Cipher 618 Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Sprawa wygląda tak - moja siostra cioteczna pisze magisterkę. Potrzebuje pomocy w wypełnieniu ankiety. Pomożecie? Temat - mowa nienawiści w internecie. LINK W jej i swoim imieniu - dziękuję PS. Nie musicie być studentami. Im więcej osób, tym lepiej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Chyba jej się zrobił dubel w 4 pytaniu xd No ale, ja tam swoje dyrdymały wysłałem, niechaj się przydadzą xd 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrozenTear7 Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 A już myślałem że będę pierwszym który wytknie ten błąd Ale posłałem swoje odczucia mam nadzieję że jakoś pomoże ^^ 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 12 minuty temu FrozenTear7 napisał: A już myślałem że będę pierwszym który wytknie ten błąd A nie będziesz, bo nie stosujesz przecinków!!! *hejt* @Triste Cordis i daj znać później, jak poszło! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrozenTear7 Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 @Niklas nieużywanie przecinków to moja osobista forma hejtu w necie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 11 minut temu Seluna napisał: Co mam w pisać kierunek, jak nie jestem studentem? Wpisz "nie studiuję" xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gringo37 Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Wypełnione. Nie studiuję, ale w ostatnim pytaniu zaznaczyłem wykształcenie licencjackie. Czy to ważne? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Napisałam, że żadne studia i też licencjackie, mimo że nie studiuję. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Sierpień 14, 2016 Autor Share Napisano Sierpień 14, 2016 Co do dubla... Cóż. Moja siostra jest ostatnio bardzo zajęta przygotowaniami do czegoś bardzo ważnego. Sprawy rodzinne, przysłowiowe "urwanie głowy". I dzięki za wypełnienie ankiety. Dam znać jak jej poszło, ale jestem pewien, że będzie dobrze. Jeśli nie zda... Nie, nie ona Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Wypełniłem. Całkiem zabawna ankieta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Sposób formułowania tych pytań powodował u mnie lekkie uczucie, że twoja siostra jest za cenzurą w necie i ściganiem śmieszków, mam rację? 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bastin Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Wypełnione. Jeżeli mogę komuś pomóc to dlaczego nie ? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Wypełnione, ale na ostatnim pytaniu, powinna być też opcja "bez studiów", czy coś podobnego. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poranny Kapitan Scyfer Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Zapostuj wyniki, kiedy będą gdzieś dostępne, bom ciekaw. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siper Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Nadużywanie słowa "hejt" powoduje, że rak mojego raka dostaje raka. Już zdarzyło mi się zostać nazwany "hejterem" za stwierdzenie niezbyt przychylnego faktu~ 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silicius Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Powinno się edukować ludzi w rozpoznawaniu hejtu i reagowaniu na niego w sposób taki jak reagujemy na śmieszne obrazki. żadne ramy prawne czy straszenie nic nie da, hejterzy będą hejcić nadal, a tak to nikt się tym nie przejmie. Ankieta była chyba robiona nieco na szybko bo zabrakło mi paru odpowiedzi, ale wystarczająca. Chętnie zapoznałbym się z wynikami, dlatego zaobserwuję temat. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Sierpień 14, 2016 Autor Share Napisano Sierpień 14, 2016 2 godziny temu Airlick napisał: Sposób formułowania tych pytań powodował u mnie lekkie uczucie, że twoja siostra jest za cenzurą w necie i ściganiem śmieszków, mam rację? Nie, nie jest Niestety, ale bardzo często promotor traktuje studenta jak marionetkę. Nie wiem jak jest w jej przypadku, ale u mnie wiele pytań musiałem formułować tak, żeby miały odpowiedni wydźwięk. Co gorsza pisałem o grach. Każde pytanie musiało dostać "zielone światło" (niektóre musiałem zmieniać kilka razy!). U innych też były sprawdzane, ale ja odniosłem wrażenie, że moje bardziej. Cóż. Najwidoczniej prace dotyczące komputerów działają jak płachta na byka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Ideolo zawsze w cenie, niestety. Przynajmniej wyniki mogą być zabawne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szonszczyk Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Parę słów na temat ogólnie ankiety: Dlaczego w 90% ankiet brakuje mi zawsze tej jednej opcji: -Nie dotyczy -Zależy od sytuacji ... Albo uwielbiam jak nagle 1 staje się najczęściej gdy wcześniej było 5 ... I trochę moich własnych rozmyśleń, nie żeby kogoś zdenerwować, ale trochę się zastanowić nad niektórymi odpowiedziami (nie chcę pisać, że któraś z odpowiedzi w ankiecie jest zła, bo nie jest zła, ale podaję czasami śmieszne reakcje jak taka odpowiedź mogłaby być zrozumiana). Quote 6. Jakie uczucia towarzyszą Ci kiedy spotykasz się z mową nienawiści? Dwie Trzy możliwości: -Bezsilność -Wkurzenie -Obydwie rzeczy powyżej ... Quote 7. Jak reagujesz na mowę nienawiści? "Report" ... nawet jest taka opcja ... Quote Zgłaszam to policji lub prokuraturze Przychodzę na komisariat i mówię: "Zgłaszam, że połowa graczy w World Of Tanks to imbecyle które propagują MOWĘ NIENAWIŚCI!" ... Quote Mowa nienawiści jest tak oczywista w Internecie, że nikt się tym nie przejmuje, nikt nie bierze takich wpisów do siebie ... tu zostałem zagięty ... zgodzić, się czy nie ... oto jest pytanie ... Quote Używanie mowy nienawiści powinno być ujęte w przepisach prawa i surowo karane Powinno się, jako karę oczywiście, zabierać klawiatury i mikrofony takim ludziom! (jakiś pomysł to to jest ... dla rodziców). Quote Należy przeszkolić administratorów stron internetowych w temacie mowy nienawiści i doprowadzić do blokowania kont osób używających hejtu lub usuwania nienawistnych wpisów Przepraszam bardzo, ale admini powinni wiedzieć co z takimi osobami robić. Więc po prostu fajnie by było jakby reagowali (nie piszę tu o naszych adminach, bo u nas na forum nie ma zbytnio hejtu, ale piszę tu o innych stronach internetowych). Quote 13. Gdzie mieszkasz? -Wieś Tak! Mamy tu internet! Tylko nie wiem po co komu wiedzieć jakie wykształcenie mają moi rodzice ... Spoiler Napiszę jeszcze, że tak, wypełniłem należycie ankietę i z góry dołu postu przepraszam co napisałem w poście ... mam nadzieję, że nikt nie poczuł się urażony. Jeśli poczułeś się urażony, napisz to na pw do mnie, żebym wiedział i żebym mógł to zmienić w swoim życiu, że jestem taki chamski (tak przynajmniej kolega twierdzi) ... Pozdrawiam, Z porąbanym poczuciem humoru, Miszcz Tencz Ps. Jak ktoś chce to mogę znaleźć parę screenów z wota z przykładami ... i zapodać ... 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Wypełniłem. Aczkolwiek mam wrażenie, że wszelkie zapisy prawne o hejcie będą nadużywane. Nie mówiąc o tym, że zgodnie z wolnością wypowiedzi, hejt nie powinien być zabraniany, gdyż byłoby to złamaniem powyższej wolności (w USA, mowa nienawiści jest w zasadzie chroniona 1 poprawką do konstytucji). Kolejna sprawa, to definicja hejtu, która oczywiście nie powstanie, gdyż jej istnienie się nikomu nie opłaca. No, ale skoro to an studia, to można odpowiedzieć, na zadane pytania. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 wypełnione 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bronek Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Wypełnione. Z tego miejsca hejtuję wszystkich hejterów! Niech żyją konstruktywne opinie! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Wypelnione. @Bronek Z tego miejsca zostaniesz zhejtowany za hejtowanie hejterow! Niech żyją niekonstruktywne wypowiedzi! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Sierpień 14, 2016 Share Napisano Sierpień 14, 2016 Próbowałem, ale dostałem raka przy drugim pytaniu: Cytuj Czy spotkałeś/spotkałaś się kiedyś z mową nienawiści w Internecie (potocznie zwaną hejtem)? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Sierpień 15, 2016 Share Napisano Sierpień 15, 2016 done Jeśli chodzi o mowę nienawiści, to zawsze pomogę (ją zwalczyć). 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się