napisano Grudzień 5, 2012 Będą historie poboczne przecież Ale od tego samego autora tak? bo ja nie mam zamiaru czytać innych autorów bo to już nie będzie to samo, w sumie historie poboczne to też nie to samo, ale przynajmniej będzie coś o Nyx napisane przez człowieka który zna jej osobowość dokładnie (bo ją wymyślił) i najlepszego tłumacza jakiego widziałem. Powodzenia w tłumaczeniu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CruFox Napisano Grudzień 5, 2012 Share Napisano Grudzień 5, 2012 Ale od tego samego autora tak? bo ja nie mam zamiaru czytać innych autorów bo to już nie będzie to samo, w sumie historie poboczne to też nie to samo, ale przynajmniej będzie coś o Nyx napisane przez człowieka który zna jej osobowość dokładnie (bo ją wymyślił) i najlepszego tłumacza jakiego widziałem. Powodzenia w tłumaczeniu. Tak, autor jest ten sam. Dzięki, ale wspomnę, że za jakość tekstu odpowiadam nie tylko ja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBright Napisano Grudzień 5, 2012 Share Napisano Grudzień 5, 2012 "Nightmare Night and Nyx" jest dobre:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil118 Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 hmm... kiedyś to był Noramal, a wyszedł z tego "Smutny Dark z odrobiną życia" ALE I TAK JEST SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko szkoda że już łącznie te długie przerwy wyszło by pół roku... ale ja bym do tagów dodał komedie ach... koniec... ale na zawsze pozostanie w mojej pamięci i zakładkach...(nie sądzicie że za dużo "..." tu napisałem?) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Grudzień 7, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2012 Kiedyś tak było, że był tylko Normal, ale potem mi Cruz pokazał stronę fica na FiMFiction i tam miał właśnie te trzy xd Stąd taka właśnie zmiana. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Iluandar Napisano Grudzień 8, 2012 Share Napisano Grudzień 8, 2012 I w końcu finał tej powieści... Nie mam co o nim mówić, i tak reszta już powiedziała wszystko za mnie Jedyne co mi przychodzi do powiedzenia to gorące podziękowania tym którzy pozwolili by Past Sins pokazało nam się w języku polskim. To troche dziwne, tyle czekać na zakończenie a potem mieć tą świadomośc że to już naprawde koniec Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallen Star Napisano Grudzień 8, 2012 Share Napisano Grudzień 8, 2012 Wspaniałe opowiadanie. Przeczytałem już dwa razy, ale czuję, że przeczytam to jeszcze nie jeden raz. Nie powiem nic co by się nie pojawiło wczśniej, ale i tak dorzycę swoje trzy grosze. Nigdy nie czytałem równie dobrego fanfika więc brawa dla autorów zagranicznych za wymyślenie tej opowieści oraz dla naszych polskich autorów tłumaczenia za tak dobrą pracę. Spisaliście się na medal. Jak czytałem waszą pracę to nie widziałem różnicy w stylu pisma pomiędzy tym i kilkoma normalnymi książkami z serii Star Wars. Jeszcze raz brawo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunaris Napisano Grudzień 11, 2012 Share Napisano Grudzień 11, 2012 Według mnie Nix nie powinno się wybaczyć, bo nie ma czego! Przecież ona to wszystko robiła bo myślała, że chcą tego Dzieci Nightmare, a jak się dowiedziała, że tak nie jest to oddała tron. A te emocje zaraz po wskrzeszeniu były spowodowane nagłym przypływem wspomnień. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaziu Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 *wyciera łzy z oczu* Wspaniały fanfic. Najlepszy jaki czytałem. Na zawsze pozostanie w moim sercu. Może nawet skusze się na zakup książkowej wersji Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutt Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 Wow! Fanfic bardzo mi się spodobał, to była najlepsza rzecz jaką kiedykolwiek przeczytałem. Muszę przyznać, że bardzo się wzruszałem czytając go, nawet płakałem.. Szkoda, że już niestety się skończyło. Chciałbym bardzo podziękować tłumaczom za ich całą pracę. I mam pytanie, czy ktoś wie, czy na język polski zostaną przetłumaczone także historie poboczne? Dziękuję za odpowiedź . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Grudzień 22, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2012 Będą. Ale kiedy to się stanie to już inna sprawa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 To już... wszystko. Naprawdę dobry fic... Bardzo interesującą karę dostała Nyx, tego się nie spodziewałem, za to wielki plus... no i chciałbym zobaczyć tą Lunę w wersji tak dorosłej jak Celestia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Grudzień 23, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 23, 2012 Wiadomość od Gravisa: Po publikacji ostatniego rozdziału powieści "Past Sins" wiele osób nie szczędziło słów zachwytu nad historią Nyx i samym tłumaczeniem. Zaczęto dopytywać się, czy będzie możliwość nabycia książkowej wersji tłumaczenia. Z radością postanowiliśmy zorganizować druk Past Sins. Tłumaczenie zostanie poprawione i zaktualizowane tak, by miłośnicy kucykowej powieści mogli cieszyć się najwyższą jakością. Ogłaszam otwarcie listy chętnych do nabycia książki. Zapisy będą trwały około miesiąca, by każdy miał czas na zastanowienie się. Cena książki będzie zależeć od ilości chętnych i oczekiwań co do jakości. Szczegółowe informacje będą przekazywane osobom, które wpisały się na listę. Aby zapisać się na listę należy wysłać mail na adres [email protected]. W tytule należy wpisać "Chcę PS" a w treści podać dane potrzebne do przesyłki. Proszę też podać adres mailowy, na który mają przychodzić informacje szczegółowe, dotyczące książki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Future Pony Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Jaj jestem zainteresowany...ale pod warunkiem że nie będzie droższe od Bestsellerów w Empiku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max6x8 Napisano Styczeń 1, 2013 Share Napisano Styczeń 1, 2013 Chętnie kupie PS tylko mam pytanie co do ceny. Ile to może kosztować? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ares Prime Napisano Styczeń 2, 2013 Share Napisano Styczeń 2, 2013 Równierz dołączam się do pytania o cenę, i jak najbardziej jestem chętny do zakupu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Styczeń 2, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 2, 2013 No to wszelkie pytania piszcie do Gravisa na maila - to najlepsza forma kontaktu z nim. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Styczeń 12, 2013 Share Napisano Styczeń 12, 2013 Przypominam o możliwości zakupu owego fica w formie drukowanej. Info kilka postów wyżej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Styczeń 12, 2013 Share Napisano Styczeń 12, 2013 A kiedy wersja w jednym pliku? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evening Sailor Napisano Styczeń 15, 2013 Share Napisano Styczeń 15, 2013 Najlepszy fanfik jaki czytałem. Wzbudził we mnie emocje jakich nie wzbudził we mnie żaden inny ff. Jest świetnie przemyślany i napisany. Postawcie się w roli Twilight (wiem że niektórym będzie ciężko) i przypomnienie sobie ff. Przypomnijcie sobie co czuła twi po znalezieniu małej samotnej klaczki w lesie. Co czuła gdy ta klacz uznała ją za mamę. Co czuła kiedy ją utraciła. Co czuła kiedy była więziona przez swoją córkę. Co czuła po wypuszczeniu. Co czuła w czasie wyroku. A wkońcu co czuła gdy odzyskała córkę. Swoją małą kochaną córkę, której jej już nikt nie zabierze. Z chęcią wrócę do lektury i przeczytam jeszcze raz. Brakuje mi słów aby wyrazić co czuje. Wszystkim znajomym od teraz będę polecał tylko jedno opowiadanie. Past Sins. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max6x8 Napisano Styczeń 16, 2013 Share Napisano Styczeń 16, 2013 Najlepszy fanfik jaki czytałem. Wzbudził we mnie emocje jakich nie wzbudził we mnie żaden inny ff. Jest świetnie przemyślany i napisany. Postawcie się w roli Twilight (wiem że niektórym będzie ciężko) i przypomnienie sobie ff. Przypomnijcie sobie co czuła twi po znalezieniu małej samotnej klaczki w lesie. Co czuła gdy ta klacz uznała ją za mamę. Co czuła kiedy ją utraciła. Co czuła kiedy była więziona przez swoją córkę. Co czuła po wypuszczeniu. Co czuła w czasie wyroku. A wkońcu co czuła gdy odzyskała córkę. Swoją małą kochaną córkę, której jej już nikt nie zabierze. Z chęcią wrócę do lektury i przeczytam jeszcze raz. Brakuje mi słów aby wyrazić co czuje. Wszystkim znajomym od teraz będę polecał tylko jedno opowiadanie. Past Sins. Jesteś dokładnie taki jak my wszyscy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightyblue Napisano Styczeń 17, 2013 Share Napisano Styczeń 17, 2013 Fajnie się zapowiada. Jak przeczytam to ocenie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightyblue Napisano Styczeń 18, 2013 Share Napisano Styczeń 18, 2013 Bardzo dobre opowiadanie Uważam, że sama fabuła tego fica wystarczyła mi na postawienie mu pozytywnej oceny Od 10 rozdziału zacząłem czuć tego fica po całości. Polecam każdemu kto lubi smutne opowiadania. Zakończenie było najlepsze. Chociaż zamek Celesti w ponyvile to była lekka przesada Podsumowując daje 10/10 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Styczeń 18, 2013 Share Napisano Styczeń 18, 2013 zamek Celesti w ponyvile To jest zamek Nyx. Celestia ma swój w stolicy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się