Jump to content

Szukam Fanfika - temat zbiorczy

Recommended Posts

• Replies 811
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Związanego z historią mówisz? 

A może być husaria? 

Jak tak to polecam "Si Deus nobiscum".

Spoiler

W gratisie jeszcze kucza rewolucja komunistyczna, masa spisków, humoru i historycznych nawiązań

Ma nawet kontynuację... szkoda, tylko, ze Gandzia coś się nie pali by ją dokończyć... szczególnie, że w mojej opinii to najlepsze opowiadanie w uniwersum kucyków - zaraz po "Past Sins" naturalnie.

Edited by Lyokoheros
  • Upvote 1

4 godziny temu Accurate Accu Memory napisał:

Albo i Kryształowe Oblężenie :) - to jedno z 3 dużych opowiadań drogo wojennych na tym forum - Choć Dolar pewno zareaguje pianą na pysku...

Cóż, mogłem je wymienić, ale z zasady zazwyczaj polecam tylko opowiadania od średnich w górę, więc się nie kwalifikuje.

• Upvote 3

• 2 weeks later...
2.12.2016 at 22:03 CiasteczkoMen napisał:

Czy istnieje jakiś fanfic o wyprawach krzyżowych?

Serdecznie polecam "Srebrenica to magia", co prawda opowiada tylko o jednoosobowej krucjacie serbskiego rycerza w świecie osiołków, ale jest bardzo realistyczny. Z tego powodu trzeba tylko uważać na wulgaryzmy, bo wiadomo przecież, że przeciętny rycerz wcale nie dysponował zbyt wyszukanym słownictwem. 

• Upvote 1

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

A ja szukam czegoś w stylu spaghetti westernów. Zna ktoś, coś?

Secudno: Szukam też czegoś z dobrymi, może nawet skomplikowanymi plot twistami. Jeżeli ktoś oglądał Westworld to doskonale będzie wiedział o co chodzi.

Pozdrawiam

Słowo i Poezja

• 1 month later...
  • 1 month later...

Dzięki :) Już kiedyś wpadłam na "Too Shy for a Rainbow", ale tylko go przejrzałam, bo nie miałam wtedy czasu, tak więc dzięki za przypomnienie :) Co do dwóch pozostałych to je akurat czytałam. Seria Winnigverse jest chyba moim ulubionym fanfikiem ;) 

• 3 weeks later...

U mnie w Kod Equestria jest Luna... ale mało jej jest. I dość szybko "ustępuje miejsca" innej osobie... 

W sumie to w Si Deus Nobiscum niby nie ma tagu [Adventure], jedynie [VIolance], ale udział Luny jest tam dość istotny i bardzo ciekawy. Zresztą samo opowiadanie jest arcygenialne i ma nawet kontynuację, tylko... niedokończoną. A autora jak na razie nijak nie idzie przekonać, by ją dokończył. 

Po za tym niestety nic nie przychodzi mi do głowy. 

W sumie jak szukasz opowiadań z Luną to zawsze możesz też zasugerować opiekunom jej działu stworzenie czegoś analogicznego do mojego "Wielkiego Spisu dzieł o Sunset Shimmer".

9 godzin temu Cahan napisał:

Moje "Popioły" są o Lunie.

A tak to:

Wróg, którego nie mogłam powstrzymać (to chyba było to)

Wspomnienia, czyli dawno temu w Equestrii

Wieczna Wojna

Przymierze

Downfall

A czy w "Kronikach Equestrii - Nadejściu Ognia" czasem Luna nie miała jakiejś większej roli? Dawno to lektorowałem, stąd niezbyt pamiętam :(