Dolar84 Napisano Lipiec 25, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 25, 2015 Napisanie sensownego i dobrego fanfika, który składa się z kilkudziesięciu słów to jest kunszt. Żeby zrobić coś takiego porządnie, trzeba nad tym pomyśleć i się napracować. A efekt może czasami być lepszy niż wykorzystanie limitu do granic możliwości. Dolnej granicy nie przewiduje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Lipiec 25, 2015 Share Napisano Lipiec 25, 2015 Napisanie sensownego i dobrego fanfika, który składa się z kilkudziesięciu słów to jest kunszt. Nie przeczę Miałem na myśli raczej "dwulinijkowe" twory. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Lipiec 25, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 25, 2015 Nie przeczę Miałem na myśli raczej "dwulinijkowe" twory. Jeden z zabawniejszych randomów jakie czytałem składał się z jednego słowa. A nawet nie było to słowo, co onomatopeja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Lipiec 25, 2015 Share Napisano Lipiec 25, 2015 Jeden z zabawniejszych randomów jakie czytałem składał się z jednego słowa. A nawet nie było to słowo, co onomatopeja. Podasz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Lipiec 25, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 25, 2015 Nie znajdę go, ponieważ na fimfictiom by go nie wpuszczono (tam można od 1000 słów), a poszukiwania innych wersji nie chce mi się uskuteczniać. W każdym razie nosił tytuł "Twilights First Wingboner" a treść brzmiała: "Pomf!" I nic więcej nie było potrzebne 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Lipiec 25, 2015 Share Napisano Lipiec 25, 2015 Dolar, to wygrało Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Lipiec 27, 2015 Share Napisano Lipiec 27, 2015 Jak obiecałem, wrzucam swoje 5 fanfików w kolejności napisania każdy ma 1500 słów (z autorem i tytułem) Kryształowe więzienie [syndrom sztokholmski] [alternative history] alternatywna historia ślubu w Canterlocie Noc [dla większego dobra] [alternative history]alternatywna historia powstania Nightmare Moon Słowa króla [czarne skrzydła czarne słowa] powrót Sombry do kryształowego królestwa. Gwiazda cyrku [ostatni jednorożec] gdzie trafi ostatni jednorożec jeśli nie do cyrku dziwadeł? W słusznej sprawie [TCB] co kuc robi w FOLu? Przekonajcie się sami. Każdy z fanfików ponadto jest oneshootem, który nie łączy się z resztą. mają raczej otwarte zakończenia, co jednak nie znaczy, ze będą kontynuowane. Życzę powodzenia konkurencji i mam nadzieję, że nie będę ostatni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyxgrim Napisano Lipiec 27, 2015 Share Napisano Lipiec 27, 2015 (edytowany) W każdym razie nosił tytuł "Twilights First Wingboner" a treść brzmiała: "Pomf!" To mnie zainspirowało. ______________________ Temat: TCB “W co wdepnęła Applejack, kiedy biegła przez miasto aby zdążyć na ponyfikacje swojej nowej ludzkiej przyjaciółki?” ______________________ Nie wierzyłem, że napisze kiedyś coś tak głębokiego A teraz na poważnie. Nie licząc powyższego gówienka, napisałem trzy opowiadania, które praktycznie można uznać za rozdziały dłuższego fanfika. Poza tym chciałem napisać co najmniej trzy następne, aby zamknąć przedstawione w nich wątki. Jednak nie dałem rady. Dlatego publikuje to co mam, a całą resztę dopisze po konkursie. __________________________________________ Temat: Prawda Boli "Requiem dla słońca: Rozkaz" ______________________________ Temat: W oku cyklonu Requiem dla słońca: Gasnąca Gwiazda ___________________________________________ Temat: Czarne skrzydła, czarne słowa Requiem dla słońca: Zdradzieckie Światło ___________________________________________ Opowiadania radze czytać w przedstawionej kolejności. Edytowano Lipiec 30, 2015 przez Nyxgrim Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Lipiec 28, 2015 Share Napisano Lipiec 28, 2015 (edytowany) Jeden z pomysłów nie wypalił. Nie chciałem tego ciągnąć na siłę. Także przedstawiam jeden pisany na serio, oraz dwa na zasadzie: "bo inni też napisali na mniej niż 100 wyrazów". A miało być dwa normalne i dwa krótkie. Podanie (Jak zostać Księżniczką) [Random] [Własny: Dokument pisemny] - nie wiedziałem jakie dać tagi. Fabuła: Jakie są wymagania, które musi spełnić kucyk aby zostać księżniczką? - 52 słowa. NOO: czyli Najbardziej Oryginalne Opowiadanie (Odgrzewany kotlet) [Comedy] [Romance] [slice of Life] Fabuła - Pewien człowiek w "wyjątkowo oryginalnych i sensownych" okolicznościach trafił do Ponyville. Poznał miłość swojego życia, ale czy będzie im dane zostać razem do grobowej deski? - 1498 słów (wszystko). Chciałem zamieścić w tekście, jak najwięcej głupich pomysłów oraz błędów popełnianych przez początkujących "pisarzy" (sam nie jestem lepszy ), ale limit zrobił swoje. Jeśli tekst przypadnie komuś do gustu, postaram się o rozbudowaną wersję. To many bon bons (Prawda boli) [Random] [Własny: Komediodramat] Fabuła: pewien kucyk przekonał się, że prawda boli. Czasami dosłownie. - 37 słów EDIT. Wiem, numerowaniestron tak krótkich tekstów to głupota, ale używam wzoru w którym zaznaczyłem tą opcję (przeważnie piszę dłuższe teksty). Edytowano Lipiec 28, 2015 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nika Napisano Lipiec 28, 2015 Share Napisano Lipiec 28, 2015 Dziękuję za odpowiedzi na moje poprzednie pytania Już napisałam, ale mam kolejne pytanie, (wiem, jestem męcząca). Czy w dokumencie z opowiadaniem trzeba pisać tagi i autora, czy wystarczy, jak napiszę tagi w poście? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Lipiec 28, 2015 Share Napisano Lipiec 28, 2015 Wydaje mi się, że zawsze tagi i autora powinno umieszczać się w pliku, ale równocześnie nie liczą się one do limitu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordecz Napisano Lipiec 28, 2015 Share Napisano Lipiec 28, 2015 1. Odliczanie [Mordeczowe][Opowieści Żałobnego Miasta][slice of Life] (~1 200 słów) - realizowany temat Dla większego dobra 2. Przypadek Anthro-Medy [Mordeczowe][Opowieści Żałobnego Miasta][Human] (~1 400 słów) - realizowany temat Jak zostać Księżniczką 3. Antagoniści świata minionego [Mordeczowe][Opowieści Żałobnego Miasta][slice of Life] (~1 450 słów) - realizowany temat Odgrzewany kotlet Opis do wszystkich: Księżniczka Celestia patrzy na przedmioty, a Ojciec Narodów odpowiada na zadane pytania. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nika Napisano Lipiec 28, 2015 Share Napisano Lipiec 28, 2015 @SPIDIvonMARDER Dobrze, w takim razie przed chwilą dodałam. Liczby słów są przepisane z Microsoft Word 2007, bez autora i tagów. Obrazków jednak nie będzie, gdyż napisałam opowiadanie na zupełnie inny temat. I tak zapewne przerósłby mnie ten pomysł. W każdym bądź razie, prezentuję trzy opowiadania. Nie są jakieś najlepsze, średnio mi idzie pisanie samo w sobie, a limity mnie zjadły. Ale to było bardzo fajne wyzwanie, przynajmniej jak dla mnie Myślę, że będę brać udział w kolejnych edycjach, jak będę miała pomysły. Temat 2: Ostatni jednorożec Tagi: [Oneshot] [Dark] [sad] [Romance] Kilka niespełnionych marzeń 1496 słów Kilka uwag: Jest jedna, mocniejsza scena, ale mam nadzieję, że to jeszcze nie kwalifikuje opowiadania jako gore. Starałam się nie opisywać tego zanadto "dokładnie". Temat 8: Dla większego dobra Tagi: [Oneshot] [Alternate Universe] [Dark] [Violence] Kiedy "zło" jest lepszym "dobrem" 1498 słów Kilka uwag: Mało [Violence], ale daję dla jasności.Temat 10: Prawda boli Tagi: [Oneshot] [sad] Panienka 1499 słów Kilka uwag: Przyznam szczerze, mi samej nie podoba się zbytnio to opowiadanie. No ale skoro jest i nie mam pomysłu (i czasu) na inne, to wrzucam. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Lipiec 28, 2015 Share Napisano Lipiec 28, 2015 Najlepiej zamieścić w tekście i jedno i drugie. Ułatwisz sprawę oceniającym. Poza tym, tagi, tytuł czy autor nie mają wpływu na liczbę znaków (nie są brane pod uwagę). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nika Napisano Lipiec 28, 2015 Share Napisano Lipiec 28, 2015 Najlepiej zamieścić w tekście i jedno i drugie. Ułatwisz sprawę oceniającym. Poza tym, tagi, tytuł czy autor nie mają wpływu na liczbę znaków (nie są brane pod uwagę). Na przyszłość na pewno zapamiętam Wiem, że moje pytania są irytujące i tylko zaśmiecają temat, ale to mój pierwszy konkurs tutaj i w razie niejasności wolę pytać, żeby potem nie było jakichś nieprzyjemności. W razie czego, to w liczbie słów pod każdym z moich opowiadań wliczony jest także tytuł, bo nie wiedziałam, że tego też nie trzeba liczyć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Lipiec 30, 2015 Share Napisano Lipiec 30, 2015 (edytowany) Wiem, że moje pytania są irytujące i tylko zaśmiecają temat, ale to mój pierwszy konkurs tutaj i w razie niejasności wolę pytać, żeby potem nie było jakichś nieprzyjemności. Jesli coś nabija wyświetlenia i lajki, to nie zaśmieca tematu Hyhyhy... A tak na serio, to nie ma nic złego w pytaniach. Szczególnie, jesli uniknie się dzięki temu nieporozumień. Edytowano Lipiec 30, 2015 przez SPIDIvonMARDER 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StyxD Napisano Lipiec 31, 2015 Share Napisano Lipiec 31, 2015 Po tygodniu wyrzeczeń i paru czynach, z których nie jestem dumny... oto trzy opowiadania. Zaczęło się od pomysłu na jedno a potem głupio było przestać...1. Ostatni, który wiedział [Alternate Universe][Post-apocalyptic][Violence] (Ostatni jednorożec)2. Być alikornem [Random] (W oku cyklonu)Uwaga: to opowiadanie powinno być w zasadzie na temat "Mniejsze zło", bo nie miałem dobrego trzeciego pomysłu, a opowiadania miały być trzy. Z góry przepraszam.3. Senna poczta [Adventure] (Czarne skrzydła, czarne słowa) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano Lipiec 31, 2015 Share Napisano Lipiec 31, 2015 Bez owijania w bawełnę. Wszystkie mają co najmniej sto słów poniżej limitu. 1. Ostatni jednorożec - "Zapomnienie" [Dark] Lekko inspirowane Kryształowym Oblężeniem. Całuski, Spidi. 2. W oku cyklonu - "Siewca" [slice of Life] 3. Syndrom Sztokholmski - "Zmiana" [Romance] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacpi Napisano Lipiec 31, 2015 Share Napisano Lipiec 31, 2015 Uff... jakimś cudem zdążyłem... Odgrzewany kotlet - Kotlet raz [slice of Life] Dla większego dobra - Jeszcze jedna próba [slice of Life] Prawda boli - Drzewo genealogiczne [random/science woo] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Lipiec 31, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 31, 2015 No i zamykamy konkurs. Miło że tak dużo osób zdecydowało się wziąć udział - wyniki postaramy się dostarczyć jak najszybciej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Sierpień 1, 2015 Autor Share Napisano Sierpień 1, 2015 Dokonałem podsumowanie. Tym razem mamy łącznie 18 uczestników, 70 opowiadań i 63 319 słów. Z żalem oznajmiam, że jedno z opowiadań zostało zdyskwalifikowane za przekroczenie dozwolonego limitu słów - na szczęście autor umieścił ich więcej, tak więc pozostaje w konkursie. W sumie to podliczając przyjrzałem się już kilku tekstom. Co prawda nie wiem jak to będzie z wszystkimi, jednak ostrzegam, iż oceny i recenzje przy niektórych, przynajmniej z mojej strony, będą bardzo... surowe. I to zasłużenie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nyxgrim Napisano Sierpień 2, 2015 Share Napisano Sierpień 2, 2015 W sumie to podliczając przyjrzałem się już kilku tekstom. Co prawda nie wiem jak to będzie z wszystkimi, jednak ostrzegam, iż oceny i recenzje przy niektórych, przynajmniej z mojej strony, będą bardzo... surowe. I to zasłużenie... Mamo ratuj! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Sierpień 2, 2015 Share Napisano Sierpień 2, 2015 W sumie to podliczając przyjrzałem się już kilku tekstom. Co prawda nie wiem jak to będzie z wszystkimi, jednak ostrzegam, iż oceny i recenzje przy niektórych, przynajmniej z mojej strony, będą bardzo... surowe. I to zasłużenie... Zgaduję, że zakładasz zbroję płytową +3 do powalenia, hełm płytowy recenzenta, który zapewnia niewrażliwość na błagania. buty płytowe +2 do szybkości poruszania i rękawice płytowe pewnego chwytu, które zmniejszają szanse na niecelny atak o 25%. Do tego bierzesz legendarny dwuręczny słownik języka Polskiego z krytykiem x3 i bonusem do wbicia przeciwnika w ziemię i ruszasz na party. Obok ciebie lekkim krokiem będzie szedł łucznik w komplecie elfiej zbroi (buty zbroja, rękawice i hełm), o łącznym bonusie +8 do zręczności, uzbrojony w refleksyjny krótki łuk ognia + 3 do podpalenia, krytyk x3 i dający umiejętność grad strzał. Zgadłem? Nawet jeśli nie, to i tak czuję, że posypią się XPeki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Sierpień 2, 2015 Share Napisano Sierpień 2, 2015 W sumie to podliczając przyjrzałem się już kilku tekstom. Co prawda nie wiem jak to będzie z wszystkimi, jednak ostrzegam, iż oceny i recenzje przy niektórych, przynajmniej z mojej strony, będą bardzo... surowe. I to zasłużenie... Może i masz łopatę tutaj, ale pamiętaj kiedyś możemy się spotkać, więc ja ci mówię, powściągnij konie swojego umysłu...bo ekskomunikę nałożę. Nikt ci nie gwarantuję bezpieczeństwa po słowie. (Czy grożenie Dolarowi jest zakazane?) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Sierpień 2, 2015 Share Napisano Sierpień 2, 2015 (Czy grożenie Dolarowi jest zakazane?) Nie, ale możesz zniknąć w niewyjaśnionych okolicznościach Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts