Pernamentnie Poważny Gość Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Przyjaźń według Kiepskich xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kahatay Napisano Kwiecień 14, 2013 Share Napisano Kwiecień 14, 2013 Ulubiony fanfik? Cóż, na pewno pierwsze miejsce zajmują Tears of Goddes oraz Past Sins, za emocje, które zdołały poruszyć mnie do żywego. Poza tym, podobają mi się wszelkie one-shoty z dużymi dawkami emocji, uczuć, westchnień itd. No cóż, jestem Wujkiem Shipem, toteż bez pożądnego romansu, albo jakiejkolwiek silnej więzi emocjonalnej między dwoma postaciami, nie jestem w stanie czegoś przeczytać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrs.Octavia Napisano Kwiecień 15, 2013 Share Napisano Kwiecień 15, 2013 Ponytrek Silent Ponyville 1 Sweet Apple Massacre Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan E Napisano Kwiecień 30, 2013 Share Napisano Kwiecień 30, 2013 - My little dashie - Efekt motylka - I love you princess luna - project Lazarus CLOPY, GORE I SHIPY Z MANE 6 WON Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow Wave Napisano Kwiecień 30, 2013 Share Napisano Kwiecień 30, 2013 O, ja do swojej listy dodam może Six Pages, bo: -najlepszy gore -macki! -genialne opisy egzekucji -naprawdę ciekawy pomysł Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Maj 25, 2013 Share Napisano Maj 25, 2013 To zacieram łapkę przed snem i klawiaturę wydmuchuję z kurzu i zaczynam! EKHEM! (Kolejność nie ma znaczenia) Fallout Equestria + Project Horizons - Co jak co, ale tutaj mi się wszystko podoba. No... prócz paru scen po rozdziale 15 Horizons, ale szczegół. Trzy Strony Medalu - Pillster i jego praca, czyli ciekawa rzecz, nie ma co powiedzieć. Zegary - Jeden z pierwszych polskich, które odważyłem się przeczytać, nie żałuję, świetna fabuła. Crisis:Equestria - nazwałbym to najlepszym ficiem w tych klimatach. Wszystkie Drogi Prowadzą do Equestrii - Bo Mabcio jest epicki i gitara... My Little Dashie - nie, nie płakałem po prostu się wzruszyłem. Chlip... Past Sins - A mówiłem "Czytał nie będę" a tu się skusiłem, przeczytałem i chwalę ponad życie. My Little Friendship(PB wersja Mab) - bo czasem nie mogę wytrzymać, by nie spać z krzesła Seria Winngeverse(dobrze napisałem?) - Bo lubię "takie rzeczy" Przyjaźń według Kiepskich - no bo kto nie kocha Ferdka? To by było na tyle... jak narazie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 Cóż, to ja też może podzilę się moim Top 5: 1. "Our First Steps" - fanfic o equestriańskim programie kosmicznym; jak opisał go autor: "Rockets, explosions, the right stuff". 2. "Fallout: Equestria" - well, duuuuuh ;p 3. "FoE: Project Horizons" - trzecie miejsce za to, że nie jest oryginałem, i za czasem przesadny grimdark :/ Somber, you bastard! You magnificent, sick bastard! 4."It's a dangerous business..." - kuce w klimatach Tolkiena, 'nuff said. 5. "I ain't got no ack-cent!" - ze względów sentymentalnych - pierwszy fanfic MLP, jaki czytałem, w dodatku bardzo, ale to bardzo fajny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zodiak Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 Hm, duży wybór, ale coś pewnie się znajdzie. No więc: - Fallout Equestria - za pomysł, wykonanie... i zachęcenie mnie do zagranie w pierwszą część. - Crisis Equestria - genialny crossover, pierwszorzędni OC no i antagoniści! - The Life and Times of Winning Pony - bo każdy lubi dwuznaczność i żarty na tle seksualnym 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psoras Napisano Czerwiec 7, 2013 Share Napisano Czerwiec 7, 2013 Dla mnie na pierwszym miejscu bezapelacyjnie „Crisis:Equestria” - za genialny świat przedstawiony. Potem będzie chyba „Past Sins”... Z polskich „Orzeł Biały” i „Projekt: Lazarus” (choć nie lubię TCB, to konkretne opowiadanie przypadło mi do gustu). A także „Si Deus nobiscum” oraz „Ad maiorem Dei gloriam” - za sienkiewiczowskie klimaty, które wciągnęły mnie na tyle, że przebolałem shippingi kucykowo-ludzkie (których nie trawię). Lubię też „...But the Kitchen Sink” - za to, że sprawia wrażenie, jakby samo nie brało się na poważnie, a autor przez cały czas tworzenia miał nieziemski ubaw. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eter Napisano Czerwiec 15, 2013 Share Napisano Czerwiec 15, 2013 Moje top 5 Najlepsze z najlepszych, najpiękniejsze z najpięknieszych Equestria: Total war ( Szczerze wątpię aby coś przebiło to arcydzieło ) From the Mouths of Fillies Twilight's Song The Things We Leave Behind I couldn't wake you, because you can never wake up again... Polecam przeczytać. Pozdrawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 1.Czas i Harmonia 2.Daedry są wśród nas- póki co mało tego jest, ale zapowiada się wyśmienicie 3.Smocze łzy 4.CRISIS: Equestria 5. Wieczna Wojna 6.Rainbow Factory 7.Ace Combat: Wojna o Equestrię 8.Silent Ponyville I i II Z fajnych było jeszcze coś o Celestii jako ostatniej żywej na świecie oraz Twilight Discovers Wikipedia. Nie lubię za to Cupcaksów i SAM, bo są p prostu ohydne! MLD zaś było dla mnie nudne. Choć przyznaję, że płakałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Czerwiec 27, 2013 Share Napisano Czerwiec 27, 2013 (edytowany) Ostatnio do moich ulubieńców dołączyła seria "Our Chaotic Melancholy", która jest jedynie dostępna na FiMfiction w języku angielskim. Ktokolwiek lubi Past Sins, tutaj też znajdzie coś dla siebie, gdyż trylogia tego maleństwa jest świetna i także porusza. Fic mało znany, ale także niedoceniany co widzę po postach na FiMfiction. Tak czy owak, polecam z całego serca, bo historia Eve porywa. http://www.fimfiction.net/story/94069/our-chaotic-melancholy - Link do pierwszej części. Druga to "Our Chaotic Tranquility" Edytowano Czerwiec 27, 2013 przez Verard Nightmare Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elion_Time001 Napisano Czerwiec 28, 2013 Share Napisano Czerwiec 28, 2013 Mam kilka ulubionych: Forever Faithful- Za przerażający humor Cupcakes- za fajną treść Rainbow Factory- za tajemnice, akcje i krew Luna takes a shower - również za humor Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkampfwagen Napisano Lipiec 1, 2013 Share Napisano Lipiec 1, 2013 Moje ulubione to: - Pie Killer (kryminał z akcentem horroru) - Rainbow Factory (horror) - Silent Ponyville (horror, dramat) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plx Napisano Lipiec 2, 2013 Share Napisano Lipiec 2, 2013 1. Jako, że jestem wielkim fanem TCB i crossoverów, to na pierwszy miejscu znajduje się TCB: Praca wspólna (czekam na 8 rozdziaaaał). Jak dla mnie - fanfic idealny. 2. My Little Dashie - inni już napisali, dlaczemu jest takie dobre. 3. Orzeł Biały (nadal pisane) - bardzo przypomina mi Pieśn Lodu i Ognia, wszystkiego po trochu i świentnie napisane. Jest klasyczne TCB, są intrygi, jest komedia, jest dramat i jest mój ulubieniec Garstka . 4. Not Alone - kolejna praca w klimatach TCB, co ja na to poradzę . 5. Wszystkie Drogi Prowadzą do Equestrii / Koma Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Lipiec 2, 2013 Share Napisano Lipiec 2, 2013 (edytowany) Do moich ulubionych fanfików zaliczają się następująco: - Seria My little Dashie (czyli pierwsza część, Sequel, threequel i 4th Times the charm.) ze względu na niesamowitą historię o miłości i lojalności. A także za nieszablonowe ukazanie uczucia Ojca do córki. - Świt za świetną historie osadzona w świecie biur adaptacyjnych. - Koma za niesamowite ukazania zepsucia jakim może obdarzyć nas świat, a także za niezwykłe zwroty akcji. - Pinkie uczy się nowego słowa. za niesamowity humor i nieszablonowe teksty. Edytowano Lipiec 2, 2013 przez sajback Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Lipiec 4, 2013 Share Napisano Lipiec 4, 2013 Od dwóch tygodni obiecuję sobie zaktualizować listę moich ulubionych ff, bo sporo się zmieniło Tak więc: Najlepsze niepolskie: -Rainbow Factory (I love it!) -My Little Dashie Najlepsze polskie (czyli z tego forum): Na 1. miesjcu ex aequo: -Łowca Dusz, autor: Bester -Pie Killer, autor: Niklas Drurrp -Widmo Przeszłości, autor: Bester Na 2. miejscu ex aequo: -Synestezja, autor: Bester (Uwaga! Fanfic zalicza się do MLN!) -Szklistość: Hiperbola, autorka: Alcyone -Chaos i człowiek, autor: Rainbow Wave -Raport z Piekła, autor: Bester Ciężko jest mnie zachęcić do czytania, a jeszcze ciężej, żebym dał komuś 10/10 (czyli pierwsze miejsca) lub 9/10 (drugie miejsca). Więc naprawdę warto zajrzeć do tych opowiadań 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkyLight Napisano Lipiec 4, 2013 Share Napisano Lipiec 4, 2013 Zdziwię was... Moim ulubionym fanficem ( w klimacie TCB ) jest Praca wspólna ,o której już chyba każdy tutaj zapomniał D; ... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twili Napisano Lipiec 9, 2013 Share Napisano Lipiec 9, 2013 Shylitude Najpiękniejsza z najpiękniejszych Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rak94 Napisano Lipiec 16, 2013 Share Napisano Lipiec 16, 2013 (edytowany) Zdecydowanie - Past Sins ( oraz historie poboczne Trinkets ,Nightmare czy Nyx ? ,Winter Bells ) Za świetnie odzwierciedlone cechy głównych bohaterek ciekawa historia, Chwilami czułem jakby czytał scenariusz kolejnego sezonu MLP ;D Edytowano Lipiec 16, 2013 przez Rak94 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arashel Jajir Napisano Lipiec 16, 2013 Share Napisano Lipiec 16, 2013 Księga Śmiechu . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Lipiec 17, 2013 Share Napisano Lipiec 17, 2013 Od niedawna do moich ulubionych ff dołączył The Death of Princess Luna KLIK Opowiadanie zaczyna się od tytułowej, tragicznej śmierci Luny niedaleko lasu Everfree, a potem fabuła gmatwa się tak, że pojawienie się Chrysalis w odcinku Canterlot Wedding wysiada (no, może nie wysiada, ale ma mocnego konkurenta w kategorii "najbardziej zaskakujący zwrot akcji"). Trochę tagów [sad] i [dark], trochę [adventure], szczypta humoru i trzymająca w napięciu historia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano Lipiec 22, 2013 Share Napisano Lipiec 22, 2013 Moje ulubione fanfiki to 1 Past Sins 2 My Little Dashie 3 Nosflutteratu (ale nie jestem najlepszy w angliku i słabo se to tłumacze więc czekam aż ktoś to dokładnie przetłumaczy) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceWolf Napisano Lipiec 22, 2013 Share Napisano Lipiec 22, 2013 1.Silent Ponyville - Mój pierwszy Grimdark 2.Past Sins - Piękne i wzruszające 3. Czas i Harmonia - lubię Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leonidas Napisano Lipiec 23, 2013 Share Napisano Lipiec 23, 2013 Będę nieoryginalny: 1. Najpiękniejsza z najpiękniejszych 2. Świt 3. Past Sins Dziękuję do widzenia, tego nic nie przebije. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się