Nyxgrim Napisano Wrzesień 25, 2014 Share Napisano Wrzesień 25, 2014 Wiecie co? Wyciągnąłem wnioski z tego, że moje opowiadanie było tak napchane opisami, że Dolar czytał je trzy dni. Następnym razem mam zamiar napisać fanfik, który będzie się skupiał głównie na akcji, a nie na określaniu architektury. Ale będzie rzeź... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Wrzesień 25, 2014 Share Napisano Wrzesień 25, 2014 @Koszmar - sztuka polega na zbalansowaniu opisów i akcji, scen wolnych i szybkich. To trudna sztuka, ale trening czyni mistrza - więc powodzenia w pisaniu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikun Napisano Wrzesień 25, 2014 Share Napisano Wrzesień 25, 2014 (edytowany) Dolar tak swoją drogą nie powinna reklama tej edycji konkursu zniknąć z głównej rozkładówki "Co nowego" na pierwszej stronie? Wchodzę, patrzę i oczom nie wierzę, kolejna specjalna edycja konkursowa. Klikam a tutaj "Come my minions, rise for your Master!" Chyba najwyższa pora na kolejny konkurs... Edytowano Wrzesień 25, 2014 przez Kamikun Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Wrzesień 25, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 25, 2014 Zaraz ją skasuję . A o nowym konkursie mi nie mów, jeżeli Ci życie miłe... W końcu mam trochę czasu dla siebie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Wrzesień 25, 2014 Share Napisano Wrzesień 25, 2014 Chyba najwyższa pora na kolejny konkurs... To co? może jutro? Akurat chciałem iść się legnąć, ale pod wpływem ciekawej książki wpadł mi do głowy pomysł na kolejne ,,super opowiadanie" (ileż to nie uchowało się do następnego ranka, ale tym razem będzie inaczej ). Tak więc rozmyślanie nad fabułą całkiem mnie już rozbudziło i jestem gotowy. Już? Będę czekał jak na Dzielną Do, przynajmniej dopóki się nie wyśpię i nie zacznę logicznie myśleć. A tak na poważnie: co właściwie było kluczem do popularności tej edycji konkursu? Warto zadać sobie te pytanie, aby w przyszłości powtórzyć dużą liczbę uczestników. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Wrzesień 25, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 25, 2014 Sądzę, że temat antagonisty. Jakby nie patrzeć jest on dosyć wdzięczny i daje prawdziwy ogrom możliwości. Na tyle, że mam w planach zgodnie z najlepszymi hollywodzkimi standardami zrobienie kiedyś sequela tej edycji Odcinanie kuponów działa zawsze, więc dlaczego nie tutaj? Ale następna (prawdopodobnie wystartuje 11 października) na pewno będzie inna. Tak więc rozgrzewajcie klawiatury Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Ale następna (prawdopodobnie wystartuje 11 października) na pewno będzie inna. Może tym razem ustawisz sporo niższy pułap słów? Chciałbym zobaczyć, jak inni się męczą i płaczą, że musieli coś odkrajać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Tak szybko? I miej tu czas na swoje fanfiki, Oskary oraz życie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Tak szybko? I miej tu czas na swoje fanfiki, Oskary oraz życie. Cahan, jakie życie? DOLAR JEST ŻYCIEM! Ale i tak napisał prawdopodobnie, więc jeszcze nie wiadomo xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 (edytowany) Popieram Niklasa! Mniejszy limit słów, to byłoby coś - powrót do "dawnych" edycji, gdzie wyzwaniem było się zmieścić w wyznaczonej ilości. W końcu trzeba utrudniać życie uczestnikom, nie? No i nie zapominajmy o rygorze czasowym. Im mniejszy tym lepiej (bo większe wyzwanie), nie? Następna edycja będzie "specjalna" czy zwykła? Jeśli ta pierwsza, to może powtórka z zeszłego roku Edytowano Wrzesień 26, 2014 przez Foley 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Wrzesień 26, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Zwykłych na razie nie przewiduję. Co do limitu słów, to się zobaczy, ale nie spodziewajcie się niczego poniżej 3-4000 słów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 (edytowany) Ale następna (prawdopodobnie wystartuje 11 października) na pewno będzie inna. Tak więc rozgrzewajcie klawiatury Błagam, błagam, błagam... dzień wcześniej Niewielka różnica dla reszty, dla mnie dość istotna. Nie dość, że idę do pośredniaka to tam jeszcze coś... Edytowano Wrzesień 26, 2014 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Będzie inna... To brzmi ciekawie . Może TCB albo Humany? Grimdark? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Może TCB albo Humany? Grimdark? Albo Dolar zrobi listę chętnych piszących, a potem zleci im pisanie w tym stylu, w którym im wybitnie nie idzie? To byłoby takie złe i tak dolarowe 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Tja... Human, NLR, Romance + dowolny. 20 opowiadań w stylu zakazanej miłości. Chcecie, żebym dostał zawału? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 @Niklas Piękny pomysł. Genialne, ale wówczas debiutanci, by odpadli, niestety. @Triste Werteryzm albo legendy arturiańskie? Jak dla mnie bomba! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikun Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Werteryzm albo legendy arturiańskie? Jak dla mnie bomba! Chyba nie wiesz co mówisz, co później będziesz musiał czynić... O legendach arturiańskich się nie wypowiem, ale o Werteryźmie również, gdybym to zrobił dostałbym warna za słownictwo... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 @Niklas Piękny pomysł. Genialne, ale wówczas debiutanci, by odpadli, niestet Ano. Albo napisanie ficów, których gatunku jest mało na forume? Ale wtedy Dolar musiałby to sprawdzić dokładnie, a raczej po czytaniu 23 ficów mu się nie będzie chciało Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikun Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Wystarczyłoby walnąć tagi [Human] [Random] [Dramat] Jak dla mnie jest to połączenie, które już w przedbiegach strzela piszącemu w kolano. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 1. Jestem kobietą,tak trudno to zauważyć? 2.Wiem co mówię i kocham tamte typy literatury. Human, random i dramat? No problem. Sztuki teatralne pisze się całkiem spoko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoffman Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 W edycjach specjalnych tagi ogólnie są dowolne, z nielicznymi wyjątkami w postaci banów [Gore] i [Clop] Każdy lubi się nad czymś pastwić. Czy to coś ogólnie uznanego (a ja jestem rebeliant i będę mieszał z błotem, hehe), czy też "najlepszy z najgorszych" (ubaw można mieć do zawsze), co jakiś czas powraca to do nas w postaci sygnałów, pastiszu, nawiązań. Dlaczego by nie zrobić edycji o parodiach? Każdy będzie mógł wybrać książkę/ film/ grę którą uwielbia bądź nie znosi, przenieść to do świata kucy i obśmiać. Chociaż pewnie i tak jakieś 30% będzie o czarnych polakach i pegazach z ponywil ;P Ano. Albo napisanie ficów, których gatunku jest mało na forume? Clopów jest mało na forume ;P Ale takiej edycji to ja nie chciałbym zobaczyć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Nie lubię ludzi w MLP. OK, są wyjątki, ale ogólnie to nie moje klimaty. Wolę już połączenie motywu Tristana z NLR Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Clop edycja - Hoffman,zrobiłeś mi dzień. Leżę i kwiczę. Parodie to dobra rzecz, nawet bardzo. Choć dużo ich na forum. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 1. Jestem kobietą,tak trudno to zauważyć? Który to już raz? Human, random i dramat? Praktycznie wszystko da się zrobić przecież xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 26, 2014 Share Napisano Wrzesień 26, 2014 Nie liczyłam,ale z 20 już było, jak nie więcej. Randomodramaty już pisałam, dodanie ludzi to nie problem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts