Jump to content

Księga Wniosków i Zażaleń

Tarreth

Recommended Posts

3 godziny temu Niklas napisał:

To ty jesteś newagiem :v 

Bester = Draques

Przeklęta zmiana nicków :ivXRI: Też nie widziałem żadnego Bestera. Co innego Draques :) Porządny moderator. 

@BiP Popieram Uszatkę. Prowadzenie jakiejkolwiek zabawy/dyskusji w jednym wielkim, ogólnym temacie jakoś mnie zniechęca. To nie to samo :/ Co innego gdy masz swój dział, czujesz się za niego odpowiedzialny i w ogóle. Owszem, można zakładać tematy w ogólnym, co daje większe szanse na zostanie opiekunem (kolorów i tak nie będzie), ale jak tak patrzę i widzę kilka tematów: "dyskusja na temat pytań" to odechciewa zakładać mi np. "zapytajki" do Lyry i Bon Bon. Wiem to po pamiętniku Bon Bon i Lyry. Dziwne uczucie, ale to nie to samo. Po prostu... Poza tym, poluję na dział tej, która masuje niedźwiedzie i dogaduje smokom, czyli Fluttershy. Szanse mizerne, ale lepiej spróbować i żałować, niż żałować, że się nie spróbowało :) 

@Myhell a co byś powiedział na taki pomysł, aby przywrócić działy i wyczyścić wszystkie tematy w nich, pozostawiając tylko pierwsze posty? Dzięki temu, wiele super zabaw odżyje,  na forum pojawiło się wiele nowych osób, więc będą i oni mieli szansę wzięcia udziału w tych zabawach. Jednak proponowałbym wówczas, ukryć wszystkie stare tematy, aby nikt nie kopiował odpowiedzi z nich. 

Lub pójść o krok dalej i oddać działy całkiem puste i dać opiekunom możliwość wymyślania nowych zabaw, które już dawno zostały zapomniane na forum, bo na chwilę obecną wiele najciekawszych zabaw, których autorzy dawno opuścili forum, są zwyczajnie porzucone, ale odświeżonej wersji zrobić nie można, bo zaraz ktoś powie "taki temat już jest"...

Osobiście popieram 2 opcję, ponieważ wiele zabaw i dyskusji jest już przestarzałe, zabawa typu "Przypasuj znaczek do CMC", albo dyskusja na temat "Czy alicorny są bezpłodne" nie mają już prawa bytu z oczywistych powodów.

Edited by BiP
  • Upvote 5

Można też po prostu pogodzić się z tym, że nigdy już nie będzie jak dawniej, czegokolwiek by nie zrobić w działach kucowych. Fandom jest teraz na Facebooku, tam toczy się jego życie. Moim zdaniem nie ma sensu wskrzeszać tego wszystkiego, skoro za jakiś czas znowu będzie to stało martwe.

Właśnie teraz Cygnus napisał:

www.facebook.com powinno zadziałać, ale mimo wszystko nie spamujmy w temacie.

Chodziło mi o konkretne grupy itp... Bo na Facebooku jestem często i nigdy, żadnej aktywności z fandomem nie widziałem ( oprócz pod wydarzeniami typu ponymeety, ale to bardzo mała i z reguły informacyjna).

I pytam na poważnie, więc można dać sobie siana z tego typu postami. ;)

Czy planowaliście może pracę nad wersją mobilną strony? Chodzi mi o dodanie opcji przy edycji tekstu bo brak chociażby takiej opcji jak spoiler boli.

47 minuty temu Maniek napisał:

Chodzi mi o dodanie opcji przy edycji tekstu bo brak chociażby takiej opcji jak spoiler boli.

Sprawdziłem i faktycznie, tak jak :sosna: powiedział, spoiler działa. Jednak cytowanie selektywne, już nie i trzeba cytować cały post, a następnie usuwać niechciany fragment tekstu ręcznie, co jest wielkim utrudnieniem...

• 1 month later...

Jestem tu raczej nowy, więc nie wiem czy to dobre miejsce, ale...

Czemu temat Kod Lyoko jest w archiwum i nie można w nim pisać?

I skoro mają powstać działy dla poszczególnych kucyków(o ile dobrze zrozumiałem)... to czy Sunset też dostanie swój? Bo należałby jej się. 

Poddział? Hm.. nie jestem do końca pewien jak to ma być zorganizowane(obecnie z tego co widzę podziału na działy dla poszczególnych kucy w sumie nie ma, albo coś źle łapie ideę tego podziału), ale... no poddział to wydaje się trochę mało, w końcu jest prawie w takim stopniu główną bohaterką jak Główna Szóstka... no może tylko w filmach, ale i tak... 

Póki co to nie zapowiada się na to, aby Sunset miała swój dział, z prostego powodu... Brak chętnych do prowadzenia go. A co do tego tematu, o którym wspomniałeś to przeniosę go, bo wylądował w archiwum z powodu braku zainteresowania nim przez dość długi czas. Ale skoro zainteresowanie się pojawiło to nie widzę problemu w przywróceniu go :v

• Upvote 1

Owszem Sunset to ciekawa postać, ale czy potrzeba całego działu? Nie wiem czy znalazłoby się wystarczająco dużo tematów czy zabaw z nią związanych. Zawsze można spróbować z poddziałem. Jeśli okaże się, że ma potencjał, a opiekun daje radę, wówczas rozszerzy się go do pełnoprawnego działu. 

• Upvote 1

@Decaded jeden z przyszłych opiekunów dopiero co na miesiąc się z forum pożegnał :spike:

Ale czy to działy czy to słynne przeniesienie były obiecane a nie ma ani tego ani tego. Działy już powinni wrzucić wkrótce. Nie lubię komuś wytykać że uu parę dni się spóźnił z czymś to na stos, ale chwilowo to jest stanie ciągłego "no zaczynamy przenosić". Mi już powoli chęci odchodzą do prowadzenia działu jak tak ma to wyglądać.

• Upvote 5

godzinę temu FrozenTear7 napisał:

@Decaded jeden z przyszłych opiekunów dopiero co na miesiąc się z forum pożegnał :spike:

Ale czy to działy czy to słynne przeniesienie były obiecane a nie ma ani tego ani tego. Działy już powinni wrzucić wkrótce. Nie lubię komuś wytykać że uu parę dni się spóźnił z czymś to na stos, ale chwilowo to jest stanie ciągłego "no zaczynamy przenosić". Mi już powoli chęci odchodzą do prowadzenia działu jak tak ma to wyglądać.

Zgodzę się z tym, bo jeśli była mowa, o przywrócenie działów po konkursach to te działy powinny już stać, być oczyszczone i zapewnić świeżość na forum. Czekać tylko teraz możemy, ale jak ktoś powiedział, że po konkursach działy już będą, to niech chociaż ten temat poruszy mod lub sam administrator (@Siper) jakąś datę rzuci, abyśmy się  już nie martwili :oops:.

Edited by The Silver Cheese