Gość Angel Wing Napisano Listopad 6, 2012 Share Napisano Listopad 6, 2012 Nie będzie... Ja jak tam wchodzę to się gubię bo nie wiem co jest co. Myślę, że nie jestem sam w takiej sytuacji... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Listopad 7, 2012 Share Napisano Listopad 7, 2012 Proponował bym takiego plugina zainstalować, żeby można było wyłączyć sobie któryś z działów/poddziałów (np Gry i zabawy) tak, żeby po prostu nie widzieć w Nieprzeczytanych postach wątków z tego działu. Takiego pluga widziałem przykładowo na forum shinden anime (jeśli ktoś by chciał sobie zobaczyć jak to działa, w każdym dziale są Narzędzia forum -> Ignoruj ten dział, czy jakoś tak.) Po co coś takiego? A dlatego że widząc 1000 nieprzeczytanych postów, z czego połowa jest z gierek można się przerazić ;p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spoiler Cat Napisano Listopad 7, 2012 Share Napisano Listopad 7, 2012 "Trzeba zbyt głęboko grzebać w silniku forum, więc nie." Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skysplit Napisano Listopad 7, 2012 Autor Share Napisano Listopad 7, 2012 Spróbuję czegoś poszukać ^.^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Listopad 8, 2012 Share Napisano Listopad 8, 2012 Jeśli tutaj jest ten sam plugin co pod tym linkiem (http://forum.mybboard.pl/watek-mybb-nieprzeczytane-posty-2-8_11132), to może wystarczy nowszą wersję zainstalować, bo w changelogu jest "- add forum exceptions list". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spoiler Cat Napisano Listopad 8, 2012 Share Napisano Listopad 8, 2012 Pisałem w tej sprawie do Tarretha i Sipera, jednak najwyraźniej im wyleciało a mnie się nie chce przypominać... Pomagając przy porządkach w artach zauważyłem brak jednego góra dwóch działów. 1. Robótki ręczne - Dział na pluszaki, łatki, przypinki etc. 2. Dział requestów (martwy temat zrzeszający artystów chętnych do wykonywania requestów nikomu nie pomógł, na kilku forach poświęconych jednej grze/serialowi/anime etc. takie działy są i mają się bardzo dobrze.) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Listopad 8, 2012 Share Napisano Listopad 8, 2012 1. Robótki ręczne - Dział na pluszaki' date=' łatki, przypinki etc.[/quote'] To ma zostać w ogólnym. Osobny dział rzeczywiście można założyć, ale nie trzeba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemuur Napisano Listopad 8, 2012 Share Napisano Listopad 8, 2012 Pisałem w tej sprawie do Tarretha i Sipera, jednak najwyraźniej im wyleciało a mnie się nie chce przypominać... Pomagając przy porządkach w artach zauważyłem brak jednego góra dwóch działów. 1. Robótki ręczne - Dział na pluszaki, łatki, przypinki etc. 2. Dział requestów (martwy temat zrzeszający artystów chętnych do wykonywania requestów nikomu nie pomógł, na kilku forach poświęconych jednej grze/serialowi/anime etc. takie działy są i mają się bardzo dobrze.) Jestem na tak, im więcej selekcji, tym lepiej, bo tych tematów w dziale z artami jest naprawdę mnóstwo. Z tego powodu wiele z nich traci zainteresowanie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eva Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 2. Dział requestów (martwy temat zrzeszający artystów chętnych do wykonywania requestów nikomu nie pomógł' date=' na kilku forach poświęconych jednej grze/serialowi/anime etc. takie działy są i mają się bardzo dobrze.) [/quote'] Na innym forum to zwiemy 'Graficznym Targowiskiem' (dosłownie tak się zwie dział, choć może tu nie tylko 'graficzne' to by było?). Moim zdaniem lepiej to ująć właśnie w tym stylu - bo nie każdy kojarzy, co to request, nie każdy chce wykonywać coś dla każdego, więc wprowadza jakieś zasady lub formę wymiany... :3 I w opisie działu z grafiką komputerową jest niepotrzebnie przecinek~. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Listopad 10, 2012 Share Napisano Listopad 10, 2012 Widzę, że jest dyskusja na inny temat, ale pozwolę sobie wtrącić coś innego. Jest wątek "Nieobecności" w przypiętych wątkach. A co myślicie o założeniu wątku, w którym użytkownicy będą mogli napisać dlaczego w jakimś okresie czasu nie mogli wejść na forum. Myślę tu o takich przypadkach, gdy nie ma możliwości zgłoszenia swojej nieobecności. Bywają takie sytuacje. Np Problemy a internetem, awaria sprzętu, jakiś wyjazd no nie wiem... Różne mogą być powody. I właśnie w tym wątku każdy mógłby się usprawiedliwić i tym samym nie sprawiać wrażenia, że przestało mu zależeć na forum. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Nie widzę sensu takiego tematu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Widzę, że jest dyskusja na inny temat, ale pozwolę sobie wtrącić coś innego. Jest wątek "Nieobecności" w przypiętych wątkach. A co myślicie o założeniu wątku, w którym użytkownicy będą mogli napisać dlaczego w jakimś okresie czasu nie mogli wejść na forum. Myślę tu o takich przypadkach, gdy nie ma możliwości zgłoszenia swojej nieobecności. Bywają takie sytuacje. Np Problemy a internetem, awaria sprzętu, jakiś wyjazd no nie wiem... Różne mogą być powody. I właśnie w tym wątku każdy mógłby się usprawiedliwić i tym samym nie sprawiać wrażenia, że przestało mu zależeć na forum. Ale po co? Normalni userzy za nic nie muszą odpowiadać. Jeśli chodzi o jakieś prywatne zabawy - nie ma konieczności ich kontynuowania/mogą wskazać zastępce/poinformować w temacie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ihnes Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Ok. W porządku. Chciałem się zapoznać z waszą opinią na ten temat. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivqu Napisano Listopad 18, 2012 Share Napisano Listopad 18, 2012 Proponuję partnerstwo Strony SiVQu.pl post pisałem o tym kiedyś ale został zagrzebany oto banner. Wasz bannerek jest już chyba od miesiąca ;]. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Listopad 18, 2012 Share Napisano Listopad 18, 2012 Proponuję partnerstwo Strony SiVQu.pl post pisałem o tym kiedyś ale został zagrzebany oto banner. http://sivqu.pl/grafulce/banner.png Wasz bannerek jest już chyba od miesiąca ;]. Hmmm... co o tym myślimy, administracjo? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael89pl Napisano Listopad 18, 2012 Share Napisano Listopad 18, 2012 Sugeruję by Arję usunął bbcode z cytatu Oh you Dziękuje, nie wiem jak to się stało ~ Arjen. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Listopad 18, 2012 Share Napisano Listopad 18, 2012 Bannerek zostanie dołożony jak najszybciej. P.S. Czemu nie pisałeś do kogoś z administracji wcześniej? xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivqu Napisano Listopad 19, 2012 Share Napisano Listopad 19, 2012 A ja jestem nieśmiały ;p. P.S: Dziękuję za wstawienie bannerka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 22, 2012 Share Napisano Listopad 22, 2012 Mhm... Jak to właściwie jest z tym limitem PW? Konieczne to jeszcze po powiększeniu serwera? I czy, jeśli limitu znieść nie można, nie dałoby się chociaż usprawnić usuwania starych wiadomości? Chędożenie się z zaznaczaniem najpierw każdej strony po kolei, potem usuwaniem, a na koniec jeszcze opróżnianiem folderu nie jest zabawne, nawet jeśli trzeba to zrobić najwyżej raz na kilka miesięcy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 22, 2012 Share Napisano Listopad 22, 2012 Mhm... Jak to właściwie jest z tym limitem PW? Konieczne to jeszcze po powiększeniu serwera? I czy' date=' jeśli limitu znieść nie można, nie dałoby się chociaż usprawnić usuwania starych wiadomości? Chędożenie się z zaznaczaniem najpierw każdej strony po kolei, potem usuwaniem, a na koniec jeszcze opróżnianiem folderu nie jest zabawne, nawet jeśli trzeba to zrobić najwyżej raz na kilka miesięcy.[/quote'] Popieram i czy dało by się jeszcze zrobić jakieś powiadomienia, czy dana wiadomość została przeczytana, czy jeszcze nie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maklak2 Napisano Listopad 22, 2012 Share Napisano Listopad 22, 2012 Też byłem zdziwiony limitem PW, ale ja akurat się pod nim nie duszę. Powiadomienie o przeczytaniu chyba jest, to znaczy widziałem taką opcję przy pisaniu wiadomości, ale nie wiem czy działa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siper Napisano Listopad 23, 2012 Share Napisano Listopad 23, 2012 Ja mam takie pytanie, co wy sobie wysyłacie na PW, że limit 500 wiadomości wam przeszkadza? Nawet ja tyle nie mam... Powiadomienie o przeczytaniu chyba jest' date='[/quote'] Jest Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
War Napisano Listopad 23, 2012 Share Napisano Listopad 23, 2012 Prywatne wiadomości (0 nowych, 183 wszystkich) I mimo to mam zajęte 73% skrzynki. Nijak mi z obliczeń nie wychodzi 500 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael89pl Napisano Listopad 23, 2012 Share Napisano Listopad 23, 2012 Ja mam takie pytanie, co wy sobie wysyłacie na PW, że limit 500 wiadomości wam przeszkadza? Nawet ja tyle nie mam... Bo nie masz przyjaciół jedno z praw Murphy'ego: Na każdym nośniku danych, o dowolnej pojemności, prędzej czy później zaczyna brakować miejsca Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Listopad 23, 2012 Share Napisano Listopad 23, 2012 IMO jedynie zmieniłbym formułkę usuwania PW, by od razu je wywalało, zamiast przenosić do Usuniętych. Jedynie dodałbym wtedy komunikat "Czy aby na pewno chcesz usunąć te PW?". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts