Cipher 618 Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 3 godziny temu Niklas napisał: To ty jesteś newagiem Bester = Draques Przeklęta zmiana nicków Też nie widziałem żadnego Bestera. Co innego Draques Porządny moderator. @BiP Popieram Uszatkę. Prowadzenie jakiejkolwiek zabawy/dyskusji w jednym wielkim, ogólnym temacie jakoś mnie zniechęca. To nie to samo :/ Co innego gdy masz swój dział, czujesz się za niego odpowiedzialny i w ogóle. Owszem, można zakładać tematy w ogólnym, co daje większe szanse na zostanie opiekunem (kolorów i tak nie będzie), ale jak tak patrzę i widzę kilka tematów: "dyskusja na temat pytań" to odechciewa zakładać mi np. "zapytajki" do Lyry i Bon Bon. Wiem to po pamiętniku Bon Bon i Lyry. Dziwne uczucie, ale to nie to samo. Po prostu... Poza tym, poluję na dział tej, która masuje niedźwiedzie i dogaduje smokom, czyli Fluttershy. Szanse mizerne, ale lepiej spróbować i żałować, niż żałować, że się nie spróbowało Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiP Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 (edited) @Myhell a co byś powiedział na taki pomysł, aby przywrócić działy i wyczyścić wszystkie tematy w nich, pozostawiając tylko pierwsze posty? Dzięki temu, wiele super zabaw odżyje, na forum pojawiło się wiele nowych osób, więc będą i oni mieli szansę wzięcia udziału w tych zabawach. Jednak proponowałbym wówczas, ukryć wszystkie stare tematy, aby nikt nie kopiował odpowiedzi z nich. Lub pójść o krok dalej i oddać działy całkiem puste i dać opiekunom możliwość wymyślania nowych zabaw, które już dawno zostały zapomniane na forum, bo na chwilę obecną wiele najciekawszych zabaw, których autorzy dawno opuścili forum, są zwyczajnie porzucone, ale odświeżonej wersji zrobić nie można, bo zaraz ktoś powie "taki temat już jest"... Osobiście popieram 2 opcję, ponieważ wiele zabaw i dyskusji jest już przestarzałe, zabawa typu "Przypasuj znaczek do CMC", albo dyskusja na temat "Czy alicorny są bezpłodne" nie mają już prawa bytu z oczywistych powodów. Edited September 22, 2016 by BiP 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygnus Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Można też po prostu pogodzić się z tym, że nigdy już nie będzie jak dawniej, czegokolwiek by nie zrobić w działach kucowych. Fandom jest teraz na Facebooku, tam toczy się jego życie. Moim zdaniem nie ma sensu wskrzeszać tego wszystkiego, skoro za jakiś czas znowu będzie to stało martwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1stChoice Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 2 minuty temu Cygnus napisał: Fandom jest teraz na Facebooku, tam toczy się jego życie. Serio? Proszę daj namiary gdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygnus Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 www.facebook.com powinno zadziałać, ale mimo wszystko nie spamujmy w temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1stChoice Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Właśnie teraz Cygnus napisał: www.facebook.com powinno zadziałać, ale mimo wszystko nie spamujmy w temacie. Chodziło mi o konkretne grupy itp... Bo na Facebooku jestem często i nigdy, żadnej aktywności z fandomem nie widziałem ( oprócz pod wydarzeniami typu ponymeety, ale to bardzo mała i z reguły informacyjna). I pytam na poważnie, więc można dać sobie siana z tego typu postami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cygnus Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Leci priv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niklas Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Cygnus, ty łabędzi śmieszku A jakie to dziwne grupy, że normalnie nie możesz wrzucić linka, tylko privy wysyłasz? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maniek Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Czy planowaliście może pracę nad wersją mobilną strony? Chodzi mi o dodanie opcji przy edycji tekstu bo brak chociażby takiej opcji jak spoiler boli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sosna Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 to już nie zależy od Sipera tylko od IPS4, aczkolwiek bbcode na spoiler powinno działać i na wersji mobilnej Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiP Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 47 minuty temu Maniek napisał: Chodzi mi o dodanie opcji przy edycji tekstu bo brak chociażby takiej opcji jak spoiler boli. Sprawdziłem i faktycznie, tak jak powiedział, spoiler działa. Jednak cytowanie selektywne, już nie i trzeba cytować cały post, a następnie usuwać niechciany fragment tekstu ręcznie, co jest wielkim utrudnieniem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
1stChoice Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 21.09.2016 at 15:02 Myhell napisał: Wszystko jest już dopinane na ostatni guzik i jeśli wszystko pójdzie w dobrą stronę, jeszcze w tym tygodniu pojawią się pierwsze działy kucykowe wraz z wybranymi opiekunami. Kto zgadnie w jaką stronę poszło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Silver Cheese Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Po tym jak ogłosili konkursy jeszcze w dziale Main6 to chyba prędko poszczególnych działów nie dostaniemy, aż tych konkursów nie rozstrzygną. Nie zdziwiłbym się . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sosna Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Poprosiliśmy adminkę, żeby się wstrzymali z podzieleniem działów do czasu rozstrzygnięcia konkursów 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lyokoheros Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Jestem tu raczej nowy, więc nie wiem czy to dobre miejsce, ale... Czemu temat Kod Lyoko jest w archiwum i nie można w nim pisać? I skoro mają powstać działy dla poszczególnych kucyków(o ile dobrze zrozumiałem)... to czy Sunset też dostanie swój? Bo należałby jej się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiP Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 58 minut temu Lyokoheros napisał: Sunset też dostanie swój? Ona miała swój poddział w dziale Celestii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lyokoheros Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Poddział? Hm.. nie jestem do końca pewien jak to ma być zorganizowane(obecnie z tego co widzę podziału na działy dla poszczególnych kucy w sumie nie ma, albo coś źle łapie ideę tego podziału), ale... no poddział to wydaje się trochę mało, w końcu jest prawie w takim stopniu główną bohaterką jak Główna Szóstka... no może tylko w filmach, ale i tak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sosna Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Póki co to nie zapowiada się na to, aby Sunset miała swój dział, z prostego powodu... Brak chętnych do prowadzenia go. A co do tego tematu, o którym wspomniałeś to przeniosę go, bo wylądował w archiwum z powodu braku zainteresowania nim przez dość długi czas. Ale skoro zainteresowanie się pojawiło to nie widzę problemu w przywróceniu go 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipher 618 Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Owszem Sunset to ciekawa postać, ale czy potrzeba całego działu? Nie wiem czy znalazłoby się wystarczająco dużo tematów czy zabaw z nią związanych. Zawsze można spróbować z poddziałem. Jeśli okaże się, że ma potencjał, a opiekun daje radę, wówczas rozszerzy się go do pełnoprawnego działu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrozenTear7 Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Lepiej się martwcie o to żeby ktokolwiek był aktywny w działach postaci głównych jak wrócą bo ja tu mam wątpliwości już. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Decaded Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Jakie ładne działy mamy. Tak lśniące, że aż ich nie widać Z tego co widzę, to konkursy się zakończyły. Czyżby nikt się nie zgłosił na opiekunów? 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrozenTear7 Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 @Decaded jeden z przyszłych opiekunów dopiero co na miesiąc się z forum pożegnał Ale czy to działy czy to słynne przeniesienie były obiecane a nie ma ani tego ani tego. Działy już powinni wrzucić wkrótce. Nie lubię komuś wytykać że uu parę dni się spóźnił z czymś to na stos, ale chwilowo to jest stanie ciągłego "no zaczynamy przenosić". Mi już powoli chęci odchodzą do prowadzenia działu jak tak ma to wyglądać. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiP Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 (aby nie pisać dwa razy ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Silver Cheese Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 (edited) godzinę temu FrozenTear7 napisał: @Decaded jeden z przyszłych opiekunów dopiero co na miesiąc się z forum pożegnał Ale czy to działy czy to słynne przeniesienie były obiecane a nie ma ani tego ani tego. Działy już powinni wrzucić wkrótce. Nie lubię komuś wytykać że uu parę dni się spóźnił z czymś to na stos, ale chwilowo to jest stanie ciągłego "no zaczynamy przenosić". Mi już powoli chęci odchodzą do prowadzenia działu jak tak ma to wyglądać. Zgodzę się z tym, bo jeśli była mowa, o przywrócenie działów po konkursach to te działy powinny już stać, być oczyszczone i zapewnić świeżość na forum. Czekać tylko teraz możemy, ale jak ktoś powiedział, że po konkursach działy już będą, to niech chociaż ten temat poruszy mod lub sam administrator (@Siper) jakąś datę rzuci, abyśmy się już nie martwili . Edited November 10, 2016 by The Silver Cheese Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sosna Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Za podział działów odpowiada nie Siper a Myhell. Swoją drogą te działy miały już być podzielone od soboty, maksymalnie niedzieli. A to, dlaczego nie są podzielone, to już pytajcie Myhella Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts