Jump to content

Szukam Fanfika - temat zbiorczy

Recommended Posts

• Replies 811
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...

Szukam tytułu fika (najlepiej link) 

Pamiętam, że było to TCB. Chłopak uciekał gdzieś. Schował się w chacie by nie zamarznąć i spotkał tam humanoidalnego kota. Razem zjedli konserwy rybne przy ognisku. Kojarzy ktoś?

• 2 weeks later...

Hej. Chciałam się dowiedzieć czy istnieje pewien fic. Coś mi się takiego kojarzy, ale nie wiem. 

Fanfic opowiada o Pinkie Pie, która zaprzyjaźniła się z chorym kucykiem (to był może źrebak?). 

Cóż wydaje mi się, że to był tylko flashowa animacja, oryginał znajdziesz tu, a tu

Spoiler

Jest wersja zdubbingowana z Youtube'a. 

Znaczy możliwe, że jest też takie opowiadania, może tym inspirowane lub to jest jakimś inspirowane, ale zgodnie z moją wiedzą istnieje tylko to. 

7 minut temu, Lyokoheros napisał:

Cóż wydaje mi się, że to był tylko flashowa animacja, oryginał znajdziesz tu, a tu

Odkryj ukrytą treść

Jest wersja zdubbingowana z Youtube'a. 

Znaczy możliwe, że jest też takie opowiadania, może tym inspirowane lub to jest jakimś inspirowane, ale zgodnie z moją wiedzą istnieje tylko to. 

Animacja? Ok, dobre i to. Dzięki

• 4 weeks later...
Dnia 23.08.2017 o 14:49, Dairinn napisał:

Fanfic z  Dr. Hooves'em/ Time Turnerem (czy jak on się tam nazywa) w roli głównej? Obojętnie jaka tematyka, byle nie shipping i może być po angielsku.

Jeśli można się zareklamować, to jak masz ochotę, możesz moje własne przeczytać:

One dzwonią... oraz luźna kontynuacja One wiedzą...

Są to komediowe horrory z Doktorem w roli głównej.

Natomiast w Emanacja Doktor także występuje, i jest dość ważną postacią, ale nie na pierwszym planie.

• Upvote 1

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Więc tak... Szukam dwóch ficów.

Fanfic 1- Jego akcja ma miejsce w szpitalu. Główna bohaterka dowiaduje się, że ocalała z pożaru jej domu, w którym zginęła jej rodzina. Autorka w opisie lub na początku fica pisała o tym, że jej mama inspiruje ją do dalszego pisania. Była też w tym ficu postać pielęgniarki, która nalegała by mówić do niej po imieniu.

2. Akcja tego fica również rozgrywa się w szpitalu, ale jeśli dobrze pamiętam był to szpital dla źrebaków, ciężko chorych. Jeden ze źrebaków potrafił pięknie grać na skrzypcach, i to na nim skupiała się akcja fica.

Kojarzy ktoś? Spodobały mi się te fiki, ale teraz nie mogę ich znaleźć.

EDIT:

Pierwszy fanfic to "Zapomniany księżyc" autorstwa użytkowniczki @Victoria Luna. Okazało się, że mam temat z tym fikiem w obserwowanych. Pozostaje kwestia tego drugiego fica.

Edited by Socks Chaser

• 3 months later...
  • 3 weeks later...

Jak nie czytałeś to Antropologia, pod koniec Si Deusa też się pojawia, choć odgrywa tam małą rolę(za to jest tam dużo tego co Lyra lubi najbardziej: ludzi)... a tak to nic mi nie przychodzi do głowy... znaczy w moim "Kod Equestria" też się pojawi i pewną rolę odegra, ale to za parę rozdziałów. 

Luna jest wręcz w większości fanfików. Pozwól, że zacznę od autoreklamy, bo moje jako pierwsze wpadły mi do głowy: "Popioły", "Nerdcon".

Cudze: "Luna takes a shower" (istnieje tłumaczenie), "Downfall", "Si Deus nobiscum", "Popioły Equestrii", "Wieczna Wojna", "Today is good day to die" (czy jakoś tak), "Kroniki Equestrii: Nadejście Ognia", "Przymierze", "Wspomnienia, czyli dawno temu w Equestrii", "Paradise"...

W "Antropologii" była raczej mocno epizodyczna.

Genialny ja... przeczytałem "Lyra", zamiast "Luna":twiblush:

Ale fakt, Luna często się pojawia... choć jednak nie zawsze są to jakieś mocno widoczne role. 

W "Si Deus Nobiscum" to w ogóle odgrywa ważną rolę, a opowiadanie jest świetne, no i - co ważne - dokończone.