Bezik Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 Kolor Magii z cyklu Świata Dysku. Fajna książka, mniej-więcej w połowie jestem. Pewnie weekend nie minie a już wezmę się za kolejną @EDIT Właśnie wpisując to w google zorientowałem się że jest film na podstawie tejże książki.. Ciekawy jestem co z tego wyszło :o Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astrozoolog Napisano Marzec 1, 2013 Share Napisano Marzec 1, 2013 Kolor Magii z cyklu Świata Dysku. Fajna książka, mniej-więcej w połowie jestem. Pewnie weekend nie minie a już wezmę się za kolejną @EDIT Właśnie wpisując to w google zorientowałem się że jest film na podstawie tejże książki.. Ciekawy jestem co z tego wyszło :o Dokładnie, to na podstawie dwóch książek - "Koloru Magii" oraz "Blasku fantastycznego". Ja obecnie czytam "Dziennik uwodziciela" Kierkegaarda Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
453 Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Marcin Kornak "Brunatna Księga 1987-2009" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 "Samozwaniec" Komudy, tom 1. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrenka Katherine Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Dzielę czas między Chorego Portiera a Grę o Tron ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterBezi Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Czytam kicza co się zowie "Dżumą" bo wąsata (moja polonistka) każe bo jest ta lektura teraz na polaku przerabiana i ona to... tak jak wszystkie kicze (jedyna lektura szkolna która nie była kiczem to "Potop") z kanonu lektur szkolnych nazywa "arcydziełem literatury". Lepiej... Przed sprawdzianem ze znajomości z "Tanga" zamiast czytać "Tanga" to czytałem cl.... yyy... znaczy się - [CENSORED xD]. A poza kiczem z kanonu lektur szkolnych to czytam Wiedźmina i tysiącpięćsetstodziewięćset różnych fanficów z MLP:FIM Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaZwiezda Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Uniwersum Metro 2033 "PITER" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzin Napisano Kwiecień 19, 2013 Share Napisano Kwiecień 19, 2013 "Ostatnie życzenie" - zbiór opowiadań A. Sapkowskiego wprowadzających do sagi wiedźmińskiej. Oprócz tego mam przerwę w czytaniu powieści o Sherlocku Holmesie - mam całą kolekcję w domu, więc czemu nie? A kiedy skończę dwie powyższe, prawdopodobnie zabiorę się za opowieści Lovecrafta o Cthulhu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirlny byt Atlantis Napisano Kwiecień 19, 2013 Share Napisano Kwiecień 19, 2013 Cykl przestrzeń objawnienia Alastaira Reynoldsa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrenka Katherine Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 "Gra o Tron" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrs.Octavia Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Harry Potter i kamień filozoficzny...niestety ;-; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterBezi Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 EDIT1: Literaturę przedmiotu do prezentacji maturalnej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reguś Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 'Hobbit' Nie chcę ale muszę 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter009 Napisano Kwiecień 22, 2013 Share Napisano Kwiecień 22, 2013 "Winnetou" tom II Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artafraates Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Czytam kicza co się zowie "Dżumą" bo wąsata (moja polonistka) każe bo jest ta lektura teraz na polaku przerabiana i ona to... tak jak wszystkie kicze (jedyna lektura szkolna która nie była kiczem to "Potop") z kanonu lektur szkolnych nazywa "arcydziełem literatury".Lepiej... Przed sprawdzianem ze znajomości z "Tanga" zamiast czytać "Tanga" to czytałem cl.... yyy... znaczy się - [CENSORED xD]. Odkopek sprzed 2 tygodni, ale nie mogłem się powstrzymać It made my day, dziękuję za chwilę radości w tę kiepską niedzielę. Nie wszyscy muszą lubić wielką literaturę, ale nazywanie jej kiczem świadczy jedynie o ciężkim bezguściu wypowiadającego się. :3 Żeby nie było offtopu, czytam teraz Historię kultury bizantyńskiej Hansa-Wilhelma Haussiga. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czytoholiczka Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Ostatnio zabrałam się za czytanie książek Ewy Nowackiej.Obecnie czytam "Może nie,może tak".Książka opowiada o dziewczynie która nie zauważyła że jej rówieśnicy już dorośli a sama nadal jest dziewczynką. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Nie wiem, czy wcześniej tutaj pisałem, ale obecnie czytam Bożych Wojowników A. Sapkowskiego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterBezi Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Odkopek sprzed 2 tygodni, ale nie mogłem się powstrzymać It made my day, dziękuję za chwilę radości w tę kiepską niedzielę. Nie wszyscy muszą lubić wielką literaturę, ale nazywanie jej kiczem świadczy jedynie o ciężkim bezguściu wypowiadającego się. :3 Jakie tam bezguście... To że nie lubię czytać lektur szkolnych i uważam za kicz to nie znaczy, że nie mam gustu. Po prostu gustuję w innych rzeczach i z tym postem skończyło się "This is Sparta" EDIT1: jednak nie bo nie nabiło posta na liczniku xD A co czytam... Cóż dalej zaczytuję się w ficach z MLP... bo to jest mój gust Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cessator Napisano Maj 24, 2013 Share Napisano Maj 24, 2013 Ja też nie lubiłem lektur szkolnych ale w dalszym ciągu nie upoważnia to ani mnie ani Ciebie do pisania, że to kicz. Poprostu nie podoba sięi tyle. A tak poza tym to czytam "Szrama" Dyaczenko (nie wiem dlaczego spolszczają ich nazwisko na Diaczenko?) tylko jakoś tak wyszło że czytam po angielsku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oreo_maniak Napisano Maj 24, 2013 Share Napisano Maj 24, 2013 Aktualnie czytam Sztejera autorstwa Roberta Foryśa....dzieciom nie polecam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Maj 24, 2013 Share Napisano Maj 24, 2013 Skończyłem właśnie "Straż nocną" Pratchetta, biorę się za "Galaktykę w ogniu" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterBezi Napisano Maj 24, 2013 Share Napisano Maj 24, 2013 A ja w pociągu znowu powróciłem do Wiesia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Może to nie jest żadna fantasy, ale praktyczna "Jak się modlić" porady świętych Karmelu. o. Zieliński OCD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Null Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 Ja męczę chyba 3 raz wszystkie 7 książek o Wiedźminie i jeszcze mi się nie znudziły a i przeczytałem metro 2033 i 2034 i zamierzam wziąć się za uniwersum metro. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reguś Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 Eh znowu musze czytać Małego Księcia. Wohoho... ale ta lektura intrygująca... choćby flaki w oleju Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się