Zodiak Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Nie powinienem, naprawdę... 2 minuty temu Socks Chaser napisał: Ty dałeś mi 2 minusy. Po zobaczeniu zdania "nienawidzę forum" nagle dostałeś ataku szału, poczułeś obowiązek obrony swojego kochanego forumcio i dumnie wkroczyłeś mi dać mi minusa? Nie, zwyczajnie uznałem, że jest to post toksyczny, a przede wszystkim głupi. 3 minuty temu Socks Chaser napisał: Poza tym to właśnie ty dałeś mi minusa pod moim statusem, gdzie był żart na temat ujemnych reputacji. Albo nie umiesz rozpoznać żartu, albo dałeś mi tego minusa z czystej złośliwości. Oprócz tego Major Degtyarev też dał mi minusa, dodając do tego tekst w stylu "Dałem ci minusa, cieszysz się?". I co w tym przypadku? "Nie zgadzają się z tobą, więc dali ci minusa"? Pod nieszkodliwym żartem? To część żartu, nie sądzisz? 4 minuty temu Socks Chaser napisał: Ty, Zodiak, nigdy nie byłeś moim przyjacielem, i bardzo dobrze o tym wiesz. I tak, gadałam z tobą na GG, na prywatnym, i tej znajomości żałuję. Był to okres gdy faktycznie nie byłam ok z pewnymi osobami, potrafiłam być bardzo upierdliwa. Ale może pokażesz naszą ostatnią rozmowę na GG? Bo sorry, ale straszenie kogoś a potem trzymanie w niepewności przez kilka godzin nie jest czymś, czego życzyłabym komukolwiek. Mógłbym, gdybym znalazł. Mógłbym pokazać niektóre Twoje ciekawe wypowiedzi. Ale tamto było prywatne, a to rozmowa publiczna. Poza tym... Kto tu mówi o przyjaźni? Co ma do tego wszystkiego przyjaźń? Naprawdę sądzisz, że tylko przyjaciele mogą się oceniać? W takim wypadku, rozmowy kwalifikacyjne są bez sensu. Dziwne, wiesz, bo zachowujesz się dokładnie tak samo jak podczas tamtego "złego okresu". P.S. Ty też ocenias zludzi, cytując samą Ciebie, "gówno o nich wiedząc". Więc... tak... Pozdrawiam Słowo i Poezja 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cahan Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 22 minuty temu Socks Chaser napisał: Widzę, że i u ciebie pojawia się sarkazm. Nie umiesz rozmawiać w normalny, kulturalny sposób, tylko rzucać sarkazmem i śmiac się z rozmówcy? Jak rozmawiam z przyjaciółmi i kumplami, to też go używam. Nie oznacza to u mnie śmiania się z rozmówcy. Styl mojej wypowiedzi rzadko kiedy jest w 100% poważny. Nie uważam też tego za brak kultury. 22 minuty temu Socks Chaser napisał: Przeczytałam moje posty. Te osoby nie musiały się znać. Wystarczy, że mnie nie lubią. Dawanie komuś ujemnej reputacji by zaniżyć mu licznik jest złe, bez względu na to kim jest ten użytkownik. Część z nich aż do wczoraj pewnie nie wiedziała o Twoim istnieniu. Zastanowiłaś się choć przez chwilę dlaczego aż tyle osób na forum Cię nie lubi? Jeśli masz z tym jakiś problem, to zamiast czekać aż te osoby wyślą do Ciebie PW, to może sama do nich napisz? Chociaż spodziewałabym się odpowiedzi w stylu "Dałem Ci ujemną repkę, bo uważam Twój post za głupi.". 22 minuty temu Socks Chaser napisał: Nie zaproponuję realnych zmian? Gdy Dolar zaproponował by Word był programem za pomocą którego trzeba liczyć słowa w ficach konkursowych to byłam jedyną osobą która zaproponowała zmiany, opisała problem. Nikt inny się tym nie zainteresował. Zmiany w MLS i MLN? Konkursy w MLS które powstały np. dlatego, że zwróciłam uwagę na ich brak? Bardzo czepiam się gwałtów w ficach, w planach miałam propozycję która stanowiłaby wyjście które uszczęśliwi i zwolenników, i przeciwników. Dla ciebie jest to siedzenie na dupie, brak proponowania "realnych zmian"? W kwestii Worda, to Dolarowi proponowało to wiele osób. Tylko poza forum. Byłam, widziałam, proponowałam. Z Dolarem utrzymuję stały kontakt poza forum, więc raczej wolę mu coś napisać na GG, Discordzie, powiedzieć na TSie czy na żywo. Ale tu miałam na myśli resztę zastrzeżeń do forum. Bo Twoje "nienawidzę forum" nie obejmowało chyba jedynie "nie ma konkursów na kucykowe seksy, a Dolar podlicza w Wordzie". A nie widziałam Twoich postów wcześniej w tematach takich jak ten. 28 minut temu Socks Chaser napisał: I skończ z tym prześmiewczym tonem. Na SB nikt nie odesłał mnie do tego tematu, sprawę pokazano mi jako fakt dokonany, a gdy pisałam co nie pasuje mi w ujemnych repkach to spotkałam się z olewaniem mnie. Dopiero wczoraj dowiedziałam się, że ujemne repki są w fazie testów. Sam Dec nie raczył mnie o tym poinformować. SB nie jest od tego. A nawet jeśli coś nie jest w fazie testów, to może zostać zmienione. Można napisać do admina, do moda czy w odpowiednim temacie. I nie ma potrzeba trąbienia "to faza testów". Dla Deca cofnięcie tego to pewnie parę minut roboty. 30 minut temu Socks Chaser napisał: Zawsze można problem zgłosić, ale nie zawsze się pomoc dostanie. Zgłosiłam problem dla Deca, ten mnie olał, rzucił paroma żarcikami, że "Mogę ci usunąć repki, ale ci licznik wyzeruje xD", napisał parę ogólników, "A tak w ogóle to tylko repki, jaki problem, znajdź sobie zajęcie inne". Wielka mi pomoc. Myślałam, że ujemne repki to fakt dokonany, dlatego dopiero wczoraj napisałam posta w tym temacie. Na forum wszyscy użytkownicy mają równe prawa i obowiązki (pomijam ekipę, bo tu są pewne różnice - choćby za grzeszki można dostać więcej punktów). Zawsze znajdzie się ktoś komu się coś nie podoba. Ekipa bierze zdanie takiej osoby pod uwagę. Bierze też pod uwagę zdanie innych osób oraz to jak coś działa w praktyce. To nie jest tak, że my te zgłoszenia olewamy i mamy gdzieś. A jakbyśmy spełniali życzenia każdego usera, to na forum zapanowałby chaos. 35 minut temu Socks Chaser napisał: Gdybyś wymieniła ze mną choć trochę prywatnych wiadomości to byś mogła się przekonać, że jestem inna niż myślisz, że pochopnie mnie oceniłaś. Wiesz o mnie "Wystarczająco dużo"? Na tyle dużo by wiedzieć, że mam X chorobę? Nie zależy mi na zgodzie między tobą a mną. Gówno o mnie wiesz, co oczywiście nie przeszkadza ci uważać, że "wiesz o mnie wystarczająco dużo". Bo prawda jest taka, że nie wiesz o mnie nic. Nie wmawiałam Ci nigdy żadnej choroby. O czym byś wiedziała, gdybyś się nieco douczyła, spuściła z tonu i zaczęła słuchać, to co ludzie do Ciebie mówią. Widzę jak zachowujesz się na forum. Wiem jak miały się sprawy pomiędzy Tobą a częścią moich znajomych. Widzę co robisz teraz. Naprawdę myślisz, że potrzebuję czegoś więcej? Na tej zasadzie Ty też nie masz prawa mnie nie lubić. W końcu nie wiesz jaka jestem naprawdę. Gadałaś ze mną na PW? Znasz moich przyjaciół? Nie. A jednak wiesz, że mnie nie lubisz. 40 minut temu Socks Chaser napisał: Obrażałaś mnie, potraktowałaś jak śmiecia a potem się wyparłaś. Nie masz prawa by uważać, że wiesz o mnie cokolwiek, bo mogę cię zapewnić, że masz zerowe pojęcie o mnie, o moim charakterze, moich motywacjach, celach. W skrócie - Nic o mnie nie wiesz. Z postów i teorii osób które mnie nie lubią niczego się nie dowiesz. Jedynym sposobem by mieć pewne informacje o mnie jest porozmawianie ze mną. Ty tego nie zrobiłaś. Wiem więcej niż myślisz, Socks Snow. Umiem analizować, wyciągać wnioski i czytać między wierszami. A Ty dajesz dużo materiału do oceny. Np. teraz widać, że puszczają Ci nerwy. Nie muszę wiedzieć, że lubisz Asię i jesz placki na śniadanie by wiedzieć jak zachowujesz się na forum. A na forum jesteśmy, więc obchodzi mnie Twoje forumowe ja, a nie twoje rzeczywiste ja. A Twoje forumowe ja jest podobne do Twojego ja w innych zakątkach Internetu. 9 minut temu Socks Chaser napisał: W tej znajomości nie miałeś żadnej okazji by poznać mnie od tej dobrej strony. Niczego o mnie nie wiesz. Jeśli nie dałaś mu tej okazji, to jest to Twoja wina i nie dziw się, że Zodiak ocenia Cię tak, a nie inaczej. 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ylthin Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Patrzę na posty (czy raczej ściany tekstu, z którego 3/4 to lanie wody dla lania wody i smęcenie o rzeczach kompletnie niezwiązanych z tematem) Socks i... zastanawiam się, gdzie musiałabym pójść i co zrobić, żeby moim głównym źródłem niezadowolenia było forum o kucykach i to, co myślą o mnie jego użytkownicy. I żebym miała czas na tłuczenie całych esejów o wszystkim i niczym. Zwłaszcza w wieku lat 25, kiedy to prawdopodobnie zacznę studia magisterskie i zacznę myśleć o takich pierdołach, jak praca czy rodzina. Piszesz, że masz przyjaciół - ja też mam. Cahan ma. Zodiak. Poulsen. Wszyscy mamy jakiś krąg znajomych, bliższych i dalszych. Nie wiem, co to ma do rzeczy - czy płaczesz, bo są ludzie, którzy ciebie nie lubią i twoimi przyjaciółmi nie są? Czy może usiłujesz nam wmówić, że nie mamy prawa oceniać twojego zachowania i wyrażać opinii na temat twojej osoby, dopóki ty łaskawie nie przekażesz nam prawdy objawionej ("a takim człowiekiem jestem naprawdę, to co się dzieje na forum to dym i lustra") przez priv - lub, nie daj Borze Tucholski, dopóki nie zostaniemy twoimi przyjaciółmi? Zastanawia mnie: jak człowiek może przeżyć tyle lat... i zachowywać się jak średnio rozgarnięta, fochliwa siedemnastolatka nudząca się na lekcji polskiego. Jakim cię widzą, takim cię piszą, Socks. Ściągnij ten kapelusik z folii aluminiowej i wyobraź sobie, że ludzie otrzymali narzędzie do szybkiego wyrażenia opinii o tobie - i że to żaden spisek, że z niego korzystają, nawet jeśli w życiu cię na oczy nie widzieli. 8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PervKapitan Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 Co Ty masz z tym ocenianiem i tym, że ludzie o Tobie gówno wiedzą? Pomyśl więc, że inni też mogą się tak czuć. Czemu Ty ich oceniasz, skoro nie znasz ich i nie rozmawiałaś z nimi prywatnie? Znam wiele osób co bardzo dużo z Tobą na PW pisały i nie mają dobrego zdania... Jaką znajdziesz wymówkę? Znów zły okres? Chyba zawsze masz ten zły okres. Apropo bycia wrednym i dawania w tym celu ujemnych repek... Myślisz, że nie wiem kto mnie zgłosił jak puściłam wiązankę na sb? Zgłosiłaś mnie, bo mnie nie lubisz i chciałaś bym dostała warna/bana. Niestety dla Ciebie, jednak skończyło się to tylko pociągnięciem kary do moderowanego kontentu. Śmiesze, że Ty mówisz o złośliwości durnych repek, które NIC nie zmieniają na forum, kiedy sama ze złośliwości zgłaszasz kogoś, kto w NOCY na sb sobie przeklnął, tylko dlatego, że tej osoby nie lubisz. Żeby nie robić offtopu (przy okazji jakiś mod powinien to ogarnąć): Na początku jak repki zostały wprowadzone to myślałam, że to kiepski pomysł, ale po przemyśleniu... Jeśli ujemne repki to kiepski pomysł, bo można nimi trollować to tak samo dodatnie repki powinny być usunięte. Nic to nie zmienia w użytkowniku, jedynie takie punkty swagu, przy daniu reputacji nawet nie piszesz wyjaśnienia, więc tym bardziej. To jak łapki na yt i tyle. Kosmetyczna funkcja forum. Tym bardziej, że nie ma oznak, to sobie zbieramy te punkty. Jak ktoś się nie stara to nie dostanie. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Decaded Posted March 31, 2017 Popular Post Share Posted March 31, 2017 Hm. Zanim odniosę się do reszty, wyjaśnij mi jedną rzecz @Socks Chaser Dlaczego jak czytam Twoje posty w tym temacie, odnoszę nieodparte wrażenie, że na siłę, tak, na siłę robisz z siebie ofiarę zła wszelkiego? Jakkolwiek bym nie próbował podchodzić do Twoich wypowiedzi, jako pierwsze w oczy rzuca mi się "Wszyscy się na mnie uwzięli! To spisek! Ja robię dobrze to reszta jest zła!". Nie wiem, albo totalnie nie umiem wychwycić sarkazmu, albo coś tu jest nie teges. Odniosłem też wrażenie, że wymagasz, by ktoś pisał do Ciebie prywatne wiadomości w celu poznania Cię. Mogę wiedzieć po kią cholerę? Forum to taka jakby galeria handlowa - jest publicznie dostępne i każdy może wyrazić swoje zdanie publicznie. Robiąc zakupy też wymagasz, żeby pracownik sklepu zgłosił się do Ciebie prywatnie i pytał, czego sobie życzysz? No nie wydaje mi się. Co do "heheszków" na SB. Zacznijmy od tego, czym jest SB. Cytuj Shoutbox (często błędnie określany przez polskich użytkowników jako krzykacz, rozmównica lub czat) – element serwisów internetowych umożliwiający odwiedzającym bardzo szybką wymianę zdań bez potrzeby wysyłania trwałych wiadomości na standardowym forum dyskusyjnym. Najczęściej stanowi dodatkowy element bardziej rozbudowanych systemów dyskusyjnych, na przykład pozwala na poruszanie luźniejszych tematów na forach dyskusyjnych co znacznie zmniejsza ilość spamu czy tematów w działach typu off-topic, a więc jest dobrym sposobem na odciążenie witryny. Najważniejsze słowa: luźne rozmowy, dodatkowy element. Shoutbox nie jest miejscem, w którym porusza się ważne rzeczy związane z forum. To miejsce do pośmiania się i poheheszkowania na tematy różne. Moje słowa, które na nim padły miały wyraz sarkastyczny. Zupełnie taki sam, jak Twój status o "wprowadzeniu ujemnych repek aby wykurzyć Cię z forum". Zwroty w stylu "nie wiedziałam, że można się skarżyć" (lub im pochodne) rozbawiły mnie, przyznaję. Po co by istniał cały dział, oraz trzy osobne tematy przeznaczone do składania skarg, zażaleń, czy pomysłów, skoro nie można by się na coś pożalić/złożyć skargi/zaproponować zmiany? Nie kalkuluje mi się to. Jednakże, gdybyś zadała pytanie w stylu "te repki to tak na zawsze?" dostałabyś odpowiedź, że testujemy to i tamto z powodów takich a nie innych. W końcu. Dlaczego nie ma powiadomień o ujemnej reputacji? Powód znalazłem dzisiaj po północy - forum nie obsługuje takiej funkcji. Żeby się pokazywały, muszę ją specjalnie napisać (co też zrobię). Silnik, którego używamy nie jest jedynym, który takiej funkcji nie ma wbudowanej. Dla przykładu myBB nie posiada wcale powiadomień o reputacji (a przynajmniej nie posiadał, jak go używałem) i jakoś nikt nigdy się na to nie skarżył. Przypomnę, że zanim MLPPolska przeszła na płatny silnik, przynajmniej cztery lata byliśmy na myBB. Gdy napisałaś o tym, że ktoś się zmówił i daje Ci specjalnie ujemne repki, zgadnij. Co zrobiłem jako pierwsze? Sprawdziłem wszystkie ujemne reputacje, które otrzymałaś, przeanalizowałem posty i statusy, za które zostały wystawione i wiesz co? Jako użytkownik, nie administrator, użytkownik forum też dałbym Ci ujemną repkę za te treści. Nie dlatego, że Cię nie lubię (jesteś dla mnie neutralna), a dlatego, że (przepraszam za słowo) wkurwiło mnie niemiłosiernie pieprzenie o "strasznym, złym niefajnym forum i wprowadzeniu funkcji, żeby się mnie pozbyć". Co z tego, że miało mieć to wyraz sarkastyczny? Takie stwierdzenia są niemiłosiernie irytujące i potrafią wyprowadzić z równowagi każdego. Serio. Ujemne punkty reputacji zostały wprowadzone w celu dania Użytkownikom możliwości wskazania, co im się nie podoba. System ten jest przeze mnie ściśle nadzorowany i zapewniam, że jak wykryje jakąkolwiek anomalię - podejmę natychmiastowe działanie w celu jej likwidacji. Dla przykładu całkowicie wyłączę takiej minusującej anomalii system reputacji (nic nie otrzyma, ani nic nie da). Dlaczego dodanie możliwości przyznania ujemnych punktów reputacji, czy lekkiej zmiany SB nie zostały publicznie nagłośnione? Proste - nie mamy obowiązku tego robić. Wszystkie ogłoszenia są dawane tylko wówczas, gdy pojawia się jakieś ważny event w życiu forum. Wygląd forum, zmiany w ekipie - to jest ważna sprawa organizacyjna. Dodanie guziczka, który od strony technicznej służy tylko do zbierania danych i nie ma żadnego wpływu na całokształt forum nie jest czymś, co wymaga wywalania informacji na pół strony. Skoro już się tyle wypisałem, to napiszę jeszcze jedno. Po zakończeniu testu z ujemną repką, bez znaczenia czy zostanie czy nie, planuję zamienić system reputacji na reakcje (coś jak aktualnie jest na FB) również na okres testowy. Jednak, planowanie a wprowadzenie to dwie różne, niekoniecznie zależne od siebie rzeczy. 16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
War Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 W sumie to widzę tylko wrzucanie sobie i zapewnianie się, że "nie jest tak, jak myślisz". Niy ma rezultatu tej gadaniny, tylko rosnące ściany tekstu. A Socks dalej uparcie ignoruje sedno sprawy, jak i niepasujące jej/wszystkie argumenty. Przypomnę tylko, że bijecie się o ujemne repki...prawda? 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Silver Cheese Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 @Socks Chaser przestań się już usprawiedliwiać. Z 10 ludu już ci pokazało, sama już powiedziałaś co jest z tobą nie tak. Wyciągnij z tego wnioski, idź do spowiedzi do @Siper xD, nie wiem .. wiele uwag od nas masz co jest z tobą nie tak. Możesz w swoich postach wiele zmienić, uwierz mi da się - @FirstChoice miał podobne problemy w przeszłości, ale jakoś się z tego podniósł. Jednak teraz użalanie się lub gadanie, że nie akceptujemy twojego zdania, to już jest momentami przegięcie. To co powiem zabrzmi wrednie, ale sama sobie to wszystko zesłałaś. Twoje 2 ostatnie posty (w temacie z wywiadem) nie wieją ironią, odczytuje się poważnie. Wychodzi że masz wonty, na ujemną reputę, więc zaczynasz tu pisać i co? Reputacja to dla ciebie wyznacznik sukcesu. Mi przy tym ręce opadły, że parę cyferek jest rzeczą ważniejszą od ludzi tutaj. Ja swoje już tutaj przeczytałem i skończyłem. @WarmKapitan popieram. Let's stop it. Tylko od ciebie Socks zależy czy coś w sobie zmienisz czy nie. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accurate Accu Memory Posted March 31, 2017 Share Posted March 31, 2017 11 godzin temu The Silver Cheese napisał: Wychodzi że masz wonty, na ujemną reputę, więc zaczynasz tu pisać i co? Reputacja to dla ciebie wyznacznik sukcesu. Mi przy tym ręce opadły, że parę cyferek jest rzeczą ważniejszą od ludzi tutaj. Ale wiesz Czisi? Że reputacja może zniszczyć człowieka? Nawet jakby chciał dobrze? I nie, nie dotyczy to tylko spraw IRL/AFK, ale także życia w sieci. Użytkownik, nawet w swiecie wirtualnym, nie staje się cyfrowa istotą, której reputacja nie może przygnieść... O, inne przykłady, czy wyzywając użytkownika forum, wyzywam jedynie cyfrową reprezentacje, czy żyjącego, czującego człowieka po drugiej stronie kabla? Wyzwiska tak samo cie dotkną, jakbym je powiedział IRL, że tak powiem, prosto w morde... Okradając bank, włamując się na jego serwer np. I przelewając kasę, tez kradnę tak samo, jakbym IRL napadł na placówkę - przynajmniej według prawa... IRL reputacja, czy w świecie cyfrowym, ma więc dla pewnych osób RÓWNOWAŻNE znaczenie Nie chodzi mi o to, by bronić Socks, lub nie, tylko ci uświadomić i innym też... Co repka może znaczyć dla innych ludzi. 9 godzin temu White Sheep napisał: Jeżeli dla kogoś całym światem są jakieś gówniane plusiki czy minusiki to taki człowiek nadaje się tylko i wyłącznie do utylizacji. Nie chodzi jedynie o plusiki czy minusiki... Reputacja może zaważyć na odbieraniu takiego człowieka nawet przez ludzi kompletnie go nie znających... W USA był pewien eksperyment... Np, opowiadano o kimś jak o mordercy - mimo, że faktycznie ten człowiek nic nie zrobił, a uczestnicy eksperymentu go nie znali - zgadnij, jaka była opinia badanych o takim człowieku? Wydawali wyrok nawet śmierci, nie znając człowieka i nawet nie próbując potwierdzenia informacji. O to mi chodzi z tym, że reputacja może zniszczyć człowieka, lub zniechęcić do niego nawet bez poznania go... Jak mówił Hoffman wcześniej, człowiek który zobaczy tyle negatywów, nawet może nie chciec sprawdzić, czy są naprawdę zasadne... Zrozumiałeś? naprawdę ustylizował byś ludzi, dla których reputacja jest ważna, ze względów o których powiedziałem? Chociaz z drugiej strony, Isis i inne bojówki Allahów, zatroszczyły się o wizerunek wszystkich muzułmanów w ten sposób... że traktuje się imigrantów w UE tak jak teraz, większość zasłużyło, więc reputacja dotknęła resztę... GO HOME MUSLIMS!! To taki sam przykład. Choć w tym wypadku nie wierze, żeby ktoś kto wyznaje tak niebezpieczną ideologię, ze można obcinać głowy w imię wiary, nie zasługiwał na ta reputacje. Nawet jesli chodzi o cały naród, bo w końcu religie mają jedną. 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Siper Posted April 1, 2017 Popular Post Share Posted April 1, 2017 Ujemna reputacja została wprowadzona na miesiąc na próbę, tak dla uściślenia. Jeżeli nie zda ona egzaminu to zostanie ona ponownie wyłączona, a ujemne reputacja usunięte. Jednym z powodów dla których wprowadziliśmy ją była chęć zmiany stylu działania reputacji. Wcześniej działała ona na zasadzie podobnej do lajków na Facebooku (w silniku forum jest wręcz możliwość dodania "Lubię to!", zupełnie jak na w/w portalu przed dodaniem innych reakcji). Sam sposób działania ma jedną konsekwencję - brak możliwości ocenienie posta z inny sposób niż pozytywny. Są takie posty, które mówiąc po prostu są do dupy. Albo po prostu jest różnica poglądów, która można teraz przedstawić za pomocą minusa, oznaczając tym samym, że nie zgadzamy się z daną treścią. Tutaj właśnie może zadziałać rozszerzony system. Dodając ją mieliśmy na uwadze możliwość nadużywania tej funkcji do flame'owania użytkownika, którego się nie lubi ujemną reputacją. To główny powód dla którego jest ona próbna, ponieważ nie chcemy aby takie coś się pojawiło - z oczywistych powodów. Z drugiej jednak strony ten sam sposób działania może być wykorzystany w przeciwną stronę. Osoby które się lubią mogą spamować plusikami pomiędzy sobą. Chciałbym jednak zaznaczyć, że takie coś jest naprawdę bardzo rzadkie i dotyczy tylko nielicznych. Wystarczy spojrzeć na reputację osób, które mają jej najwięcej. Nikt z tych osób nie uzyskał takiej liczby poprzez takie "kółko wzajemnej adoracji". To też jest jakiś argument przeciwko podejrzeń o możliwe nadużycie systemu. Uwierz mi, normalna osoba ma gdzieś to czy Ciebie lubi czy nie. Jeśli piszesz dobre posty z merytoryczną treścią, nie widzę absolutnie żadnych powodów do tego aby sądzić, że zostaniesz niesprawiedliwie oceniony przez społeczność. Jeśli są natomiast jednostki, które chcą komuś "dokopać" poprzez minusy na forum... to naprawdę nie wiem co myśleć o takich osobach i o tych co się tym faktem przejmują. Reputacja to tylko bardzo sposób prosty na ocenę użytkownika, mimo wszystko jest on po części sprawiedliwy. Nie uważam by kogoś z mniejszymi punktami uważać za gorszego. W przypadku kogoś kogo ogólna ocena jest na minusie, oznacza, że prawdopodobnie jest to osoba, która pisze treści kontrowersyjne, nie podobające się większości, albo po prostu taka z którą nie warto dyskutować o np. poglądach. To nie jest forum polityczne, żeby zwolennicy jednej partii minusowali Cię za to, że głosujesz na inną. To forum dla fanów kucyków, tyle. Tutaj ewentualnie co możesz spieprzyć to wysłać kiepski art, zrobić słaby fanfik, bądź wywoływać gównoburzę (jak to na nasz fandom przystało ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) i za to zostaniesz zminusowany przede wszystkim. Sam dostałem minusy za swoje posty i jakoś nie mam powodów do tego by się tym przejmować, ktoś uważa inaczej i tyle. Nie widzę powodu do tego aby się tym martwić. Każdy z nas ma swój system wartości, gusta, poglądy itp. Teraz można po prostu ocenić je w prosty sposób, tak jak uważa. Mało tego, z osobami, które mają inne wartości można się nadal przyjaźnić. Czy ktoś jest fanem kucyków, anime, głosuje na PiS, Razem czy Korwina, słucha Rapu, Rocka, EDM-u, jest libertarianinem bądź komunistą. Te rzeczy nie mają dla mnie absolutnie żadnego znaczenia. Nie jestem od tego by zmieniać ludzi, ja po prostu z nimi się kontaktuję, przyjaźnię, wymieniam argumentami i wiele innych. Wszystko zależy od kultury osobistej drugiego człowieka, czy prowadzi mowę nienawiści i tego jaką sympatią darzy mnie. Nigdy nie trafisz na człowieka, z którym zawsze się zgadzasz, nigdy. Możesz nawet trafić na drugą połówkę, która będzie miała kompletnie inne poglądy - ale co z tego? Jeśli dobrze się czujecie razem, szanujecie, wspieracie i kochacie, można przecież tak żyć i to w naprawdę szczęśliwym związku. 18 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallout152 Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 23 minuty temu Siper napisał: Wystarczy spojrzeć na reputację osób, które mają jej najwięcej. Nikt z tych osób nie uzyskał takiej liczby poprzez takie "kółko wzajemnej adoracji". Spoiler 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siper Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 6 godzin temu fallout152 napisał: Pokaż ukrytą zawartość - @BiP - Większość punktów reputacji jest za wrzucenia artów - @Niklas - Za ogół postów, tj. wrzucanie informacji z EqD, posty w innych nie-kucykowych działach, również za arty itp. - @Dolar84 - Zdecydowana większość punktów jest w dziale z fanfikami, a on się nim zajmuje - @Cahan - Również za ogól postów + statusy Cóż, każdy widzi to co chce :^) 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 (edited) 15 minut temu Siper napisał: Cóż, każdy widzi to co chce :^) @Major Degtyarev Nie żeby kogoś piętnować. Edited April 1, 2017 by Arcybiskup z Canterbury Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siper Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 Podałem cztery osoby z najwyższą liczbą reputacji dla przykładu. Oczywiście nie są to wszyscy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
War Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 No to wiemy już, że są i tacy i tacy Z postawionych tu ścian tekstu...można by było zbudować niekiepski mur! Przeczytałem tylko połowę, więc zapytam - co będzie z tymi testowanymi obecnie "łapkami w duł"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siper Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 Jak mówiono, jest na miesiąc, a włączyliśmy 17 marca. Potem prawdopodobnie zrobimy ankietę z pytaniem czy podoba się użytkownikom i nadal je chcą. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PervKapitan Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 Ja po swoich reputacjach mogę powiedzieć tyle - wiele dostałam za (nie)śmieszne żarciki sytuacyjne, a pozostałe za rozpisywanie się w tematach o których mam większą wiedzę i dzielenie się z nią innymi, a jeszcze inne za to, że w różnych dyskusjach, kłótniach czy gównoburzach zawsze pozostałam neutralna i starałam się zrozumieć obie strony barykady, jednocześnie starając się złagodzić spór Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardkorowy Kucu Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 Nie wiem, czy w odpowiednim dziale, ale pozwolę sobie ciutek ponarzekać. Otóż, nie podoba mi się, że nie można dodać moderatorów do listy ignorowanych. Chciałem go dodać, za obrażanie Księżniczki Przyjaźni (jest jednym z moich ulubionych kucyków). Niestety, przy próbie dodania do listy, pojawia się komunikat: "nie masz uprawnień do ignorowania tego użytkownika". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolar84 Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 4 minuty temu votamanifesto napisał: Nie wiem, czy w odpowiednim dziale, ale pozwolę sobie ciutek ponarzekać. Otóż, nie podoba mi się, że nie można dodać moderatorów do listy ignorowanych. Chciałem go dodać, za obrażanie Księżniczki Przyjaźni (jest jednym z moich ulubionych kucyków). Niestety, przy próbie dodania do listy, pojawia się komunikat: "nie masz uprawnień do ignorowania tego użytkownika". Cóż, to się na pewno nie zmieni, ponieważ moderatorzy muszą mieć możliwość kontaktu ze wszystkimi użytkownikami forum w razie gdyby musieli nawiązać z takowym użytkownikiem kontakt w tej czy innej sprawie. Tak więc nie ma nawet co o sprawie dyskutować. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardkorowy Kucu Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 No nic - trudno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ravik Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Jako, że jest już noc, to chyba sobie trochę pozrzędzę. Ostatnio zaobserwowałem pewien problem natury technicznej na forum. Nie wiem, czy wynika on ze strony forum, czy mojej. Otóż u niektórych użytkowników pokazuje, że się tak wyrażę, błędną datę ostatniego logowania. Spoiler Rozmawiałem z nim przed chwilą, więc niemożliwe, by logował się ostatnio 2 marca. Spoiler Widziałem go niedawno na SB. Wiem, że to już podchodzi pod zwykłe marudzenie, ale mnie osobiście lekko to irytuje. Można przez to odnieść błędne wrażenie, że użytkownik jest (jak ja to lubię określać) ,,martwy". Z góry dziękuję za choćby samo zainteresowanie się administracji tym problemem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Decaded Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 To nie problem. Ci użytkownicy zwyczajnie logują się z włączoną opcją "zaloguj anonimowo", więc ich obecność na forum nie jest rejestrowana. Spoiler 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ravik Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 1 minutę temu Decaded napisał: To nie problem. Ci użytkownicy zwyczajnie logują się z włączoną opcją "zaloguj anonimowo", więc ich obecność na forum nie jest rejestrowana. Ukryj zawartość Widzę, dziękuję, już nie marudzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siper Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Nie marudzisz, dlaczego niby? Po prostu zauważyłeś, że coś jest nie tak, dostałeś odpowiedź dlaczego tak to wygląda i tyle. Po to jest ten temat by zgłaszać takie rzeczy między innymi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ravik Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 1 minutę temu Siper napisał: Nie marudzisz, dlaczego niby? Po prostu zauważyłeś, że coś jest nie tak, dostałeś odpowiedź dlaczego tak to wygląda i tyle. Po to jest ten temat by zgłaszać takie rzeczy między innymi. Dobra, dobra. Koniec offtopu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Kruczek Posted April 3, 2017 Popular Post Share Posted April 3, 2017 reporting taka little błahostka której probably nie powinno tam być, ale im not sure, może to tylko for me wygląda tak dziwnie 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts